Hyppää sisältöön

Palvelu

Ikääntyneiden vuokra-asunnot

Välitämme ikääntyneille asiakkaillemme soveltuvia vuokra-asuntoja Oulussa ja Rovaniemellä. Näissä kohteissa ikääntynyt asukas saa elää turvallista, omannäköistä elämää, oman kodin rauhasta nauttien. Samalla asumismuoto antaa mahdollisuuden sosiaaliseen elämään toisten saman ikäisten asukkaiden seurassa. 

Palvelun sisältö

Osassa kohteista vuokra-asukkaille on tarjolla mm. kotihoitopalveluja, lounasravintolapalveluita sekä vapaaehtoisten järjestämää yhteisötoimintaa.

Sijainti

Oulu ja Rovaniemi sekä Helsinki

Asiakkaat

Ikääntyneet ihmiset, jotka kykenevät itsenäiseen asumiseen.

Muuta

Rinnekodit ei omista vuokrakohteita, niistä vastaa kiinteistön omista. Katso tiedot Ota yhteyttä -kohdasta ja alempaa sivulta.

Ikääntynyt mies katselee tablettia.
Välitämme vuokra-asuntoja, joissa on yhteisiä tiloja sekä järjestettyä ohjelmaa.

Seuraa ja iloa ikätovereista 

Talokohtaisesti asukkaille on tarjolla asumisen tueksi erilaisia palveluja, joita voi halutessaan tilata. Tarjolla voi olla esimerkiksi kotihoidon palveluja, siivouspalveluja, kuntoutuspalveluja sekä lounasravintolapalveluja eri palveluntuottajien tarjoamana.

Talon yhteisissä tiloissa asukkaat voivat kokoontua ja viettää yhteistä aikaa. Joissakin taloissa vapaehtoiset järjestävät ohjattua toimintaa asukkaille. Katso viikko-ohjelmat alla.

Kohteet

Caritas-kodin ja Sonaatin kiinteistöt sijaitsevat Oulun Taka-Lyötyssä ja ne omistaa Oulun seurakuntayhtymä. 1.4.2023 alkaen vuokraus- ja asukastoiminta on siirtynyt Oulun seurakuntayhtymälle.

Asumisen viihtyisyyttä lisäävät alueen monipuoliset palvelut: kirjastot, ravintolat, kuntosali, saunaosasto ja uima-allas, parturi-kampaamo ja kuntoutuspalvelut. (Lounaslista/Sodexo)

Talojen sijainti on keskeinen. Talojen viihtyisät pihat, hyvät ulkoilumahdollisuudet, lähialueiden palvelut ja liikenneyhteydet täydentävät kokonaisuuden.

Asukkaille on tarjolla Rinnekotien tuottamia kotihoito- ja siivouspalveluja.  Tutustu kotihoidon palveluihimme.

Lisätietoja vuokra-asumisesta Caritas-kodissa ja Sonaatissa: www.caritas-asunnot.fi/

Osoitteet:
Caritas-koti, Kapellimestarinkatu 2, 90140 Oulu
Sonaatti, Solistinkatu 3, 90140 Oulu

Matriiti sijaistee Oulun Tuirassa. Matriitin kerrostalossa on 62 korkealaatuista asuntoa. Lisäksi kaksikerroksisessa luhtitalossa on kymmenen tilavaa kaksiota, jotka soveltuvat erityisesti liikuntavammaisille henkilöille. Lisäksi talossa on kaksi Rinnekotien tehostetun palveluasumisen kotia (Kannelkoti ja Niemelä).

Asumisen tueksi on saatavilla Rinnekotien kotihoitoa, turvapalvelua sekä kotisiivousta. Oma kotihoidon tiimimme työskentelee talossa. Alakerran palvelukeskuksen Sodexon ravintolassa voi nauttia arkisin lounaan. (Lounaslista/Sodexo)

Matriiti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

Osoite: Valtatie 37, 90500 Oulu

Asuntojen vuokraus ja irtisanomiset: Kiinteistötahkola

Juho Kortesoja, 040 138 0077, juho.kortesoja@kiinteistotahkola.fi

Asuntohakemus (pdf) ja Terveydentilaselvitys (pdf)

Asuntohakemus ja Terveydentilaselvitys toimitetaan osoitteeseen:
Asuntohakemus Matriiti
Kapellimestarinkatu 2
90140 Oulu

TAI skannattuna sähköpostitse asiakkuussuunnittelu@rinnekodit.fi

Osoite: Mielikintie 8, 90550 Oulu

Metsolan Kartano on monipuolinen ikäihmisten palvelutalo, jonka omistaa Metsolakodit. Talo sijaitsee rauhallisessa, puistomaisessa ympäristössä Oulun Puolivälinkankaalla. Kirjastopalvelut, seurakuntakeskus ja kauppa ovat kävelymatkan päässä.

Talossa on 139 viihtyisää, esteettömän asumisen mahdollistavaa vuokra-asuntoa sekä kattavat palvelut, kuten kotihoidon, kuntoutuksen ja kauneudenhoidon palvelut sekä lounasravintola. Talossa on aktiivista asukastoimintaa ja mm. oma taidegalleria. (Lounaslista/Oulun Odessa)

Asuntojen vuokraus:  
JonnaLKV, : vuokraus@jonnalkv.fi041 314 9677, www.jonnalkv.fi/senioriasunnot/
Revontie 12, 90830 Haukipudas

Asunnon irtisanomiset:  
OIT isännöinti, isännöitsijä Seppo Niemelä, 08 415 250 05
Alasintie 10 E, 90400 Oulu  

Lisätietoja Rinnekodit kotihoidosta:
Asiakkuussuunnittelija Päivi Enberg, 050 461 7821

Osoite: Mäkituvantie 1, 90650 Oulu

Metsolan Hovi sijaitsee Oulun Hintassa rauhallisessa, puistoon rajoittuvassa ympäristössä. Talon omistaa Moniasunnot. Talossa on 70 vuokra-asuntoa. Tarjolla on niin kerrostalo- kuin rivitaloasuntoja. Rivitaloasunnoissa on oma sauna.

Metsolan Hovissa on tarjolla Rinnekotien kotihoidon palvelut.

Talossa on tilava ruokasali, joka palvelee päivittäisillä lounailla ja kahvihetkillä. Lisäksi tilassa järjestetään vapaaehtoisten tuottamaa yhteisötoimintaa. Talon asukkaiden yhteisellä terassilla voi kesäisin grillata ja kahvitella yhdessä. Alakerrassa sijaitsevat sauna ja pyykkitupa sekä avara ja monipuolinen kuntosali (SeniorKunto).

Metsolan Hovi on Ara-kohde.

Asuntojen vuokraus:
JonnaLKV, vuokraus@jonnalkv.fi041 314 9677
Revontie 12, 90830 Haukipudas  

Asunnon irtisanomiset
Osnakodit, suvi.maijala@osna.fi044 511 7888 
Kansankatu 53, 90100 Oulu

Lisätietoja Rinnekodit kotihoitopalvelusta:
Asiakkuussuunnittelija Päivi Enberg, 050 461 7821

1.4.2023 alkaen kohteen vuokraustoiminta on siirtynyt Oulun seurakuntayhtymälle.

Lisätietoja itsenäisestä vuokra-asumisesta Härkälinnassa: www.caritas-asunnot.fi/

Osoite: Rautatienkatu 88, 90400 Oulu

Osoite: Lapinkatu 1, 96190 Rovaniemi

Rovaniemi tarjoaa itsenäistä vuokra-asumista ikääntyneille. Vuonna 2017 valmistuneet vuokrattavat asunnot ovat esteettömiä ja viihtyisiä. Talon yhteisissä tiloissa on mm. lounasravintola, juhlasali ja yhteinen oleskelutila. (Lounaslista/Sodexo)

Kellarikerroksessa on asukkaiden sauna- ja pesulatilat, huoneistokohtaiset varastot, sekä monitoimitila, jossa voi mm. pelata biljardia ja pingistä. Kaikissa huoneistoissa joko ranskalainen parveke, parveke tai terassi. Talossa on kaapelitelevisiojärjestelmä ja taloyhtiökohtainen laajakaistapalvelu. 

Rinnekodit tuottaa Lapinkatu 1 kiinteistössä myös palveluasumista vammaisille (Loiste ja Ruska).  

Asuntojen vuokraus ja irtisanomiset: 

Kiinteistötahkola
Sanna Koukkula: 044 713 0782, sanna.koukkula@kiinteistotahkola.fi  
Juho Kortesoja: 040 138 0077, juho.kortesoja@kiinteistotahkola.fi

Joissakin taloissa vapaaehtoiset ja eri palveluntuottajat järjestävät ohjattua toimintaa asukkaille. Ohjelma on koottu viikko-ohjelmiin.

Caritas-Kodin viikko-ohjelma

Viikko-ohjelmat saatavilla myös yksiköistä tai yhteisötyöntekijältä: Anne Mäkipaaso, 050 441 9840  etunimi.sukunimi@rinnekodit.fi

Caritas-kodin viikko-ohjelmasta vastaa Oulun seurakuntayhtymä:
p. 040 168 0058 / info@caritas-asunnot.fi

Hoiva Viikki sijaitsee Viikissä, kauniissa puistomaisessa ympäristössä. Viikin osoite on Agronominkatu 7, 00790 Helsinki.

Asuntojen vuokrauksesta vastaa kiinteistön omistaja Lumo. Rinnekodit tuottaa asukkaille yhteisöllistä toimintaa ja palvelunohjausta. Asukkaat voivat lisäksi hankkia muun muassa turva- ja pyykkipalveluja erillisen hinnaston mukaan. Näistä palveluista lisätietoja antaa palveluyksikön johtaja Pia Taskinen,
pia.taskinen@rinnekodit.fi, 050 534 4676

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.