Hyppää sisältöön

Palvelu

Ikääntyneiden vuokra-asunnot

Välitämme ikääntyneille asiakkaillemme soveltuvia vuokra-asuntoja Oulussa ja Rovaniemellä. Näissä kohteissa ikääntynyt asukas saa elää turvallista, omannäköistä elämää, oman kodin rauhasta nauttien, mutta samalla asumismuoto antaa mahdollisuuden sosiaaliseen elämään toisten saman ikäisten asukkaiden seurassa. 

Palvelun sisältö

Osassa kohteista vuokra-asukkaille on tarjolla mm. kotihoitopalveluja, lounasravintolapalveluita sekä vapaaehtoisten järjestämää yhteisötoimintaa.

Sijainti

Oulu ja Rovaniemi sekä Helsinki

Asiakkaat

Ikääntyneet ihmiset, jotka kykenevät itsenäiseen asumiseen.

Muuta

Rinnekodit ei omista vuokrakohteita, niistä vastaa kiinteistön omista. Katso tiedot Ota yhteyttä -kohdasta ja alempaa sivulta.

Ikääntynyt mies katselee tablettia.
Välitämme vuokra-asuntoja, joissa on yhteisiä tiloja sekä järjestettyä ohjelmaa.

Seuraa ja iloa ikätovereista 

Talokohtaisesti asukkaille on tarjolla asumisen tueksi erilaisia palveluja, joita voi halutessaan tilata. Tarjolla voi olla esimerkiksi kotihoidon palveluja, siivouspalveluja, kuntoutuspalveluja sekä lounasravintolapalveluja eri palveluntuottajien tarjoamana.

Talon yhteisissä tiloissa asukkaat voivat kokoontua ja viettää yhteistä aikaa. Joissakin taloissa vapaehtoiset järjestävät ohjattua toimintaa asukkaille. Katso viikko-ohjelmat alla.

Kohteet

Caritas-kodin ja Sonaatin kiinteistöt sijaitsevat Oulun Taka-Lyötyssä ja ne omistaa Oulun seurakunnat.

Asumisen viihtyisyyttä lisäävät alueen monipuoliset palvelut: kirjastot, ravintolat, kuntosali, saunaosasto ja uima-allas, parturi-kampaamo ja kuntoutuspalvelut. (Lounaslista/Sodexo)

Talojen sijainti on keskeinen. Talojen viihtyisät pihat, hyvät ulkoilumahdollisuudet, lähialueiden palvelut ja liikenneyhteydet täydentävät kokonaisuuden.

Lisätietoja vuokra-asumisesta Caritas-kodissa ja Sonaatissa (31.3.2023 asti):  040 505 1490

Osoitteet:
Caritas-koti, Kapellimestarinkatu 2, 90140 Oulu
Sonaatti, Solistinkatu 3, 90140 Oulu

Matriiti sijaistee Tuirassa. Matriitin kerrostalossa on 62 korkealaatuista asuntoa. Lisäksi kaksikerroksisessa luhtitalossa on kymmenen tilavaa kaksiota, jotka soveltuvat erityisesti liikuntavammaisille henkilöille. Lisäksi talossa on kaksi tehostetun palveluasumisen kotia.

Asumisen tueksi on saatavilla kotihoitoa, turvapalvelua sekä kotisiivousta. Alakerran palvelukeskuksen ravintolassa voi nauttia arkisin lounaan. Juhlasalissa järjestetään asukkaiden yhteistä toimintaa. (Lounaslista/Sodexo)

Matriiti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

Lisätietoja vuokra-asumisesta Matriitissa:  040 505 1490

Osoite: Valtatie 37, 90500 Oulu

Metsolan Kartano on monipuolinen ikäihmisten palvelutalo, jonka omistaa Metsolakodit. Talo sijaitsee rauhallisessa, puistomaisessa ympäristössä Oulun Puolivälinkankaalla. Kirjastopalvelut, seurakuntakeskus ja kauppa ovat kävelymatkan päässä.

Talossa on 139 viihtyisää, esteettömän asumisen mahdollistavaa vuokra-asuntoa sekä kattavat palvelut, kuten kotihoidon, kuntoutuksen ja kauneudenhoidon palvelut sekä lounasravintola. Talossa on aktiivista asukastoimintaa ja mm. oma taidegalleria. (Lounaslista/Oulun Odessa)

Lisätietoja vuokra-asumisesta Metsolan Kartanossa:  040 505 1490

Osoite: Mielikintie 8, 90550 Oulu

Metsolan Hovi sijaitsee Oulun Hintassa rauhallisessa, puistoon rajoittuvassa ympäristössä. Talon omistaa Moniasunnot. Talossa on 70 vuokra-asuntoa. Tarjolla on niin kerrostalo- kuin rivitaloasuntoja. Rivitaloasunnoissa on oma sauna.

Metsolan Hovissa on tarjolla Rinnekotien kotihoidon palvelut.

Talossa on tilava ruokasali, joka palvelee päivittäisillä lounailla ja kahvihetkillä. Lisäksi tilassa järjestetään vapaaehtoisten tuottamaa yhteisötoimintaa. Talon asukkaiden yhteisellä terassilla voi kesäisin grillata ja kahvitella yhdessä.  Alakerrassa sijaitsevat sauna ja pyykkitupa sekä avara ja monipuolinen kuntosali.

Metsolan Hovi on Ara-kohde. 

Lisätietoja vuokra-asumisesta Metsolan Hovissa:  040 505 1490

Osoite: Mäkituvantie 1, 90650 Oulu

Aivan Oulun kaupungin keskustan ytimessä sijaitseva Rohdos tarjoaa itsenäistä vuokra-asumista ja yhteisöllistä asukastoimintaa ikääntyneille. Talossa on 50  vuokra-asuntoa.

Talon asukkaat ovat aktiivisia ja yhteisöllisiä, ja suunnittelevat yhdessä yhteistä toimintaa. Talossa on viihtyisä yhteistila ja sisäpiha, jossa asukkaat voivat kohdata toisiaan. Rohdoksessa toimii yhteisöruokailu, ja lounaan voi nauttia yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Asukkaat voivat halutessaan osallistua ruoanlaittoon ja leipomiseen.

Rohdos on Ara-kohde.

Lisätietoja vuokra-asumisesta Rohdoksessa:  040 505 1490

Osoite: Mäkelininkatu 37, 90100 Oulu

Härkälinnassa on tarjolla laadukkaita, esteettömiä vuokra-asuntoja kaikenikäisten tarpeisiin. Sijainti on ihanteellinen – sekä Limingantullin että keskustan alati kehittyvät palvelut harrastusmahdollisuuksineen ovat vain kävelymatkan päässä. Kiinteistön omistaa Oulun seurakunnat.

Kuusikerroksisen Härkälinnan itsenäisen asumisen vuokra-asunnot sijaitsevat kerroksissa 5-6. Talo on valmistunut vuonna 2015 ja siinä on 50 asuntoa. Yhteiset saunatilat ja pesutupa sijaitsevat kellarikerroksessa. Rinnekodit tuottaa kiinteistössä myös palveluasumista vammaisille (Celesta). 

Lisätietoja vuokra-asumisesta Härkälinnassa (31.3.2023 asti):  040 505 1490

Osoite: Rautatienkatu 88, 90400 Oulu

Rovaniemi tarjoaa itsenäistä vuokra-asumista ikääntyneille. Vuonna 2017 valmistuneet vuokrattavat asunnot ovat esteettömiä ja viihtyisiä. Talon yhteisissä tiloissa on mm. lounasravintola, juhlasali ja yhteinen oleskelutila. (Lounaslista/Sodexo)

Kellarikerroksessa on asukkaiden sauna- ja pesulatilat, huoneistokohtaiset varastot, sekä monitoimitila, jossa voi mm. pelata biljardia ja pingistä. Kaikissa huoneistoissa joko ranskalainen parveke, parveke tai terassi. Talossa on kaapelitelevisiojärjestelmä ja taloyhtiökohtainen laajakaistapalvelu. 

Rinnekodit tuottaa Lapinkatu 1 kiinteistössä myös palveluasumista vammaisille (Loiste ja Ruska).  

Lisätietoja vuokra-asumisesta Rovaniemellä:  040 505 1490

Osoite: Lapinkatu 1, 96190 Rovaniemi

Joissakin taloissa vapaehtoiset ja eri palveluntuottajat järjestävät ohjattua toimintaa asukkaille. Ohjelma on koottu viikko-ohjelmiin.

Caritas-Kodin viikko-ohjelma

Matriitin viikko-ohjelma

Metsolan Kartanon viikko-ohjelma

Metsolan Hovi viikko-ohjelma

Viikko-ohjelmia koordinoi Janika Mäkelä, puh. 044 4914 281

Hoiva Viikki sijaitsee Viikissä, kauniissa puistomaisessa ympäristössä. Viikin osoite on Agronominkatu 7, 00790 Helsinki.

Asuntojen vuokrauksesta vastaa kiinteistön omistaja Lumo. Rinnekodit tuottaa asukkaille yhteisöllistä toimintaa ja palvelunohjausta. Asukkaat voivat lisäksi hankkia muun muassa turva- ja pyykkipalveluja erillisen hinnaston mukaan.

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.