Skip to content

Palvelu

Perhehoito

Perhehoidossa asiakkaamme saa elää tavallista perheen elämää perhekodissa. Tavoitteena on antaa asiakkaalle mahdollisuus perheenomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin. Perhehoito voi olla joko lyhyt- tai pitkäaikaista. 

Palvelun sisältö

Asiakas saa perhehoidossa tarvitsemaansa hoitoa, ohjausta ja huolenpitoa.  

Sijainti

Perhekotejamme on ympäri Suomen

Asiakkaat

Kaikenikäisiä kehitysvammaisia henkilöitä, myös lapsia. Samassa kodissa perhehoitajan kanssa voi asua yhdestä kuuteen asiakasta.

Muuta

Koulutamme perhehoitajiamme säännöllisesti. Sen lisäksi järjestämme ennakkovalmennuksia perhehoitajaksi haluaville.

Aikuinen pitää kättä lapsen olkapäällä
Perhekoti on hoitajien ja asiakkaitten yhteinen koti: yksilöllinen, ainutlaatuinen ja asukkaittensa näköinen.

Perheen jaksamisen tukena

Tarjoamme perhehoidon palveluja kaikenikäisille kehitysvammaisille henkilöille. Perhehoito on tavallista perheen elämää kodissa. Samassa kodissa perhehoitajan kanssa voi asua yhdestä kuuteen asiakasta. Perhekoti on siis hoitajien ja asiakkaitten yhteinen koti: yksilöllinen, ainutlaatuinen ja asukkaittensa näköinen. Niin kuin kodit yleensä ovat. 

Perhehoidon erityinen vahvuus on pysyvät ihmissuhteet, niiden luoma turva ja mahdollisuus kiintymyssuhteisiin.  

Perhekodissa voi asua lyhytaikaisesti joitakin kuukausia tai pitkäaikaisesti jopa useita vuosikymmeniä. 

Perhehoitajamme eivät toimi tehtävässään yksin, vaan he tekevät läheistä yhteistyötä asiakkaan verkoston kanssa. Perhekodin asiakkaan ja hoitajan tukena toimii eri alojen ammattilaisia, ja perhekodissa vierailee myös eri viranomaisia ja lähityöntekijöitä. Mitä enemmän tukea ja kuntoutusta asiakas tarvitsee, sitä enemmän kodin ulkopuolisia ihmisiä on mukana toiminnoissa. 

Tarjoamme myös osa-aikaista perhehoitoa, jossa asiakas asuu omassa kodissaan ja saa tarvitsemansa tuen perhekodista. Perhehoitaja käy asiakkaan luona ja asiakas voi käydä ja viettää aikaa perhehoitajan luona, esimerkiksi ruokailla, saunoa ja osallistua yhteiseen tekemiseen. 

Lapselle, joka ei voi asua oman perheensä kanssa, asuminen sijaiskodissa on aina ensisijainen vaihtoehto. Nuorelle asuminen perhekodissa voi olla ensimmäinen askel kohti itsenäistä elämää. Aikuinen voi elää perhekodissa juuri omannäköistään elämää, ja olla osana rakastavaa ja tukevaa yhteisöä. Ikäihmiselle perhekoti tarjoaa rauhallisen ja turvallisen elinympäristön silloin kun voimat alkavat hiipua. 

Tarkemmat tiedot palvelusta

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.