Skip to content

Palvelu

Omakoti

Omakotimme on siirtymävaihe lasten ja aikuisten palveluiden välissä. Omakodissa harjoittelemme nuorten kanssa itsenäistä asumista suunnitellusti ja tavoitteellisesti. Suunnittelemme tulevaisuutta yhdessä nuoren ja hänen lähiverkostonsa kanssa. 

Palvelun sisältö

Asumisharjoittelu suunnitellaan jokaisen nuoren yksilöllisen tuen tarpeen pohjalta, yhteistyössä asiakkaan sekä hänen lähiverkostonsa kanssa kunnioittaen nuoren itsemääräämisoikeutta. 

Sijainti

Espoo

Asiakkaat

Aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret.

Muuta

Kuvassa tv-nurkkaus, jossa on musta kulmasohva, jonka päällä on punainen tyyny. Huoneessa on vihreä seinä ja vihreä matto, television alla on valkoinen lipasto, jonka päällä on äänentoistolaite ja valaisin.
Omakoti Sofia Espoossa on koti 22 nuorelle. Itsenäistä asumista harjoitellaan suunnitellusti ja tavoitteellisesti.

Tukea nuoren elämänpolulle

Kehitysvammaisten lasten ja nuorten kohdalla omannäköisen elämänpolun löytäminen vaatii usein erityistä tukea. Omakodissa tuemme nuoren kehitysvammaisen itsenäistymistä ja aikuistumista. Yhdessä pohdimme muun muassa seuraavia seikkoja: Mitkä opinnot nuorta kiinnostaisivat? Mikä olisi nuorelle paras ja mieluisin asumismuoto? Kuinka kehittää omia taitoja niin, että itsenäinen asuminen onnistuisi mahdollisimman hyvin? 

Omakodissa nuoret pääsevät harjoittelemaan itsenäisen asumisen vaatimia taitoja: pyykinpesua, ruuanlaittoa, säännöllisiä ruoka-aikoja, yhteiskunnan jäsenenä toimimista. Taitojen harjoittelulle annetaan tarvittava aika – meillä ei ole kiire.  

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.