Skip to content

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Kuninkaankallio

Tarjoamme tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista pitkäaikaisasunnottomille henkilöille, joilla on erityisen haasteellista käyttäytymistä mm. päihteiden tai mielenterveyden häiriöiden vuoksi.

Asiakkaat

Pitkäaikaisasunnottomia henkilöitä, joilla on erityisen haasteellista käyttäytymistä mm. päihteiden tai mielenterveyden häiriöiden vuoksi. 

Sijainti

Kuninkaantie 42
02940 Espoo

Talon tiedot

Kuninkaankallio sijaitsee rauhallisella alueella Espoon Pihlajarinteessä. Yksikössä on 108 asuntoa kahdessa vierekkäin sijaitsevassa nelikerroksisessa kerrostalossa. 

Lisätiedot

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta, eli asunto on perusoikeus, eikä esimerkiksi päihteiden käyttö ole este asumiselle.

Yhteystiedot

Sisäkuva Kuninkaankallion yhteistiloista. Kuvassa etualalla piano sekä biljardipöytä. Taustalla näkyy kaksi sohvaa ja nurkka pöydällä kirjoja ja lautapelejä.

Kuninkaankallio on toisille loppuelämän koti, toisille ponnahduslauta itsenäisempään arkeen. Avuntarpeeseen katsomatta kunnioitamme asukkaan käsitystä omasta parhaastaan.

Henkilöstö

Moniammatillinen tiimimme tekee työtä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Meillä on kaksi yksikönjohtajaa, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia. Heidän lisäkseen meillä työskentelee sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia ja laitosapulaisia. 

Korostamme kodikkuutta, turvallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä yksilöllistä hoitoa, huolenpitoa ja tukea. 

Kiinnostaako työ Kuninkaankalliossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajiin ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta kaikessa toiminnassamme. Sen mukaan asunto on perusoikeus, jota ei tarvitse ansaita. Asunto on myös edellytys kuntoutumiselle. Emme esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. 

Toiminta perustuu asukkaan, henkilökunnan ja yhteisön muiden toimijoiden luottamuksen rakentamiseen sekä asukkaan voimavarojen esiin nostamiseen ja tukemiseen. Yksilöllisen tuen, hoivan ja hoidon ensisijaisena tavoitteena on, että asukkaan pysyvä asuminen onnistuu ja hän saa päihteiden käyttöä sekä mahdollisia käytöshäiriöitä hallintaan. Vaikka emme edellytä päihteettömyyttä, asukasta tuetaan aktiivisesti päihteiden käytön vähentämisessä ja lopettamisessa. 

Tuetun asumisen vuokra-asunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla asunnottomuus on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä. Asukkailla on tuen tarve, jonka syynä ovat päihde-  ja mielenterveysongelmat sekä asunnottomuuteen liittyvät sosiaaliset ongelmat. Asumisen tavoitteena on varmistaa asumisen pysyvyys ja huolehtia asukkaiden turvallisuudesta sekä tukea terveys- ja toimeentuloasioiden hoidossa. Asukkaalla on usein päihde- ja mielenterveysongelmia sekä käytöshäiriöitä. Yksikössä on ympärivuorokautinen henkilökunta.

Palveluasumisessa asukkaan toimintakyky on alentunut esimerkiksi päihteiden käytön vuoksi niin, ettei hän kykene kaikilta osin huolehtimaan asioistaan, vaan tarvitsee apua asioidensa hoidossa.  Yksikössä ei ole yövalvontaa.

Ympärivuorokautinen, tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisille pääsääntöisesti alle 65-vuotiaille henkilöille, jotka eivät enää selviydy itsenäisesti omassa kodissaan.

Tilaratkaisujen lähtökohtana on ensisijaisesti asiakkaiden hyvinvointi ja kodikas tunnelma sekä turvallisuuden tunteen tukeminen. Olemme miettineet tilat esteettömyyden kannalta toimiviksi ja selkeästi hahmotettaviksi. Lisäksi huomiota on kiinnitetty yksityisyyteen ja omaisten läsnäolon mahdollistamiseen. 

Meillä on 108 asuntoa kahdessa vierekkäin sijaitsevassa nelikerroksisessa kerrostalossa. Tuetun asumisen asunnot sijaitsevat pääosin kakkostalossa, palveluasumisen asukkaat ykköstalon kerroksissa 1–2 ja tehostetun palveluasumisen asukkaat asuvat ykköstalon kerroksissa 3–4.

Yksiöt ovat kooltaan 19,5–33,5 m2 ja kaksiot (2kpl) 45–59,5 m2. Asunnoissa on oma WC ja suihku sekä minikeittiö.

Lisäksi eri kerroksissa ja palveluissa on omat yhteiskäytössä olevat oleskelu- ja tv-tilat. Tuetun asumisen talossa on kuntosali ja kakkostalon alakerrasta löytyy koko talon asukkaiden käyttöön tarkoitettu yhteiskeittiö, jossa voidaan asukkaiden toiveesta järjestää mm. yhteisruuanlaittoa ja pienryhmätoimintaa. 

Ykköstalon alakerroksesta löytyy myös sauna, joka lämpiää koko talon asukkaille 2–4 kertaa viikossa.

Asukkaaksi Kuninkaankallioon tullaan aina hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta. Esittelemme mielellämme toimintaamme ja tilojamme, eli ota yhteyttä, niin sovitaan tapaamisesta. 

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Osoitteemme on Kuninkaantie 42, 02940 Espoo. 

HSL:n bussit 566, 227 ja 582 kulkevat vierestä. Henkilöautolla saapuvia varten on maksuton parkkipaikka. 

Ihanat työkaverit ja asukkaat sekä maailman paras esihenkilö painoivat vaakakupissa eniten ja toki palkallakin on iso merkitys.

Kuninkaankallion lähihoitaja Camilla Remes

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.