Skip to content

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Lehmustupa

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista pääasiassa työikäisille asiakkaille, joilla on vaikeita päihteistä ja mielenterveyden häiriöistä johtuvia haasteita.

Asiakkaat

Palvelumme on tarkoitettu pääasiassa alle 65-vuotiaille asiakkaille, joilla on vaikeita päihteistä ja mielenterveyden häiriöistä johtuvia haasteita.

Sijainti

Alppikatu 2 F, 2. krs,
00530 Helsinki

Talon tiedot

Lehmustupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa. Sen ikkunoista avautuvat Kallion kaupunginosan eri puolet, Linnanmäki, Kallion kadut ja vehreä sisäpiha.

Lisätiedot

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta, eli asunto on perusoikeus, eikä esimerkiksi päihteiden käyttö ole este asumiselle.

Yhteystiedot

Sisäkuva Lehmustuvan olohuoneesta. Kuvassa näkyy ikkuna, jossa on värikkäät verhot; vaalea seinä, johon on maalattu keltainen majakkapiirros; sekä tummapuinen kuuden hengen pöytä, jolla on kasvi ja kaksi kynttilää.

Lehmustuvalla asukkaat suunnittelevat yhdessä vastuuohjaajiensa kanssa mielekästä arkea. Asukkailla on mahdollisuus päivätoimintaan sekä aktiiviseen osallisuuteen myös kodin ulkopuolella.

Henkilöstö

Moniammatillisella työryhmällämme on pitkä kokemus erilaisista asukkaista ja vahva osaaminen erityisesti haasteellisesti käyttäytyvien mielenterveys- ja päihdeongelmaisten asiakkaiden kohtaamisesta. 

Työntekijämme ovat sitoutuneita ja motivoituneita. Meillä työskentelee muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia ja osa-aikainen toimintaterapeutti. Kunnioitamme asukkaiden toiveita ja toiminnan tavoitteena on hyvä ja mielekäs arki, joka luodaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Työntekijöillämme on kokemusta muun muassa korvaushoidosta ja infektioiden hoidosta ja työntekijät ovat perehtyneet myös lääkkeettömään hoitoon, kuten akupunktioon.

Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja. Henkilökunta asettaa asukkaille turvallisia rajoja ja kohtaa heidät kunnioittaen. 

Kiinnostaako työ Lehmustuvalla? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista pääsääntöisesti työikäisille monisairaille henkilöille. Heillä on esimerkiksi päihteiden käytöstä johtuvia haastavia käytösoireita, mielenterveyden häiriöitä, somaattisia sairauksia tai infektioita.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisille, pääsääntöisesti alle 65-vuotiaille henkilöille, jotka eivät enää selviydy itsenäisesti omassa kodissaan.

Asukkaamme asuvat vuokra-asunnoissa ja henkilökuntamme vastaa asukkaiden hoivasta ja huolenpidosta palvelusuunnitelman mukaisesti. Tavoitteenamme on, että asukas kokee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista, omannäköistään elämää yhteisön jäsenenä. 

Lehmustupa on koti 20 asukkaalle. Yksikkö on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on selkeä.

Meillä on erikokoisia huoneita sekä viihtyisä ruokasali ja yhteistila. Kaikilla asukkailla on tilavat ja valoisat huoneet, joissa on omat wc-tilat. Parvekkeet avautuvat sisäpihalle ja siellä voidaan yhdessä kasvattaa yrttejä ja tomaatteja sekä kesäkukkia kaikkien iloksi.

Lehmustupa sijaitsee Alppikadun korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita. Käymme myös ulkoilemassa Töölönlahdella.

Asukkaaksi Lehmustuvalle tullaan joko hyvinvointialueen ostopalvelusopimuksella tai yksityisasiakkaana.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on Alppikatu 2 F, 00530 Helsinki. 

HSL :n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Lehmustupa vaikuttaa hyvin johdetulta ja kehittämismyönteiseltä työyksiköltä, jossa henkilöstö kertoo myös viihtyvänsä ja saavansa tukea työtovereilta aina, jos tarvetta on.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen auditointiraportti 6/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.