Skip to content

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Tammitupa

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista pääsääntöisesti työikäisille monisairaille henkilöille, joilla on esimerkiksi päihteiden käytöstä johtuvia käytösoireita tai mielenterveyden häiriöitä.

Asiakkaat

Palvelumme on tarkoitettu pääasiassa alle 65-vuotiaille asiakkaille, joilla on päihteistä ja mielenterveyden häiriöistä johtuvia haasteita. Valtaosa asukkaistamme on aikuisikäisiä vantaalaisia ja helsinkiläisiä. 

Sijainti

Alppikatu 2 (Elim-rakennus 1. krs),
00530 Helsinki

Talon tiedot

Tammitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa. Sen ikkunoista avautuvat Kallion kaupunginosan eri puolet, Linnanmäki, Kallion kadut ja vehreä sisäpiha.

Lisätiedot

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta, eli asunto on perusoikeus, eikä esimerkiksi päihteiden käyttö ole este asumiselle.

Yhteystiedot

Sisäkuvassa Tammituvan olohuonetta. Kuvassa näkyy kaksi tummansinistä nojatuolia ja valkoisella seinällä on hyllylevy, jolla on kirjoja.

Alppikadun korttelin tilat ja ympäristö mahdollistavat asukkaidemme osallistumisen erilaisiin yhteisöllisiin toimintoihin, kuten matalan kynnyksen työtoimintaan. Viereisessä Auroratalossa on myös asukkaiden käyttöön tarkoitetut bänditilat ja kuntosali. Elim-rakennuksen K-kerroksessa kokoontuvat iltaisin myös AA- ja NA-ryhmät.

Henkilöstö

Moniammatillinen tiimimme tekee työtä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Henkilökunta on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Asiakkaan tarvitsema tuki määritellään yksilöllisesti. Tavoitteena on lyhytaikaisen asumisen sujuminen itsenäisesti ja sitä kautta mahdollisen pidempiaikaisen asunnon löytyminen ja itsenäisempään asumismuotoon pääseminen.

Ohjaajat tarjoavat tukea ja ohjausta arjen hallintaan esimerkiksi asunnon kunnossapidossa, hakemuksien täyttämisessä ja vuokranmaksuun liittyvissä asioissa. Tarvittaessa asiakkaalle pyritään löytämään myös hoitotahot ja verkostoa, joiden avulla asiakkaan oman elämän hallinta helpottuu.

Kiinnostaako työ Tammituvalla? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana tästä linkistä!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme tehostettua palveluasumista pääsääntöisesti työikäisille monisairaille henkilöille, joilla on esimerkiksi päihteiden käytöstä johtuvia käytösoireita tai mielenterveyden häiriöitä. Haluamme tarjota asukkaillemme turvallisen kodin ja riittävän tuen, sekä niiden kautta ponnahduslaudan itsenäisempään elämään. 

Asukkaamme asuvat vuokra-asunnoissa ja henkilökuntamme vastaa asukkaiden hoivasta ja huolenpidosta palvelusuunnitelman mukaisesti. Tavoitteenamme on, että asukas kokee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista, omannäköistään elämää yhteisön jäsenenä. 

Asunto ensin –periaatteen mukaisesti teemme kaikkien asukkaiden kanssa oman vuokrasopimuksen asuntoon. Tammituvassa on 19 asuntoa: 18 yksiötä ja yksi kaksio.  Yksiöt ovat kooltaan 15–39 m2 ja kaksio 39 m2. Huoneissa on oma WC- ja suihkutila.

Asukkailla on yhteisessä käytössä keittiö- ja ruokailutilat, oleskelu- ja tv-huone sekä sauna. Tilojen suunnittelussa on huomioitu erityisesti yhteisöllisyys ja esteettömyys. 

Asukkaaksi Tammituvalle tullaan aina hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta. Tilaajakunta tekee asukasvalinnat yhdessä yksikön kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on  Alppikatu 2 (Elim-rakennus 1. krs),  00530 Helsinki. 

HSL:n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Tammituvassa on tärkeää, että jokaiselle asukkaalle löytyy oma, tuttu ja turvallinen rooli yhteisössä.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.