Skip to content

Toimintakeskus

Rinnekodit Kartanonhaka

Tarjoamme osallisuutta tukevaa päiväaikaista toimintaa, työllistymistä tukevaa ryhmätoimintaa sekä yksilöllistä työhönvalmennusta kehitysvammaisille, vaikeavammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset ja vaikeavammaiset sekä autismikirjon henkilöt

Sijainti

Kornetintie 8
00380 Helsinki 

Talon tiedot

Kartanonhaka sijaitsee Helsingin Pitäjänmäellä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Lisätiedot

Asiakkaillemme on tärkeää oman päätöksenteon mahdollistaminen, mikä näkyy muun muassa kunkin asiakkaan päivän sisällöissä. Työssämme on vahvasti läsnä kuntouttava työote toimiessamme asiakkaan parhaaksi ja hänen tavoitteidensa toteutumiseksi.

Yhteystiedot

Tila, jossa seinillä ja pöytien päällä halloweeniin liittyviä askarteluja.

Henkilöstö

Työssämme on vahvasti läsnä kuntouttava työote. Aina ei siis välttämättä ole olennaista mitä tekee asiakkaan kanssa, vaan miten sen tekee. Yksikössä on erityisosaamista kehitysvammaisten ja haastavasti käyttäytyvien henkilöiden kohtaamiseen ja kuntoutukseen, lääkehoitoon ja mielenterveyden haasteisiin, apuvälineiden käyttöön ja niiden ohjeistukseen, multisensoriseen ryhmätoimintaan sekä puhetta tukeviin – ja korvaaviin kommunikaatiomenetelmiin sekä työhönvalmennukseen.

Toimimme asiakkaan kanssa aina hänen etunsa mukaisesti. Olemme läsnä ohjaustilanteissa, suunnittelemme aktiivisesti ja yksilöllisesti asiakkaiden itsemääräämisoikeuden tukemista sekä olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaiden asioista ja tunteista. Tiimimme on ammattitaitoinen, mutta haluamme edelleen kehittyä ammattilaisina, jonka tukena on monipuoliset kouluttautumismahdollisuudet.

Kiinnostaako työ Kartanonhaassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Kartanonhaassa asiakkaiden on mahdollisuus vaikuttaa oman päivänsä sisältöön. Osalla asiakkaista on työllistymistä ja itsenäistymistä tukevia tavoitteita, osalla taas osallisuutta tukevia tavoitteita. 

Asiakkaat, joiden päätavoitteena on osallisuuden tukeminen, valitsevat omaan päiväohjelmaan heidän tavoitteitaan tukevia sekä heitä kiinnostavia ryhmiä. Valittavana on esimerkiksi liikuntasaliryhmiä, metsäretkiryhmä, asiointi lähiympäristössä, kädentaitojen ryhmiä, monipuolisia aistiryhmiä modernissa SHX-aistihuoneessa sekä kommunikaatiotaitoja tukeva kommunikaatioryhmä.

Jos asiakkaan päätavoitteena on työllistymisen ja itsenäistymistä tukevat tavoitteet, valitsee hän kauden alussa mihin ryhmiin haluavaa osallistua kauden aikana. Tavoitteena on myös harjoitella omiin valintoihin sitoutumista. Valittavana on esimerkiksi kädentaitoryhmä, erilaisia keskusteluryhmiä, mediataitoja tukevia ryhmiä ja kauppa- ja kirjastoasiointiryhmiä.  Asiakkaat osallistuvat päivittäin myös yksilöllisiin työtehtäviin pienryhmässä yksikössä tai yksikön lähiympäristössä. Yksilöllisessä työhönvalmennuksessa asiakkaamme ovat edenneet työhönvalmentajan tukemana erilaisiin harjoitteluihin, työkokeiluihin ja palkkatöihin eri aloille.

Kartanonhaan tilat on suunniteltu vastaamaan ryhmien ja toiminnan asettamia tarpeita. Tilat ovat esteettömiä ja yksikön ulko-ovet ja tilat ovat avoinna yksikön asiakkaille toiminta-aikojen puitteissa. 

Asiakkaamme ovat olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tilojen järjestämistä sekä sisustamista. Tiloja on muokattu asiakkaiden tarpeiden mukaan ja työskentely tilojen optimaalisen käytön ja viihtyisyyden eteen jatkuu vuonna 2022. 

Tiloissamme on monitoimisiksi ryhmätiloiksi suunniteltuja tiloja, esimerkiksi ”Relaxi”, ”Mummola”, liikuntasali, aistihuone, mediapaja, ateljee, kädentaitotilat sekä keittiö ja ruokasali. Liikuntasalissa mahdollistuu liikunnallisten toimintojen lisäksi esimerkiksi erilaisten kokousten ja tapaamisten järjestäminen. 

Asiakkaiden käytössä oleva SHX aistihuone (”Aisti”) mahdollistaa rauhoittumisen ja moniaistisesta toiminnasta nauttimisen sekä osana ryhmätoimintaa että tauoilla. Yksi monitoiminen ryhmätila ”Köksä” on sisustettu mahdollistamaan esimerkiksi kokkiryhmän pitämisen.

Tervetuloa tutustumaan Kartanonhakaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Toimintakeskus Kartanonhaasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille pääset helposti esimerkiksi Runkolinjabussilla 550.Osoitteemme on Kornetintie 8, 00380 Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.