Skip to content

Palvelu

Hoivakodit

Hoivakodeissamme asukkaat saavat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Edistämme ja ylläpidämme asukkaidemme toimintakykyä sekä tuemme heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Palvelun sisältö

Hoivakodeissamme asukkaamme saavat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Huomioimme kaikessa toiminnassamme asukkaan itsemääräämisoikeuden sekä elämänhistorian yhteistyössä omaisten ja läheisten kanssa. 

Sijainti

Pääkaupunkiseutu ja Pohjois-Suomi 

Asiakkaat

Ikääntyneille henkilöille. Myös heille, joilla on erityistarpeita, kuten edennyt muistisairaus, päihdeongelma tai muuta haastavaa käyttäytymistä.

Muuta

Monet hoivakotimme ovat erikoistuneet muistisairauksien hoitoon ja meillä on myös psykogeriatrista osaamista.  

Perhostarroja ikkunassa.
Monet hoivakotimme ovat erikoistuneet muistisairauksien hoitoon ja meillä on myös psykogeriatrista osaamista.  

Hoivaa ja hyvää arkea

Hoivakodilla tarkoitetaan kotia, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Hoivakodissa asuva tarvitsee yleensä hoitajan välitöntä läsnäoloa ja apua.

Hoivakodeissa kaikille asukkaillemme tarjotaan oma huone sekä heidän tarvitsemansa hoiva ja palvelut. Henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden ja varmistaa asukkaidemme turvallisen ja hyvän arjen. Meille on tärkeää tarjota virikkeellistä arkea ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.  

Tehostettu palveluasuminen sisältää asiakkaan hoivan ja hoidon, ateriat, siivouspalvelut, turvapalvelut, vaatehuollon ja avustamisen asunnossa ja sen ulkopuolella. Palvelu ei sisällä vuokraa, lääkkeitä, henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita ja hoitotarvikkeita sekä vaatteita tms. henkilökohtaisia tarvikkeita.

Rinnekodeissa tuemme asukkaitamme  ja heidän läheisiään elämän muuttuvissa tilanteissa ja kuljemme rinnalla tarvittaessa loppuun asti. 

Tarjoamme hoivakodeissamme tehostettua palveluasumista ikääntyneille henkilöille sekä vaativaa tehostettua palveluasumista asukkaille, joilla on erityistarpeita, kuten päihdeongelma tai haastavaa käyttäytymistä. Meiltä ikääntynyt henkilö löytää loppuelämänsä kodin, jossa toteutamme myös yksilöllisesti elämän loppuvaiheen suunniteltua saattohoitoa. 

Kohtaamme jokaisen asukkaamme omana itsenään ja kunnioitamme jokaisen omaa tapaa elää elämäänsä. Meille on tärkeää tarjota virikkeellistä arkea ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Hyvä arki kuuluu kaikille. 

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on asukkaiden apuna ja turvana vuorokauden ympäri. Hoivakodeissamme toimii myös aktiivinen yhteisö. Ketään ei jätetä yksin, mutta kaikille annetaan mahdollisuus viettää omaa aikaa niin halutessaan. Jokaisella on mahdollisuus osallistua arjen aktiviteetteihin omien voimavarojensa mukaan. 

Muistisairaan läheisille

Muistisairauden edetessä ihminen tarvitsee yhä enemmän apua päivittäisissä toimissaan. Hän voi tilanteen mukaan joko saada hoivapalveluja kotiin tai muuttaa hoivakotiin asumaan.

Hoivapalvelut ja -kodit saattavat herättää kysymyksiä. Milloin hoiva kotona on parempi vaihtoehto, milloin hoivakoti? Entä mitä eroa on hoivakodilla, palvelutalolla ja seniorikodilla? Näidenkään kysymysten kanssa ei kannata jäädä yksin. Neuvoa voi kysyä aina. Puhelu ammattilaiselle tuo usein selkeämpiä vastauksia kuin internetin tietoviidakossa seikkailu. Monessa kaupungissa palvelee seniorineuvonta, ja Rinnekotien palveluneuvonta auttaa mielellään.

Tutustu Muistisairaus-materiaaleihimme

Ota yhteyttä palveluneuvontaamme

Näissä toimipisteissä palvelu on saatavilla

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.