Skip to content

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Alppitupa

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista erityisesti päihdeongelmaisille ikääntyneille.

Asiakkaat

Hoivakoti Alppituvassa olemme erikoistuneet päihdeongelmaisten ikääntyneiden ihmisten ympärivuorokautiseen palveluasumiseen.

Sijainti

Alppikatu 2
00530 Helsinki

Talon tiedot

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa. Sen ikkunoista avautuvat Kallion kaupunginosan eri puolet, Linnanmäki, Kallion kadut ja vehreä sisäpiha.

Lisätiedot

Arvostamme moniarvoisuutta ja noudatamme Asunto ensin -periaatetta, eli asuminen Alppituvassa ei edellytä elämäntavan muutosta, esimerkiksi päihteettömyyttä.

Yhteystiedot

Lähikuvassa on sisustusesineitä ikkunalaudalla: kori, lyhty ja vanha seinäkello.

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen kauniissa korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita, opiskelijoita, muita asukkaita ja henkilökuntaa.

Henkilöstö

Hoitotyön ammattilaisemme ovat paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden tukena ja apuna. Alppituvalla on moniammatillinen työryhmä, jolla on runsaasti päihde- ja mielenterveystyön osaamista. Jokaisella asukkaalla on oma nimetty vastuuohjaaja, joka huolehtii erityisesti hänen asioistaan.

Kiinnostaako työ Alppituvassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme asukkaillemme laadukasta ympärivuorokautista palveluasumista Asunto ensin -periaatteella. Keskeistä on ajattelumalli, että pysyvä, turvallinen asunto on yksi kuntoutumisen edellytys. Emme edellytä asukkailtamme elämäntavan muutosta, emmekä esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. 

Asumispalveluidemme tavoitteena on mahdollistaa asukkaalle asumisen pysyvyys ja oma koti ja huolehtia asumisen turvallisuudesta. Asukkaamme ovat oman yhteisönsä aktiivisia toimijoita. He ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Henkilöstömme tukee ikääntyneiden asukkaidemme virikkeellistä arkea ja hyvää elämää. Jokaiselle asukkaallemme tehdään oma hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa asukas itse saa määritellä avun tarpeensa. Asukkaiden läheiset ovat osa yhteisöämme ja tervetulleita osallistumaan arkeen ja juhlaan.

Sen lisäksi, että Alppituvan asukkaat ja henkilökunta muodostavat oman yhteisönsä, he ovat osa ympäröivää yhteisöä, Helsinkiä ja Kalliota. Vuorovaikutus on luontevaa ja mutkatonta.

Asukkaamme miettivät yhdessä henkilökunnan kanssa mielekästä arjen tekemistä ja yhdessäoloa. Järjestämme Alppituvalla säännöllisesti jo perinteeksi muodostuneita tupakokouksia. Lisäksi yksikössä käy opiskelijaryhmiä ja vapaaehtoisia järjestämässä esimerkiksi bingoa, tietovisoja ja muuta ohjelmaa. Alppituvassa ovat keikkailleet niin kalliolaiset soittajat kuin salsatanssijatkin.

Alppitupa on koti 22 asukkaalle. Asunnot ovat yhdessä tasossa ja jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka yhteydessä on kylpyhuone ja wc. Huoneissa on hoivasänky ja yöpöytä, mutta muuten asukkaat voivat sisustaa huoneet haluamallaan tavalla. Meillä on valoisa ruokasali ja kaksi viihtyisää oleskelutilaa sekä saunaosasto, jossa on tilava kylpyhuone.

Meiltä on hyvät kulkuyhteydet ja lyhyt matka ulkoilemaan esimerkiksi Töölönlahdelle. Kesäisin arkea värittää iloinen kiljunta Linnanmäen laitteiden pyörteistä. Talvella valaistu maailmanpyörä loistaa tähtenä pimeydessä.

Asukkaaksi Alppitupaan tullaan hyvinvointialueen ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on Alppikatu 2, 00530 Helsinki. HSL :n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Auditointikäynnillä oli havaittavissa asiakkaita arvostava lämminhenkinen ilmapiiri. Asiakkaiden kanssa keskustellaan paljon ja heille järjestetään yhteisen toiminnan lisäksi myös yksilöllistä toimintaa heidän toiveidensa mukaan.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen auditointiraportti 6/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.