Skip to content

Palvelu

Terveys- ja sosiaalineuvonta

Tavoitteena on suonensisäisestä huumeiden käytöstä aiheutuvien haittojen vähentäminen matalan kynnyksen terveys- ja sosiaalineuvontatyön avulla.  

Palvelun sisältö

Pistosvälineiden vaihtaminen, neuvonta ja palveluohjaus, pienimuotoiset sairaanhoidolliset toimenpiteet, HIV- ja C-hepatiittitestit, A- ja B-hepatiittirokotteet, lääkärin vastaanotto. 

Sijainti

Gauffininkatu 3 (K12),
33900 Tampere

Asiakkaat

Suonensisäisesti huumeita käyttävät henkilöt.

Muuta

Palvelut ovat maksuttomia, eivätkä edellytä lähetettä tai ajanvarausta. 

Yhteystiedot

Lähikuva Helsingin Breikin kahvipisteestä Kuvan pöydällä on kahvikuppeja, sokerit, ja kaksi viherkasveja. Seinällä on kello ja viereistä ikkunaa vasten nojaa taulu, jossa on sarjakuvatyylillä piirretty naishahmo etusormi huulia vasten hiljaisuuden merkiksi.
Rinnekodit tarjoaa terveys- ja sosiaalineuvontaa päihdepalveluyksikkö Breikki Tampereella.

Terveys- ja sosiaalineuvonta Breikin Klikki

Terveys- ja sosiaalineuvonta on tarkoitettu suonensisäisesti huumeita käyttäville henkilöille.

Tarjoamme huumeiden käyttäjälle tai tämän läheisille mahdollisuutta tukikeskusteluihin, palveluohjaukseen, sosiaali- ja terveysneuvontaan sekä pieniin hoitotoimenpiteisiin ja neulojen ja ruiskujen vaihtoon. Voimme ohjata asiakkaita edelleen myös muualle hoitoon ja auttaa palveluihin hakeutumisessa.  

Perustehtävämme terveys- ja sosiaalineuvonnassa on suonensisäisestä huumeiden käytöstä aiheutuvien haittojen vähentäminen matalan kynnyksen terveys- ja sosiaalineuvontatyön avulla.  

Palvelussa voi asioida nimettömänä. Palvelut ovat maksuttomia, eivätkä edellytä lähetettä tai ajanvarausta. 

Terveysneuvontapiste Breikin Klikki on avoinna tiistaisin klo 9-14, torstaisin klo 13-18 ja perjantaisin klo 10-14.

 

Lisätietoja korvaushoidosta

Opioidiriippuvuus on krooninen aivosairaus, jossa keskushermosto on sopeutunut opioidien jatkuvaan runsaaseen vaikutukseen, eikä elimistö enää toimi normaalisti ilman niitä. Säännöllinen korvaushoitolääkitys estää vieroitusoireiden syntymisen ja ylläpitää henkilön toimintakykyä, kuitenkin ilman huumaavaa vaikutusta. 

Korvaushoito on terveydenhuollon luvanvaraista toimintaa. Teemme asiakkaillemme aina palveluntarpeen arvioinnin, koska korvaushoidolle on oltava lääketieteelliset perusteet. Toipumispolut ovat yksilöllisiä ja hoitoa toteutetaan joko haittoja vähentävillä tai kuntouttavilla tavoitteilla. 

Kuntouttava korvaushoito on tarkoitettu asiakkaille, joiden tavoitteena on kuntoutuminen ja päihteettömyys.  

Haittoja vähentävä hoito on tarkoitettu heille, joille päihteiden käytön lopettaminen ei ole ensisijainen tavoite. Heidän kohdallaan hoidolla pyritään vähentämään käytöstä aiheutuvia haittoja ja parantamaan elämän laatua.  

Opioidikorvaushoitoon sisältyvät lääkehoito, psykososiaalinen tuki, vertaistuki sekä palveluohjaus. Tavoitteena on sellaisen hoidon ja elämäntavan löytyminen, jossa ihminen pystyy mahdollisimman normaaliin elämään sairauden kanssa. 

Päihdepalveluyksiköissämme hyödynnetään myös asiakasedustajia ja naapurustotyötä, jotka omalta osaltaan lisäävät asiakkaiden osallisuutta ja kuntoutumista. 

Korvaushoito on ainoa tutkittu opioidiriippuvuuden hoitomuoto, joka lisää hoidossa pysymistä, mahdollistaa kuntoutumisen sekä vähentää laittomien opioidien käyttöä, rikollisuutta, kuolleisuutta ja HIV-riskikäyttäytymistä. 

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.