Skip to content

Palvelu

Asumisen palvelut

Koti tarkoittaa ihmisille eri asioita. Jokaisella tulee olla oikeus juuri sellaiseen kotiin kuin itse haluaa. Haluamme taata, että jokainen aikuinen, myös kehitysvammainen tai autismikirjon henkilö, voi asua omassa kodissaan ja elää hyvää elämää. Asiakas itse päättää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä. 

Palvelun sisältö

Tarjoamme erilaisia asumisen vaihtoehtoja, kuten tuettua asumista, palveluasumista sekä muutto- ja asumisvalmennusta. 

Sijainti

Etelä-Suomi, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Oulu ja Rovaniemi.

Asiakkaat

Yli 16-vuotiaat kehitysvammaiset tai autismikirjon henkilöt. 

Muuta

Aikuinen pitää kättä lapsen olkapäällä
Perhekoti on hoitajien ja asiakkaitten yhteinen koti: yksilöllinen, ainutlaatuinen ja asukkaittensa näköinen.

Tervetuloa kotiin

Meillä asiakas on oman elämänsä päähenkilö. Autamme asioissa, joissa apuamme tarvitaan – oli kyse sitten ohjauksesta, kuntoutuksesta, valmennuksesta tai terveydenhoidosta. Teemme tiivistä yhteistyötä myös asiakkaan läheisten kanssa. Asumisen palveluissa asukkaat osallistuvat aktiivisesti arjen toimintoihin toimintakykynsä mukaan ja suunnittelemme yhdessä toimintaa. 

Tutustu asumisen palveluihimme tarkemmin alta. 

Asumisen palvelumme

Tuetun asumisen tavoitteena on tukea asiakasta mahdollisimman itsenäiseen elämään. Asiakas asuu omassa asunnossa, joka sijaitsee yleensä kävelymatkan päässä lähimmästä asumisyksiköstämme. Kotiinsa asiakas saa juuri hänen tarpeisiinsa suunnitellun tuen.

Palveluasumisessa on kyse asumisesta joko omistus- tai vuokra-asunnossa. Sinne asiakas saa osavuorokautisesti tarvitsemaansa apua ja tukea sekä asumiseen liittyviä palveluja. Tehostetussa palveluasumisessa asiakas saa tarvitsemaansa apua ja tukea ympärivuorokautisesti. 

Muuttovalmennuksen tavoitteena on tukea muuttavaa asiakasta ja hänen läheisiään tulevassa muutossa sekä tutustua monipuolisesti muuttajan toiveisiin ja tarpeisiin. Valmennuksemme sisältää yksilö- ja ryhmätapaamisia ja se suunnitellaan vastaamaan kaikkiin muuttajien kysymyksiin ja tarpeisiin.  

Asumisvalmennus on tavoitteellista ja suunnitelmallista valmennusta henkilölle, joka tarvitsee tukea itsenäistymiseensä ja arkipäivän taitojen harjoitteluun. Asumisvalmennusjakso kestää yleensä 1–3 kuukautta. 

Näissä toimipisteissä palvelu on saatavissa

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.