Skip to content

Palvelu

Palveluasuminen

Palveluasumisen ensisijainen tavoite on turvata mahdollisuus omaan kotiin. Tuemme asukkaamme kuntoutumista tai edistämme ja ylläpidämme hänen jäljellä olevaa toimintakykyään, jotta omatoiminen suoriutuminen on mahdollista. 

Palvelun sisältö

Palveluasumisessa asukkaamme saa päivittäin tarvitsemaansa tukea, ohjausta ja huolenpitoa, Palvelu sisältää myös ateria-, vaatehuolto-, peseytymis- ja siivouspalveluita. 

Sijainti

Pääkaupunkiseutu

Asiakkaat

Henkilöt, jotka tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa sekä lääkehoidon kokonaisuuden toteuttamista.

Muuta

Käytävä, jonka seinällä valkokukallinen taulu, vaaleansiniset ovet.
Hia Alppikorttelissa Helsingissä tarjoaa sekä tehostettua palveluasumista että vaativaa tehostettua palveluasumista.

Palveluasuminen

Palveluasuminen on asukkaan toimintakykyä ylläpitävää ja edistävää palvelua. Tavoitteenamme on ehkäistä raskaampien asumispalveluiden tai muiden erityispalveluiden tarvetta. Rakennamme asiakkaidemme päiviin mielekästä tekemistä ja osallisuuden kokemuksia, jotka ovat tärkeitä kuntoutumisen kannalta. 

Tarjoamme myös tehostettua palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista sen mukaan, millainen tuen tarve asukkaillamme on.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettua palveluasumista tarjoamme asukkaille, jotka tarvitsevat kokonaisvaltaista tukea, ohjausta ja avustamista arjen toiminnoissa, itsenäisessä suoriutumisessa, elämänhallinnassa ja sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä. Tämä tarkoittaa tyypillisesti konkreettista tukea, ohjausta ja avustamista esimerkiksi terveydestä huolehtimisessa, henkilökohtaisessa hygieniassa, ruokailussa, pyykinpesussa ja siivouksessa.  

Tehostetussa palveluasumisessa asukkaidemme tuen ja avun tarve on ympärivuorokautista, monimuotoista ja usein ennakoimatonta. 

Vaativa tehostettu palveluasuminen

 Vaativassa tehostetussa palveluasumisessa palvelun sisältö on sama kuin tehostetussa palveluasumisessa, mutta asukas tarvitsee vielä vahvempaa tukea.  

Lisätietoa palveluistamme

Asunto on perusoikeus, jota ei tarvitse ansaita 

Asunto ensin -asumispalvelut on kynnyksetöntä palvelua, jonka tarkoituksena on mahdollistaa oma koti jokaiselle. Asumisen pysyvyys ja oma koti sekä asumisen turvallisuudesta huolehtiminen ovat jokaisen perusoikeuksia. 

Emme edellytä asukkailtamme elämäntavan muutosta emmekä esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. Päihteet sallivassa asumisessa lähtökohtana on ajatus, että jokaisella ihmisellä on oikeus kotiin, tukeen, ohjaukseen, hoitoon ja hoivaan päihteidenkäytöstä riippumatta. 

Asunto ensin -asumispalvelujemme asiakkaina on henkilöitä, joiden taustat ovat moninaisia ja avun tarpeet voivat olla ennakoimattomia. Usein asiakkaidemme tuen tarve liittyy mielenterveysongelmaan, päihteiden ongelmakäyttöön, jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, itsestä huolehtimiseen, arjen ja elämän hallintaan, taloudelliseen asemaan, syrjäytymisen torjumiseen, osallisuuden edistämiseen ja/tai itsenäistymiseen. Osalla asiakkaistamme on lisäksi erilaisia somaattisia sairauksia. 

Asiakkaamme ovat oman yhteisönsä aktiivisia toimijoita. He ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on asiakkaidemme tukena asumisen onnistumisessa. 

Naapurustotyö on yhdessä tekemistä ja vuorovaikutusta. Pidämme aktiivisesti yhteyttä esimerkiksi asukasyhdistysten, taloyhtiöiden, koulujen ja alueen yritysten kanssa. Kun tulemme tutuiksi, voimme yhteistyössä tuottaa juuri naapurustomme näköistä toimintaa, naapuruston tarpeita ja toiveita kuulleen. Näin lisäämme lähialueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja tarjoamme samalla asiakkaillemme mahdollisuuden olla aktiivisia yhteisön jäseniä.

Tutustu naapurustotyöhön tarkemmin tästä linkistä.

Näissä toimipisteissä palvelu on saatavilla

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Required)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.