Hyppää sisältöön

Asunto ensin -asumispalvelut

Asunto on perusoikeus. Se on myös perusta kuntoutumiselle.  Asunto ensin –asumispalveluissamme tarjoamme monenlaista tuettua asumista, ympärivuorokautista palveluasumista sekä liikkuvaa tukea kotiin. Palveluihimme kuuluu myös hätämajoitus eri kohderyhmille. Kaikessa toiminnassa lähtökohtana on  ihmisarvon kunnioittaminen. 

Nuori mies makaa sohvalla ja kutoo värikästä raidallista kaulaliinaa.

Asunto on perusoikeus 

Asunto ensin -asumispalvelut on kynnyksetöntä palvelua, jonka tarkoituksena on mahdollistaa oma koti jokaiselle. Asumisen pysyvyys ja oma koti sekä asumisen turvallisuudesta huolehtiminen ovat jokaisen perusoikeuksia. 

Emme edellytä asukkailtamme elämäntavan muutosta emmekä esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. Päihteet sallivassa asumisessa lähtökohtana on ajatus, että jokaisella ihmisellä on oikeus kotiin, tukeen, ohjaukseen, hoitoon ja hoivaan päihteidenkäytöstä riippumatta. 

Asunto ensin -asumispalvelujemme asiakkaina on henkilöitä, joiden taustat ovat moninaisia ja avun tarpeet voivat olla ennakoimattomia. Usein asiakkaidemme tuen tarve liittyy mielenterveysongelmaan, päihteiden ongelmakäyttöön, jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, itsestä huolehtimiseen sekä arjen ja elämän hallintaan. Tuen tarve liittyy monesti myös taloudelliseen asemaan, syrjäytymisen torjumiseen, osallisuuden edistämiseen ja/tai itsenäistymiseen. Osalla asiakkaistamme on lisäksi erilaisia somaattisia sairauksia. 

Asiakkaamme ovat oman yhteisönsä aktiivisia toimijoita. He ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on asiakkaidemme tukena asumisen onnistumisessa.  

Tätä tarjoamme

Tuettu asuminen

Tuetussa asumisessa asiakas saa vuokra-asunnon lisäksi ohjausta ja tukea elämänsä hallinnassa ja arkipäivän taidoissa. Jokaisella asiakkaallamme on nimetty vastuuohjaaja ja yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Tuettu asuminen keskitetyssä yksikössä

Tuetun asumisen palvelussa työskentelyn painopisteenä on asiakkaan itsenäisen asumisen valmiuksien vahvistaminen ja tuki sekä arjessa tarvittavien erilaisten taitojen harjoittelu. Tuetusta, hajautetusta asumisesta poiketen, asunnot ovat keskitetysti samassa kiinteistössä.

Palveluasuminen

Palveluasumisessa asiakas saa päivittäin tarvitsemaansa tukea, ohjausta ja huolenpitoa. Palveluasumista on tarjolla eritasoista tukea tarvitseville asiakkaille.

Liikkuva asumisen tuki

Autamme päihde- ja mielenterveysongelmia tai muita vaikeuksia kohdanneita henkilöitä säilyttämään kotinsa. Viemme tukea suoraan asiakkaan kotiin.

Asunto ensin -palveluja tarjoavat toimipisteemme

Rinnekodit rekrytoi!

Etsimme jatkuvasti uusia eri alojen osaajia ympäri Suomen. Tarjolla merkityksellistä työtä kivassa tiimissä – aina #sydänmukana.