Hyppää sisältöön

Luonnossa liikkuminen on elämys kaikille aisteille

Metsän tiedetään olevan rauhoittava ympäristö, joka nopeuttaa stressistä palautumista sekä laskee sydämen sykettä ja verenpainetta nopeasti. Monessa Rinnekotien yksikössä samoilu metsissä ja luontopoluilla on osa normaalia arkea ympäri vuoden. 

Tiheää, vanhaa havumetsää.
Metsässä oleskelun myönteiset vaikutukset näkyvät nopeasti.

Diakonissalaitoksella on useampi sata hehtaaria metsää Pohjois-Espoossa Lakiston alueella. Monipuolisimmat ulkoilupuitteet tarjoaa Majalammen ympäristö, josta löytyy myös neljä erimittaista luontopolkua ja joka hipoo Helsingin, Espoon, Vantaan ja Vihdin alueilla kulkevaa Reitti 2000 -ulkoilureittiä.

Luontopolut ovat myös Rinnekotien asiakkaiden ahkerassa käytössä. Luontopolut on nimikoitu värein, mikä auttaa paitsi asiakkaita myös muita retkeilijöitä hahmottamaan, mistä ulkoilureitistä on kyse.

Luonto voi olla terapeuttinen kokemus asiakkaan aistiyliherkkyyksien kuten ääniyliherkkyyden helpottamisessa. Toisaalta luonto myös antaa aistielämyksiä, joita ei muualla voi saavuttaa.

Metsän ja luonnon myönteiset vaikutukset näkyvät melko nopeasti, usein jo 15 minuutissa. Päivittäinen ja lyhytkestoinenkin luonnossa liikkuminen auttaa rauhoittumaan. Asiakkaiden hyvinvoinnin lisäksi ulkoilusta hyötyvät myös työntekijämme.

Esteettömästi luontoon

Lakiston esteetön virkistymiskokonaisuus täydentyy kesäkuussa 2023, kun alueen ensimmäinen esteetön luontopolku avataan. Uusi, runsaan 600 metrin mittainen luontopolku tarjoaa kaikille ennenkokemattoman mahdollisuuden nauttia luonnosta ja retkeilystä esteettömästi. Kauniin polun päässä on nuotiopaikka retkieväiden syöntiin ja makkaranpaistoon.

Lisätietoja Korennon kierroksesta (esteetön luontopolku) Diakonissalaitoksen sivuilla.