Hyppää sisältöön

Palvelut vammaisille lapsille ja nuorille

Palvelumme kehitysvammaisille lapsille ja nuorille suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti.

Vammaisille lapsille ja nuorille tarjoamme lyhytaikaista palvelua, pienryhmäkoteja, omakodin, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja sekä perhehoitoa.  

nuori mies istuu pyörätuolissa ja sekoittaa taikinaa

Onnellinen lapsuus ja jaksavat perheet

Palvelumme vammaisille lapsille ja nuorille suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Huolellinen suunnittelu takaa sen, että pystymme vastaamaan lapsen tai nuoren erityisen tuen tarpeisiin oikealla tavalla sekä tukemaan hänen kasvuaan ja kehitystään. 

Vammaiset lapset ja nuoret saavat Rinnekodeissa turvallista ja tarpeitaan vastaavaa huolenpitoa. Tarjoamme lapsille ja nuorille kodin, jossa aikuisilla on aikaa olla läsnä. Tuemme lapsia ja nuoria toimimaan oman toimintakykynsä mukaisissa rajoissa siten, että kehittyminen ja uuden oppiminen on mahdollista. 

 

Tarjoamme vammaisille lapsille ja nuorille lyhytaikaista palvelua, pienryhmäkoteja, omakodin, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja sekä perhehoitoa. Palvelujemme tavoitteena on tukea perhettä ja lapsen kasvua suunnitelmallisesti ja ammatillisesti. 

Tätä tarjoamme

Lyhytaikainen palvelu

Lyhytaikainen hoito tukee lapsen ja perheen selviytymistä kotona. Meillä on mahdollista räätälöidä hoitoa päiväaikaisesta hoidosta useamman viikon pituisiin jaksoihin.

Pienryhmäkodit

Pienryhmäkotimme tarjoavat ympärivuorokautista tehostettua asumista alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on erityistarpeita kehitysvammaisuuden, autismikirjon ja/tai psyykkisen oireilun vuoksi.

Omakoti

Omakoti on siirtymävaihe lasten ja aikuisten palveluiden välissä. Omakodissa harjoittelemme nuorten kanssa itsenäistä asumista suunnitellusti ja tavoitteellisesti.

Tutkimus- ja kuntoutuspalvelut

Toteutamme pitkäkestoisia tutkimus- ja kuntoutusjaksoja hoidollisille, monivammaisille lapsille ja nuorille, joilla on vaativia erityistarpeita. Tavoitteenamme on etsiä ratkaisuja, jotka tekevät lapsen ja perheen arjesta sujuvaa.

Perhehoito

Perhehoito on tavallista perheen elämää kodissa. Samassa kodissa perhehoitajan kanssa voi asua yhdestä kuuteen asiakasta.

Lasten ja nuorten palveluita tarjoavat toimipisteemme

Rinnekodit rekrytoi!

Etsimme jatkuvasti uusia eri alojen osaajia ympäri Suomen. Tarjolla merkityksellistä työtä kivassa tiimissä – aina #sydänmukana.