Hyppää sisältöön

Palvelu

Kotihoito

Tarjoamme monipuolista ja luotettavaa apua kotiin, kun ikääntyneen ihmisen elämäntilanne muuttuu. Kotihoidossa hoitajamme osallistuvat hyvin kokonaisvaltaisesti asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseen: palveluntarpeen säännölliseen arviointiin, hoidon järjestämiseen ja yhteistyöhön läheisten kanssa. 

Palvelun sisältö

Kotihoidon palvelumme sisältää kotipalvelun, kotisairaanhoitoa ja kotihoidon tukipalveluita. 

Sijainti

Oulu

Helsinki / Viikin palvelutalo

Asiakkaat

Kotona asuvat ikääntyneet henkilöt.

Muuta

Emme tarjoa enää kotihoidon palveluja pääkaupunkiseudulla Viikin palvelutaloa lukuun ottamatta.

Kesäinen puisto, jossa taustalla ihmisiä penkillä, etualalla omenapuu.
Pyrimme mahdollistamaan asiakkaan itsenäisen asumisen omassa kodissa mahdollisimman pitkään asiakkaan toimintakykyä edistäen tai ylläpitäen.  

Tutut hoitajat ja kiireettömät käynnit

Tutut hoitajat ja kiireettömät käynnit – siinä kaksi yleisintä toivetta kotihoitopalveluille. Siksi nimeämme jokaiselle kotihoidon asiakkaallemme omahoitajan. Olemme järjestäneet kotihoitajiemme työn niin, että asiakkaan kotona käyvät aina tutut hoitajat, kun se vain on mahdollista.

Lähihoitajamme, sairaanhoitajamme ja kotisiivouksia tekevät työntekijämme ovat luotettavia ammattilaisia, joilla on halua ja kykyä auttaa ikäihmisiä erilaisissa arjen haasteissa. Asiakas saa kotiinsa juuri sellaisia palveluita, joita tarvitsee ja haluaa. Meille on tärkeää kohdata asiakas ystävällisesti, hänen kotiaan ja yksityisyyttään kunnioittaen. 

Tarjoamme kotihoidon palveluja Oulussa Caritas-kodin ja -kylän alueella, Matriitissa sekä Metsolan Kartanossa ja Hovissa.

Kotihoidon palvelumme

Kotipalvelussa toimimme asiakaslähtöisesti, avustaen ja tukien asiakkaitamme heidän päivittäisissä toiminnoissaan. Palvelu voi olla muun muassa henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimista, suihkussa/saunassa käymisessä avustamista, ravitsemuksesta huolehtimista, lääkehoidon toteutusta ja seurantaa sekä voinnin seuranta. Pyrimme mahdollistamaan asiakkaan itsenäisen asumisen omassa kodissa mahdollisimman pitkään asiakkaan toimintakykyä edistäen tai ylläpitäen.  

Lisätietoja palvelusta: 050 461 7821

Kotisairaanhoidossa tarjoamme erilaisia sairaanhoidollisia toimenpiteitä, kuten haavahoitoa, näytteiden ottamista, injektioita, lääkehoidon toteutusta ja seurantaa, mittauksia ja asiakkaan kokonaisvaltaisen voinnin seuraamista. Kotisairaanhoidossamme työskentelevät osaavat sairaanhoitajat ja lääkehoitokoulutuksen saaneet lähihoitajat. 

Lisätietoja palvelusta: 050 461 7821

Kotihoidon tukipalveluina tarjoamme turvapalvelua. Meiltä asiakas voi hankkia turvapalvelut myös ilman säännöllistä kotihoidon asiakkuutta. Turvaranneke luo turvaa, sillä sen avulla asiakas saa hälytettyä apua silloin, kun sitä tarvitsee. Turvahälytyksen jälkeen hoitajan puhelu välittyy kotiin asennettuun puheyhteyslaitteeseen, jolloin hoitaja saa ääniyhteyden asiakkaaseen.

Turvarannekepalvelu Rinnekodit kotihoidon asiakkaille 60,50 € /kk

Toteutuneista hälytyskäynneistä veloitamme kotihoidon hinnaston mukaisesti. Vivagon helppokäyttöinen turvalaitteisto sisältää rannekkeen ja puhelinlaitteen.

Lisätietoja palvelusta: 050 461 7821

Tarjoamme omaishoidon vapaan järjestämiseen kotiin annettavia palveluja.

Omaishoitajan vapaan aikana kotihoitajamme tekee niitä tehtäviä, joita
omaishoitaja tekisi kotona ollessaan. Tärkein ja ensisijaisin tehtävämme on huolehtia
omaishoidettavan hyvinvoinnista, jolloin omaishoitaja saa levähtää ja viettää omaa aikaa.

Palvelun piiriin voi tulla omaishoidon vapaan palvelusetelillä tai itsemaksavana.

Lisätietoja palvelusta: 050 461 7821

Helpota arkeasi ja tee kanssamme siivoussopimus kodin säännöllisestä ylläpitosiivouksesta. Sisältöä muokataan asiakkaan tarpeiden ja toimintakyvyn mukaisesti. Voit myös tilata kertasiivouksen tai ikkunoiden pesun (touko-syyskuussa). Matriitissa asuville tarjoamme myös pyykkihuoltopalvelua. Kun teet kanssamme siivoussopimuksen, me huolehdimme kotisi siivouksesta kokonaisvaltaisesti ja aina sovitusti.

Teemme siivoussuunnitelman maksutta. Siivoussopimuksessa sovimme tarkasti tehtävät siivoustyöt ja määrittelemme siivoukselle kiinteän hinnan.

Hyvä työnjälki ja asiakkaan tyytyväisyys ovat meille tärkeitä. Siivouspalveluissa käytämme omia ammattilaisen työvälineitä. Vain imurointi tapahtuu ensisijaisesti asiakkaan omalla imurilla hygieniasyistä.

Kotisiivous 39,60 €/h (Hinta on arvonlisäveroton palvelusopimuksella)

Lisätietoja palvelusta: 045 636 5160

Siivouspalvelut Oulu omavalvontasuunnitelma

Kotihoidon päällikkö Frida Lieto, 044 703 6190

Matriiti/tiimivastaava, 044 468 4302
Valtatie 37, 90500 Oulu

Palvelutalo Hoiva Viikin osoite on Agronominkatu 7, 00790 Helsinki.

Asuntojen vuokrauksesta vastaa kiinteistön omistaja Lumo. Rinnekodit tuottaa asukkaille yhteisöllistä toimintaa ja palvelunohjausta. Asukkaat voivat lisäksi hankkia muun muassa turva- ja pyykkipalveluja erillisen hinnaston mukaan. Näistä palveluista lisätietoja antaa palveluyksikön johtaja Pia Taskinen,
pia.taskinen@rinnekodit.fi, 050 534 4676

Matriiti sijaistee Oulun Tuirassa. Matriitin kerrostalossa on 62 asuntoa. Lisäksi kaksikerroksisessa luhtitalossa on kymmenen tilavaa kaksiota, jotka soveltuvat erityisesti liikuntavammaisille henkilöille. Lisäksi talossa on kaksi Rinnekotien tehostetun palveluasumisen kotia (Kannelkoti ja Niemelä).

Asumisen tueksi on saatavilla Rinnekotien kotihoitoa, turvapalvelua sekä kotisiivousta. Oma kotihoidon tiimimme työskentelee talossa. Alakerran palvelukeskuksen Sodexon ravintolassa voi nauttia arkisin lounaan. (Lounaslista/Sodexo)

Matriiti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

Osoite: Valtatie 37, 90500 Oulu

Asuntojen vuokraus ja irtisanomiset: Kiinteistötahkola

Juho Kortesoja, 040 138 0077, juho.kortesoja@kiinteistotahkola.fi

Asuntohakemus (pdf) ja Terveydentilaselvitys (pdf)

Asuntohakemus ja Terveydentilaselvitys toimitetaan osoitteeseen:
Asuntohakemus Matriiti
Kapellimestarinkatu 2
90140 Oulu

TAI skannattuna sähköpostitse asiakkuussuunnittelu@rinnekodit.fi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.