Hyppää sisältöön

Naapurustotyö

Naapurustotyö on tavalla tai toisella osa kaikkien toimipisteidemme arkea. Sen tavoite on luoda tiivis yhteys naapurustoomme, jotta luottamus kasvaa puolin ja toisin. Näin myös mahdollisiin ongelmiin on helpompi puuttua. 

Nainen ripustaa taideteoksia pyykkinarulle ulkona. narulla roikkuu myös sateenkaarilippu.

Yhteisöllisiä kohtaamisia

Naapurustotyö osallistuu monenlaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Tässä valmistellaan materiaaleja kesän Pride-kulkueelle. Kuva: Felicia Kazandjian

Naapurustotyö on yhdessä tekemistä ja vuorovaikutusta. Pidämme aktiivisesti yhteyttä esimerkiksi asukasyhdistysten, taloyhtiöiden, koulujen ja alueen yritysten kanssa. Kun tulemme tutuiksi, voimme yhteistyössä tuottaa juuri naapurustomme näköistä toimintaa, naapuruston tarpeita ja toiveita kuulleen. Näin lisäämme lähialueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja tarjoamme samalla asiakkaillemme mahdollisuuden olla aktiivisia yhteisön jäseniä.  

Teemme aktiivisesti ympäristökierroksia, joilla huolehdimme yhdessä lähiympäristön siisteydestä ja vahvistamme asukkaiden osallisuuden tunnetta. Joskus järjestämme isompiakin talkoita. Naapurustotyöllä luomme kohtaamisia, esimerkiksi pihajuhlia tai keskustelutilaisuuksia ja järjestämme mahdollisuuksia tutustua toimipisteisiimme.  

Naapurustotyö myös ennaltaehkäisee ongelmatilanteita ja tekee mahdollisiin häiriöihin puuttumisesta helpompaa. Naapurustotyöhön voi ottaa yhteyttä myös haasteiden tai huolien vuoksi.  

Jos haluat lisätietoja tai sinulla on huoli, josta haluat keskustella, ota yhteyttä naapurustotyön sähköpostiin: naapurustotyo@rinnekodit.fi 

Huomaathan, että voit olla yhteydessä myös lähimmän Rinnekodit-toimipisteesi palveluyksikön johtajaan, hän auttaa sinut tarvittaessa eteenpäin.

Naapurustotyö kuvin

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Se kaveri, jonka kanssa mä siivosin, ei olla ennen tavattu eikä tunnettu, mutta tunnistan kyllä, että hän on kävellyt mun kanssa näitä samoja katuja jo vuosia. Oli kiva kohdata hänet.

Siivoustalkoiden osallistuja