Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli

Harrastukset tuovat uusia kokemuksia ja ystäviä

Monesti sanotaan, että harrastukset ovat elämän suola – ne tuovat arkeen monipuolisuutta ja iloa sekä antavat mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen ja uusien ystävyyssuhteiden solmimiseen. Espoolaiset Joel, Mikko ja Totti kertovat, että harrastukset ovat tärkeä osa heidän elämäänsä. Kukin heistä onkin yhdistänyt vapaa-aikaansa niin liikunnallisia kuin hemmotteleviakin harrastuksia.

Totti voitti toukokuussa Special Olympics kilpailussa kaksi kultamitalia, yhden kouluratsastuksesta ja toisen working Trail luokasta.

Totti kertoo harrastavansa ratsastusta, salibandya, kävelyä, uimista ja elokuvien katselua. Monipuoliset harrastukset pitävät huolen siitä, että tekemistä on ympäri vuoden. Vaikka osa harrastuksista jää tauolle kesällä, jää lomakaudelle silti paljon muuta kivaa tekemistä.

Harrastuksista ratsastus on ollut Totin elämässä mukana jo 20 vuoden ajan. Toisinaan harrastus voi viedä ennennäkemättömiin kokemuksiin, kuten Totinkin toukokuussa. Silloin hän nimittäin osallistui ensimmäisiin ulkomaankisoihinsa Tanskassa käydyissä Special Olympics kilpailussa, tuoden kotiin kaksi kultamitalia kouluratsastuksesta sekä working Trail luokasta.

”Fiilikset kisan jälkeen on todella hyvät. Aluksi olin häkeltynyt ja sitten riemastunut,” Totti naurahtaa.

”Erityisesti mieleen jäi se, että nämä olivat minun ensimmäiset kisani ulkomailla. Oli mukava reissu,” Totti kertoo.

Musiikin kautta uusia tuttavuuksia

Joelkin kertoo harrastavansa uimista ja ratsastusta, mutta etenkin musiikki on se, mistä hän saa iloa. Viikoittaiset harjoittelut Musiikkiopisto Resonaarissa Möntsälän bändin kanssa ovat Joelille mieluisia ja bändistä onkin vuosien aikana tullut hänelle tärkeä yhteisö.

“Mielestäni on tärkeää harrastaa jotain ja on mukavaa, kun on paljon eri harrastuksia,” Joel kertoo.

Harrastusten kautta saa myös uusia kavereita, mikä on kivaa.

“Harrastusten kautta saa myös uusia kavereita, mikä on kivaa,” Joel jatkaa.

Harjoitusten lisäksi bändi on vienyt Joelia esiintymislavoille. Musiikki ja etenkin klassikot ovat erityisesti Joelin mieleen, Katri Helena ja Olavi Virta esimerkiksi. Suosikkikappaletta ei tarvitse kauaa miettiä.

”Elämänlangat tietenkin, ” Joel paljastaa.

Kesä tuo harrastuksiin uusia mahdollisuuksia, kertovat Joel (vas.), Mikko ja Totti.

Kahvilahetkistä hemmottelua

Mikko puolestaan nauttii kahvilassa käymisestä ja kokee sen yhdeksi harrastuksekseen. Kahvilassa hän käy ohjaajansa kanssa lähellä olevassa ostoskeskuksessa ja melko vakiotilauksena näillä retkillä on limsa ja munkki.

Mikko myös haaveilee keilailusta harrastuksena, jota hän on kokeillutkin muutama vuosi sitten.

“Se oli ihan kivaa. Siinä on tavoite eli pitää osua pallolla keiloihin,” Mikko muistelee.

Olipa siis harrastus musiikki, urheilu, taide tai mikä tahansa muu, tuo se taatusti elämään iloa ja merkitystä.

Teksti: viestinnän asiantuntija Johanna Haaga-Shrestha

harrastukset