Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Uutinen

Kerromme nuorille kehitysvammatyöstä – rehellisesti

Kehitysvammatyö on kaverina rinnalla kulkemista ja toisen ihmisen arjen jakamista. Se sopii erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Haluamme yhteisellä Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanjalla kertoa kehitysvamma-alan monipuolisesta työstä nuorille ja innostaa heitä hakeutumaan alan opintoihin. 

Sini-vihreä kuva, jossa teksti Kehitysvammatyöstä - rehellisesti.
Kampanjassa ovat mukana Rinnekodit, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, KVPS Tukena Oy, Aspa-säätiö ja Aspa Palvelut Oy, Kehitysvammaliitto, Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, Hoivatie Oy, Savas-Säätiö, Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö.  

Ennusteissa on, että vuoteen 2035 mennessä sote-alalle tarvitaan jopa 200 000 uutta työntekijää. Työvoimapula on kova nyt ja tulevina vuosina myös kehitysvamma-alalla ja mukaan toivotaankin paljon myös nuoria ammattilaisia.   

Työ kehitysvamma-alalla on kuitenkin monelle nuorelle vielä tuntematon mahdollisuus eikä kehitysvammatyön opintoihin hakeuduta yhtä innokkaasti kuin muihin sosiaalialan opintoihin.  

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja on useiden kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisponnistus nuorten tavoittamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi. Kampanjan tavoitteena on tehdä nuorille näkyväksi kehitysvammatyön monipuolista arkea ja moninaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä kehitysvamma-alan opiskelijoiden määrää.  

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja starttasi marraskuussa 2022 Instagramissa tilillä @Arjentarkeintyyppi. Kampanja löytyy hakusanalla #ArjenTärkeinTyyppi  

Polkuja kehitysvamma-alalle on monenlaisia ja myös työtehtäviä on paljon erilaisia. Ota seurantaan Instagramissa tili Arjentarkeintyyppi ja selvitä, olisiko kehitysvamma-ala sinun juttusi! 

Kampanjassa ovat mukana: Rinnekodit Kehitysvammaisten Palvelusäätiö KVPS Tukena Oy Aspa-säätiö ja Aspa Palvelut Oy Kehitysvammaliitto Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus Hoivatie Oy Savas-Säätiö Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö.  

Lisätietoja kampanjasta: 

Instagram: @Arjentarkeintyyppi 

Kehitysvammatyö Kvank