Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli | Urapolku

Monipuolista ja rikasta työtä Rinnekodeilla

Diakonissalaitoksen sote-palvelut yhdistyivät vuoden alussa yhteisen Rinnekodit-nimen alle. Rinnekotien eri yksiköissä kiertävät sisäiset sijaiset eli alueohjaajat tarjoavat apuaan siellä, missä se on kulloinkin tarpeen.

Kaksi naista istuu ulkoportailla ja katsoo hymyille kameraan, molemmilla Rinnekotien huppari.
Sijaisuus tarjoaa työntekijälle vaihtelua työhön ja mahdollisuuden kehittää ammattitaitoaan. Saman talon sisällä työskentelevä keikkalainen nauttii pysyvän työnantajan ja työsuhteen tarjoamista eduista. Alueohjaajuus huomioidaan myös palkkauksessa. Kuvassa vasemmalla Eeva-Maria Suuronen ja oikealla Suvi Helenius.

Valtakunnallisesti 150 toimipisteessä toimiva Rinnekodit palvelee asiakkaitaan pääkaupunkiseudulla sekä kehyskunnissa (Vihti, Kirkkonummi, Tuusula, Kerava ja Järvenpää) yhteensä 89 yksikössä. Alueella työskentelee tällä hetkellä 26 lähihoitajaa sisäisinä sijaisina eli alueohjaajina. Jokaisella heistä on oma ”kotiyksikkönsä”, mutta tarvittaessa he työskentelevät myös muissa yksiköissä. Eeva-Maria Suuronen on yksi heistä.

”Perheen kannalta tämä on hyvä järjestely. Toiveitani kuunnellaan työaikojen suunnittelussa. Aikaa jää myös perheelle, harrastuksille ja levolle. Palveluyksiköt vaihtelevat viikoittain. Edellisenä päivänä selviää, mihin menen seuraavana päivänä”, Suuronen kertoo.

Työnkuvansa parhaina puolina Eeva-Maria pitää työn vaihtelevuutta ja erilaisten ihmisten sekä asiakasryhmien kohtaamista. Toimintamalli on melko uusi, joten työn sisältöä kehitetään jatkuvasti.

”Kun vierailee viikon aikana useissa erilaisissa yksiköissä, näkee monia erilaisia toimintatapoja. Meillä on tosi tasavertaisia työyhteisöjä. Niissä kunnioitetaan erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä.”

”Meillä on tosi tasavertaisia työyhteisöjä. Niissä kunnioitetaan erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä.”

”Työssä pärjää erinomaisesti henkilö, joka tykkää vaihtelusta, on yhteistyökykyinen ja tarttuu rohkeasti haasteisiin”, sanoo Rinnekotien sisäisten sijaisten yksikön päällikkö Suvi Helenius.

Tervetuloa töihin Rinnekodeille!

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HS Digin kanssa ja julkaistu ensimmäisen kerran 3.11.2023

meille töihin urapolku