Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli

Rinnekodit – erityisen hyviä sote-palveluja lähellä sinua

Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Tarjoamme vaikuttavia sote-palveluja valtakunnallisesti 22 paikkakunnalla ja 14 hyvinvointialueella.

Rinnekotien palveluverkosto on valtakunnallinen. Tulevaisuudessa haluamme kasvattaa muun muassa ikääntyneiden, erityislasten ja -nuorten sekä asunnottomien palvelujamme.

“Rinnekotien palveluverkosto on valtakunnallinen. Tulevaisuudessa haluamme kasvattaa muun muassa ikääntyneiden, erityislasten ja -nuorten sekä asunnottomien palvelujamme. Erityiselle osaamisellemme on kysyntää etenkin suurimmissa kaupungeissa. Haluamme omalta osaltamme olla hyvinvointialueiden kumppanina uudistamassa sote-palveluverkostoa ja tarjota nykyaikaisia koteja arjessa tukea tarvitseville ihmisille”, sanoo Rinnekotien liiketoimintajohtaja Leila Rutanen.

Palveluvalikoima on laaja. Yksilöllisyyden huomioiminen on tärkeä osa työn kokonaisuutta.

“Asiakkaiden palvelujen suunnittelussa lähtökohtana on hyvinvointialueen tekemä palvelutarpeen arvio, asiakkaan näkemys omasta tilanteestaan ja yhteistyössä tehty päätös, millainen palvelukokonaisuus kullekin asiakkaalle rakennetaan”, kertoo Rinnekotien asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen

“Meille on tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi ja pääsee itse vaikuttamaan oman palvelunsa sisältöön. Palvelukokonaisuudet voivat vaihdella hyvinkin paljon niin niiden sisällön, laajuuden kuin toteuttamistavankin suhteen”, Laaksonen jatkaa.

Jokaisen asiakkaamme elämän polku on omanlaisensa. Meillä kaiken toiminnan keskiössä on aina ihminen, ja tavoitteemme on luoda jokaiselle ihmisarvoinen elämä.

Erityisen tasavertainen ote asiakastyössä

Asiakkaitamme ovat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, kehitysvammaiset ja eri tavoin vammautuneet henkilöt, riippuvuushäiriöiset ja asunnottomat sekä ikääntyneet ihmiset.

Työmme lähtökohta on ihmisarvon kunnioittaminen ja asiakkaidemme arvostava kohtaaminen tasavertaisina. Meille jokainen ihminen on erityinen.

“Jokaisen asiakkaamme elämän polku on omanlaisensa. Meillä kaiken toiminnan keskiössä on aina ihminen, ja tavoitteemme on luoda jokaiselle ihmisarvoinen elämä. Se tarkoittaa palvelujen suunnittelua asiakasta kuunnellen ja osallistaen hänet omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon”, Jaana Laaksonen kertoo. 

“Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Toimintamme tulos käytetään tarjoamalla vastikkeetonta tukea ja toimintaa muun muassa nuorille, perheille ja maahantulijoille. Tämän lisäksi kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja ylläpidämme henkilökuntamme osaamista erityisten asiakkaidemme kohtaamiseen”, Leila Rutanen kertoo.

Erityisen hyvä työpaikka sote-alan osaajille

Avainasemassa asiakkaidemme hyvän elämän mahdollistamisessa ja yhdenvertaisen maailman rakentamisessa ovat sote-alan ammattilaiset. Rinnekodit työllistää noin 2 900 sote-alan ammattilaista ympäri maan.

“Työskentelemme moniammatillisissa tiimeissä, koulutamme ja jaamme osaamistamme sekä tarjoamme urapolkuja. Näin tuotamme vaikuttavia palveluja ja työ on henkilöstölle merkityksellistä”, Leila Rutanen kertoo.

Henkilöstö on mukana asiakkaan elämän poluilla sen eri vaiheissa. Meillä jokainen tekee tavalla tai toisella työtä ihmisarvon puolesta.

“Tämä työ vaatii rohkeutta ja periksiantamattomuutta. Ei ole aina helppoa työskennellä tukea tarvitsevien rinnalla, mukana ilon ja pettymysten hetkissä. Yhtä lailla rohkeus tarkoittaa mahdollisuutta tarttua uusiin urapolkuihin, ehtymätöntä innovoimista ja kehittymismahdollisuuksia. Työn tekemistä sydän mukana”, Rutanen summaa.

Meillä henkilöstö viihtyy ja voi hyvin, minkä osoittaa myös vuosittain tehtävä työhyvinvointitutkimus. Vuonna 2022 ja myös vuonna 2023 henkilöstön hyvinvointi-indeksi oli 4,1/5. Henkilöstön suositteluhalukkuus (eNPS) oli 34 vuonna 2023*. Panostuksesta henkilöstön hyvinvointiin kertoo myös Diakonissalaitoksen säätiökonsernille myönnetty Mieli ry:n Hyvän mielen työpaikka -merkki.

Teksti ja kuva: Rinnekodit viestintä

* eNPS-luku saadaan vähentämällä Suosittelijoiden osuudesta Arvostelijoiden osuus. Luku voi olla välillä -100 … +100. Henkilöstötutkimuksen Diakonissalaitos konsernissa toteuttaa Feelback Oy.

Artikkeli päivitetty 12.3.2024: paikkakuntien ja henkilöstön määrä korjattu ja lisätty vuoden 2023 työhyvinvointi-indeksi sekä eNPS-luku.

sote-ala sote-palvelu