Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli

Työntekijöiden osaaminen varmistaa työn laadukkuuden ja kehittymisen

Työntekijöiden osaaminen on yksi tärkeimpiä palvelujen laatuun vaikuttavia tekijöitä ja siksi henkilöstön kouluttautumiseen ja hyvinvointiin halutaan Rinnekodeissa panostaa. Osaamisen kehittämisen mahdollisuudet motivoivat työntekijöitä, ja henkilökunnan koulutus on oleellista myös asiakkaiden näkökulmasta. Ajantasainen tieto ja vahva alan erityisosaaminen palvelevat asiakkaiden yksilöllisiä toiveita ja tarpeita parhaiten.

Kuva nuoresta naisesta, joka hurraa käyttäessään kannettavaa tietokonetta

Rinnekodeille on työnantajana tärkeää, että kehitymme ja kehitämme alaa eteenpäin. Henkilöstön koulutusmahdollisuudet ovat yksi keino tähän asiakastyön kehittämiseen.

”Haluamme, että työntekijämme ovat osaavia alan ammattilaisia, jotka tuovat työhön uusia ideoita ja tekemisen tapoja koulutusten myötä. Näin varmistetaan työn laadukkuus ja kehittyminen,” kertoo Rinnekotien henkilöstöasiantuntija Tero Kaartinen.

Rinnekodit tarjoaa henkilöstölle eriaiheisia ja -laajuisia koulutuksia ympäri vuoden. Lähiopetuksen lisäksi käytössä on verkko-oppimisympäristö, josta löytyy tällä hetkellä konsernitasoisesti lähes 200 kurssia. Digitaalinen oppimisympäristö antaa työntekijöille mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa joustavasti ja nykyaikaisia työkaluja hyödyntäen.

”Tämän vuoden aikana rakennamme verkko-oppimisympäristöön asiakasryhmäkohtaisista perehdytysmateriaaleista omia verkkokursseja, joista osa on jo henkilökunnan hyödynnettävissä. Perehdytyksen ja asiakastyön sisältöjen lisäksi kursseja löytyy muun muassa hyvinvoinnista ja turvallisuudesta, esihenkilötyöstä sekä vuorovaikutuksesta ja viestinnästä,” Kaartinen mainitsee.

Tavoitteena on, että jokainen työntekijä osallistuu koulutuksiin vähintään kolme koulutuspäivää vuodessa. Tavoitteen toteutumista seurataan ja koulutuksista tiedotetaan aktiivisesti niin esihenkilöille kuin koko henkilöstölle. Koulutuksia ja kursseja riittää reilusti yli tämän, kiitos monipuolisen ja laajan koulutustarjonnan.

”Työntekijämme ovat tärkein voimavara ja siksi haluamme panostaa henkilöstön kouluttautumiseen ja hyvinvointiin,” Tero Kaartinen kiteyttää.

Teksti: Rinnekodit viestintä

digitaalisuus koulutusmahdollisuudet oppiminen