Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset

Työsuhde-etu auttaa oman talouden hallinnassa

Diakonissalaitos aloitti yhteistyön taloudenhallintaan ja velkaantumisiin erikoistuneen Solidate Oy:n kanssa vuonna 2022. Yhteistyön tarkoituksena oli Diakonissalaitoksen halu edistää työntekijöiden hyvinvointia myös niissä tilanteissa, joissa tarvitaan tukea talouden hallintaan ja tasapainottamiseen. Ainutlaatuinen työsuhde-etu pitää sisällään tukea, neuvontaa, vakuudettomien lainojen lunastamisen velkojilta markkinahintaan sekä järjestelylainan eli velan takaisinmaksun. Tuki ja lainaehdot suunnitellaan työntekijän elämäntilanne ja maksukyky huomioiden.

Työsuhde-edun käyttökokemukset parilta vuodelta, jonka ajan palvelu on ollut Diakonissalaitoksella käytössä, ovat positiiviset. Työntekijöille on annettu neuvontaa, heidän taloustilanteensa on kartoitettu ja tehty toimenpide-ehdotuksia. Lisäksi on annettu järjestelylainoja, joilla velkakierre on katkaistu kerralla.

”Viime aikoina on valitettavasti yleistynyt asetelma, jossa kärjistyvää velkaongelmaa on pyritty omatoimisesti ratkaisemaan korvaamalla useita pienempiä lainoja isolla, pitkäaikaisella, kalliilla ja hitaasti lyhenevällä lainalla. Se ei yleensä helpota tilannetta, usein päinvastoin. Se myös vaikeuttaa suuresti velkojen järjestelyä, koska velkojat eivät hevin luovu tuollaisista erittäin hyvin tuottavista lainoistaan. Järjestelylainan avulla moni on saanut arjen raiteilleen ja sitä kautta myös uudenlaista elämäniloa. Velkojen maksun kanssa ei kannata jäädä yksin”, kertoo Solidaten toimitusjohtaja Harry Nyroos.

Palvelu toimii täysin Solidaten ja työntekijän välillä – työantajalle ei siis välity työsuhde-etua käyttävistä työntekijöistä tietoa. Anonymiteetin toivotaan rohkaisevan työntekijöitä hyödyntämään palvelua.

”Diakonissalaitos haluaa olla vastuullinen työnantaja ja huolehtia myös niistä työntekijöistään, joilla on taloudellisia vaikeuksia”, kertoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

meille töihin työsuhde-etu