Hyppää sisältöön

Esteetön frisbeegolf mahdollistaa pelaamisen yhä useammalle

Espoon Lakistossa sijaitseva Lakisto Frisbeepark mahdollistaa esteettömän frisbeegolfin pelaamisen yhä useammalle. Radoista Iisi on esteetön ja Startti aloittelijoille suunnattu frisbeegolfrata. Frisbeen ohella Lakisto Frisbeeparkissa voi pelata myös jalkapallo- ja salibandygolfia. 

Frisbeegolf-rata.
Esteettömälle frisbeegolf-radalle rakennettu “The Ace Machine” -kiekkokouru.

“Olemme sitoutuneet tekemään saavutettavia ja siten esteettömiä tekoja. On hienoa, että puisto voi antaa innostavia kokemuksia niin asiakkaillemme ja työntekijöillemme kuin myös kaikille muille sinne pelaamaan saapuville”, Rinnekotien liiketoimintajohtaja Leila Rutanen sanoo. 

Lakisto Frisbeeparkin suunnittelusta ja rakentamisesta on vastannut Fribarata.fi. Fribarata.fi:n Mikko Tanska on suunnitellut esimerkiksi Espoon suositut Laaksolahden ja Oittaan Rantapuiston aloittelijaystävälliset frisbeegolfradat. 

“Esteetön Iisi-rata sijaitsee kovapohjaisella vanhalla urheilukentän alueella, jossa pystyy liikkumaan pyörätuolilla. Radalta löytyy mielenkiintoisia elementtejä, jotka on rakennettu tyhjästä ja kustomoitu toiveiden mukaisesti. Lisäksi radan suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon, miten radan käyttäjät tuntevat ja kokevat erilaisia värejä”, Tanska kertoo. 

Paitsi että Iisi-rata on esteetön kulkemisen kannalta, voi sen alueella pelata 6-väyläisellä jalkapallo- ja salibandygolfradalla. 

“Kaikilla ei välttämättä koordinaatio mahdollista frisbeegolfkiekon heittämistä, mutta toisaalta pallon potkiminen onnistuu. Ratojen suunnittelijana itselleni on tärkeää, että kaikki voivat kokea onnistumisen tunteita omien mahdollisuuksiensa mukaan”, Tanska kertoo. 

Puu, jossa kyltti ja siinä teksti Lakisto Frisbeepark.
Startti-rata sijaitsee pääosin matalan puistometsikön alueella. Sieltä löytyy mm. puita, oja ja korkeaa heinikkoa väylien ulkopuolella.

Startti – hyvän mielen rata

Aloittelijoille suunnattu Startti-rata sijaitsee pääosin matalan puistometsikön alueella. Aloittelijaradan väylien pituudet ovat merkittävästi lyhyempiä kuin ns. normiradoilla. Espoossa pisin frisbeegolfväylä on pituudeltaan 285 metriä, kun Lakisto frisbeeparkissa pisin väylä on 40 metriä. 

Aloittelijarata on hyvän mielen rata, jonne voi mennä pelaamaan kuka tahansa, vaikka ei olisi vielä kokeillut lajia missään. Toisaalta aloittelijaradat tarjoavat myös kokeneemmille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden lähipeliharjoitteluun. 

Lakisto Frisbeeparkkiin ovat pelivälineitä lahjoittaneet Budget Sport ja Puskasoturit ry. Radan rakentamista on tukenut Espoon kaupunki. Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme! 

Lakisto Frisbeepark, os. Rinnekodintie 6, Lakisto Espoo.