Hyppää sisältöön
Tapahtuma

Aamupäivä Auroran kanssa -tilaisuus

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on risteyskohdassa. Tulevalta hallitukselta vaaditaan määrätietoisia toimenpiteitä etenkin nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Diakonissalaitos kutsuu sinut kuulemaan, mitä mieltä asiantuntijamme ja poliittiset päättäjät ovat. Entä mitä sanovat nuoret itse? Minkä pitäisi muuttua?

Vaaleanpunaisella pohjalla mustavalkoinen kuva naisesta ja teksti Aamupäivä Auroran kanssa.
Tervetuloa seuraamaan Auroran päivän tilaisuutta ja osallistumaan keskusteluun striimin välityksellä 10.3.!

Sijainti

Etäosallistuminen striimin välityksellä.

Aika

10.3.2023 klo 9-11.30

Muuta

Lisätietoja tapahtumasta ja linkki striimiin lähipäivinä Diakonissalaitoksen sivuilla.

Diakonissalaitos järjestää 10.3. Aamupäivä Auroran kanssa -tilaisuuden, johon olet tervetullut osallistumaan striimin välityksellä.   

Ohjelma

Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström: Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa rakennetaan yhdessä 

Keskustelu: Miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen?  

Suomessa on lähes miljoona 16–29-vuotiasta nuorta. Heistä kasvava osa voi pahoin ja avun tarve on syventynyt. Pandemia-aika polarisoi nuorten tilannetta entisestään. Kohtaamattomuuden tunne, kohtuuttomat jonot, päihteet ja erityisesti mielenterveyspalveluiden saatavuus korostuvat tässä ajassa. Ratkaisuja on, mutta onko poliittista tahtoa?  

Keskustelemassa kansanedustajaehdokkaat: 

  • Alviina Alametsä, vihr.
  • Nasima Razmyar, sdp
  • Daniel Sazonov, kok
  • Eemeli Valli, kesk
  • Joakim Vigelius, ps

Keskustelun juontaa toimittaja Alec Neihum. Äänessä ovat myös Diakonissalaitoksen asiakkaat ja asiantuntijat. 

Auroran päivän ihmisarvopalkintojen jako 

Yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle: Viestejä ihmisarvoisesta tulevaisuudesta 

Tilaisuuden juontavat Emma Kallunki ja Heidar Panahi Diakonissalaitoksen nuorten ohjelmasta.  Tervetuloa seuraamaan Auroran päivän tilaisuutta ja osallistumaan keskusteluun striimin välityksellä! Tarkemmat tiedot ilmoitetaan lähempänä tapahtumapäivää.

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin (1808-1902) oli rohkea vaikuttaja, joka käytti aikaansa ja varojaan haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi.

Auroran päivänä 10. maaliskuuta Diakonissalaitos haastaa kaikki kulkemaan Auroran jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Jokainen voi omilla sanoillaan ja teoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa ei rakenneta yksin vaan yhdessä.

Auroran päivä