Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Metsäkallio

Tarjoamme ympärivuorokautista tehostettua palveluasumisen palvelua ikääntyneille kehitysvammaisille asiakkaille.

Asiakkaat

Ikääntyneet kehitysvammaiset henkilöt, yhteensä 13 asukaspaikkaa.

Sijainti

Kyläkirkontie 6-10
00370 Helsinki

Talon tiedot

Sijaitsemme Helsingin Pitäjänmäessä Diakonissalaitoksen palvelukeskus Kotikallion tiloissa. Asukkaidemme kodit ja yhteiset tilat sijaitsevat talon 2. ja 3. kerroksessa.

Lisätiedot

Palvelukeskuksessa on yhteisiä tiloja kuten saunaosasto, kuntosali ja keramiikkapaja sekä erilaisia palveluja mm. kampaamo, kahvio ja lounasravintola.

Yhteystiedot

Lähikuva kattoon ripustetusta koristeoksasta, johon ripustettu erivärisiä virkattuja palloja. Taustalla seinähylly, jolla on viherkasveja.

Henkilöstö

Metsäkalliossa työskentelee ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, joista suurin osa on lähihoitajia. Työntekijöillämme on monipuolista osaamista, heidät on muun muassa koulutettu käyttämään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Metsäkalliossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä tunnelma on rauhallinen ja kiireetön, asukkaan kohtaamiselle annetaan aikaa. Kodin ulkopuolella kaikki asukkaamme saavat ohjaajan apua liikkumiseen ja asioiden hoitoon. Osa asukkaista kommunikoi puheella, osa käyttää bliss-symboleja ja osa kommunikoi elein ja ilmein. 

Meille on tärkeää huomioida arjessa jokaisen asukkaan toiveet ja mahdollistaa heille viihtyisää ja virikkeellistä asumista. Meillä onkin paljon yhteistä toimintaa, kuten kaverikoiratoimintaa sekä laulu- ja elokuvailtoja. Maanantaisin musisoimme ja torstaisin kokoontuu eläkeläisten päivätoimintaryhmä, joka kokoaa yhteen lähes kaikki asukkaamme.

Säännöllisissä asukaskokouksissa asukkaat voivat itse vaikuttaa yhteiseen tekemiseen. Siivouspalvelu ja oma kodinhuoltajamme takaavat puhtaan ja viihtyisän asuinympäristön. Maukkaat ja monipuoliset ateriat tulevat palvelukeskuksen keittiöstä.

Sijaitsemme vehreällä ja rauhallisella alueella, lähellä Helsingin ja Espoon rajaa. Asuntoja on 13 ja ne ovat kooltaan 15–27 m2. Jokaisessa asunnossa on oma invamitoitettu wc- ja pesutila, yhden asunnon wc ei ole esteetön.

Molemmissa kerroksissa on yhteiset oleskelu- ja keittiötilat sekä kodinhoitohuoneet. Joidenkin asuntojen yhteydestä on pääsy yhteiselle parvekkeelle, jossa vietämme kesäisin aikaa esimerkiksi grillauksen merkeissä. Palvelukeskuksessa on yhteisiä tiloja kuten saunaosasto, kuntosali ja keramiikkapaja sekä erilaisia palveluja mm. kampaamo, kahvio ja lounasravintola.

Asukkaat voivat kalustaa kotinsa omilla kalusteilla mieleisekseen. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa yhteisten tilojen viihtyvyyteen omilla mielipiteillään ja ehdotuksillaan.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Metsäkallion läheisyydessä on Mäkkylän juna-asema. Myös omalla autolla saapuminen on helppoa, sillä pihassa on parkkipaikkoja. Osoitteemme on Kyläkirkontie 6-10, 00370 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.