Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Nyyttipuisto

Tarjoamme sekä ryhmäkotimuotoista asumista että erillisasumista kehitysvammaisille asiakkaille.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset aikuiset.

Sijainti

Alppikylänkatu 22-24,
00770 Helsinki 

Talon tiedot

Sijaitsemme Alppikylän värikkäällä ja uudella alueella yksikerroksisessa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa toimii myös Toimintakeskus Nyyttipuisto.

Lisätiedot

Nyyttipuiston viereisessä kerrostalossa on seitsemän erillisasuntoa, johon tuotamme kotiin vietävää palvelua. 

Yhteystiedot

Nyyttipuiston olohuoneessa näkyy sohva, nojatuoli sekä piano. Seinällä on keltainen taulu ja matossa on keltaharmaa kuviointi.

Henkilöstö

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Henkilökunnan erityisosaaminen on monivammaisten asukkaiden hoidossa, avustamisessa ja ohjaamisessa. Henkilökuntamme tarjoaa tukea asumiseen asukkaan tarpeiden mukaisesti, asukasta arvostaen ja kunnioittaen. Henkilökuntaa on saatavilla ympäri vuorokauden. 

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Nyyttipuistossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Nyyttipuiston toiminta perustuu asukkaille laadittuihin yksilöllisiin palvelujen toteuttamissuunnitelmiin. Pyrimme kaikessa toiminnassa huomioimaan asukkaiden erilaiset tarpeet silloinkin, kun ne edellyttävät erityisen vaativaa tukea, turvallisuutta, runsasta hoitoa ja huolenpitoa.

Ryhmäkodin asukkaiden arkipäivien sisältö muodostuu arkirutiineista ja työstä, harrastuksia unohtamatta. Viikonloput pyhitämme vapaa-ajalle, kuten ulkoilulle, yhteisille hetkille ja rentoutumiselle. Kuuntelemme musiikkia, katsomme elokuvia ja järjestämme arkea katkaisevia juhlia. Asukkaamme nauttivat myös aistiharjoituksista ja hieronnoista. Asukkaille tärkeää on läsnäolo ja aidosti hyväksyvä ilmapiiri. Yhteistä toimintaa suunnittelemme kerran kuukaudessa olevassa asukaskokouksessa.

Erillisasuntojen asukkaiden palvelun tuotamme heidän omaan kotiin. Palvelun tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen elämä, yksilöllisten tarpeiden ja mahdollisuuksien puitteissa. Kannustamme asukasta oman elämän suunnitteluun ja omatoimisuuteen kaikissa arjen asioissa. Ohjaamme asukasta aktiiviseen osallisuuteen yhteiskunnassa ja vapaa-ajan viettoon. Erillisasukkaiden kanssa pidämme oman säännöllisen asukaskokouksen.

Tilamme ovat valoisat, tilavat ja esteettömät. Nyyttipuisto on jaettu kolmeen viiden asukkaan ryhmäkotiin. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat olohuone, sauna ja kodinhoitohuone. Lisäksi asukkaat voivat käyttää taloyhtiön yhteistä kuntosalia.

Ryhmäkodin asukkaiden omat kodit ovat 27,5 m2 asuntoja ja jokaisella on oma kylpyhuoneella ja pieni keittiö. Erillisasunnot ovat 40 m2 yksiötä. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Nyyttipuistoon pääset kätevästi joko julkisilla yhteyksillä tai omalla autolla. Osoitteemme on Alppikylänkatu 22-24 00770 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.