Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Pajula

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Palvelumme on tarkoitettu kehitysvammaisille autismikirjon henkilöille. Meillä on 25 asukaspaikkaa.

Sijainti

Alajyrkäntie 2
02980 Espoo

Talon tiedot

Pajula mukautuu ja muuntuu tarpeen mukaan asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin. Olemme jakaneet rakennuksen seitsemään erilliseen soluun. 

Lisätiedot

Pajula sijaitsee Pohjois-Espoossa Lakiston luonnonkauniilla ja rauhallisella alueella.

Yhteystiedot

Pajulan olohuoneessa on suuri kulmasohva, nojatuoli ja pöytäryhmä. Pöydällä on kukkakimppu ja ikkunalaudalla on viherkasveja. Ikkunoissa on valkoiset pallokuvioset kappaverhot.

Päivämme sisältävät paljon erilaista toimintaa, virikkeitä ja aktiviteetteja asiakkaille, lepoa ja rentoutumista unohtamatta. Asiakkaamme nauttivat suuresti ulkoilusta ja hyödynnämme päivittäin Pajulan ympäristön ulkoilumaastoja ja lenkkipolkuja. Kesäisin nautimme läheisen Majalammen ulkoilu-, uinti- ja leirimahdollisuuksista.

Henkilöstö

Työntekijämme ovat perehtyneet autismikirjon henkilöiden kanssa työskentelyyn ja toteutamme ketterän oppimisen mallia henkilöstön kouluttautumisessa. Haluamme kehittää jatkuvasti uudenlaisia tapoja asiakkaiden elämänlaadun parantamiseksi. Henkilöstö kouluttautuu vuosittain uusiin alan menetelmiin ja pyrimme olemaan jatkuvasti alamme edelläkävijä.

Kiinnostaako työ Pajulassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Kaikki asiakkaamme ovat autismikirjon henkilöitä ja tämä näkyy vahvasti päivittäisessä työssämme. Asiakkaillemme on suunniteltu yksilölliset päiväohjelmat heidän mieltymystensä sekä kuntouttavan työn näkökulmasta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme toimii asiakkaiden tukena ja varmistaa, että päivästä saadaan asiakkaan itsensä näköinen kokonaisuus.

Asiakkaan mielipiteiden huomioiminen on keskeistä toiminnassamme. Järjestämme viikoittain asiakaskokouksen, missä käymme läpi asiakkaiden kuulumiset ja tunnelmat, sekä keskustelemme mieluisista retkistä ja aktiviteeteista. Lisäksi käymme läpi ruokatoiveita seuraavalle viikolle. Asiakaskokouksissa on tuotu esille se, että Pajulassa on hyvä olla ja asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa tukeen ja ohjaukseen.

Asiakkaidemme itsemääräämisoikeuden tukeminen on suuressa roolissa Pajulan asiakkaiden arjessa. Asiakkaat saavat tehdä ohjaajien tukemana turvallisia valintoja oman elämänsä suhteen ja henkilöstö mahdollistaa nämä valinnat. Meillä työskentelee useita itsemääräämisoikeuden tukemiseen tarkemmin koulutettuja työntekijöitä ja he yhdessä työryhmänä pohtivat sekä edistävät itsemääräämisoikeuden toteutumiseen liittyviä asioita yksikössä.

Meillä on vahvaa kommunikaatio-osaamista ja meillä työskentelee useampi nimetty kommunikaatiovastaava. Autismikirjon henkilöillä on usein haasteita vastavuoroisessa kommunikaatiossa ja tähän haasteeseen vastaamme erilaisin korvaavin kommunikaatiomenetelmin.

Tarjoamme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisiin tarpeisiin soveltuvat kommunikaatiomenetelmät. Asiakkailla on käytössä muun muassa yksittäiset PECS-kuvat, kommunikaatiotaulut, kommunikaatiokansiot, kuvalliset lukujärjestykset ja erilaiset iPad-sovellukset. Kommunikaatiovastaavamme huolehtivat, että kommunikaatioalustat ovat ajan tasalla ja niitä päivitetään asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Henkilöstö on koulutettu huomioivan yhdessäolon vuorovaikutuksen menetelmiin.

Pajulan tilat mahdollistavat esteettömän liikkumisen ja kaksikerroksisessa rakennuksessa hissillä pääsee liikkumaan esteettömästi kerrosten välillä.  Pajulassa on yhteensä seitsemän erillistä solua: Talvikki, Kaarna, Hertta, Huurre, Halava, Outa ja Alppi.

Meillä on pieni ulkopiha, terassi, sauna ja multisensorisiin toimintoihin suunnattu aistihuone. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Pajulasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Osoitteemme on Alajyrkäntie 2, 02980 Espoo. 

Meillä ohjaajat suunnittelevat raamit toiminnalle, mutta toiminta tapahtuu aina asiakkaan ehdoilla.

Palveluasiantuntija Ria Vendelin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.