Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Johannisberg

Tarjoamme asumisen tukea aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Asiakkaat

Johannisberg on 15 asukkaan ryhmäkoti aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti

Fredrika Runebergin katu 44
06100 Porvoo

Talon tiedot

Alakerrassamme on kuusi asuntoa ja yksi erillisasunto. Yläkerrasta löytyy viiden asunnon ja kolmen asunnon ryhmäkodit sekä yksi erillisasunto.

Lisätiedot

Toimintamme tavoitteena on asukkaan yksilöllisten tarpeiden huomioon ottaminen, elämänhallinnan harjoittelu ja ennen kaikkea hyvä elämä.

Yhteystiedot

Punainen kaksikerroksinen rakennus, jossa ikkunoita, sisäänkäyntejä ja parvekkeita. Rakennuksen edustalla asfalttia ja vehreää pihaa.

Johannisberg sijaitsee Porvoossa viehättävän vanhan kaupungin lähellä.

Henkilöstö

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Meillä tehdään tavoitteellista työtä asiakaslähtöisesti ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen.  

Ohjauksemme perustuu yhdessä asukkaan kanssa laadittuihin tavoitteisiin. Tavoitteellisen työn avulla pyrimme tukemaan asukkaiden itsenäistä ja hyvää elämää sekä arjen hallintaa. Ohjaamme ja tuemme asukkaitamme päivittäisten kotiaskareiden lisäksi myös vapaa-ajan harrastuksiin ja toimintaan talon ulkopuolella.

Kiinnostaako työ Johannisbergissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä Johannisbergissa arki on mukavan aktiivista! Teemme viikoittain yhteisiä kauppareissuja ja lisäksi asukkailla on mahdollisuus käydä ohjaajien kanssa uimahallissa, konserteissa ja muissa tapahtumissa Porvoossa ja lähiseudulla. Kaikilla asukkaillamme on myös mahdollisuus päivittäiseen ulkoiluun ohjaajien kanssa.

Pidämme erilaisia toimintatuokioita lähes päivittäin ja meillä myös asiakkaita kannustetaan yhteiseen tekemiseen. Pidämme juttutuokioita, lukuhetkiä, musiikillisia hetkiä, pelihetkiä jne. Kesäaikaan retkeilemme enemmän myös pidemmälle asiakkaiden toiveiden ja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti.

Kaikki asiakkaamme käyvät päiväaikaisessa toiminnassa, joten kotiaskareiden tekeminen ja asiakkaiden säännölliset vapaa-ajan harrastukset rytmittävät arkeamme. 

Asiakkaidemme yhteisessä käytössä on olohuone, keittiö sekä sauna.

Johannisbergiin kuuluu kolme pienryhmäkotia, joista kaksi on yläkerrassa ja yksi alakerrassa. Koko rakennus on esteetön ja talossa on myös hissi. Alakerrassa on viisi asuntoa ja yksi erillinen asunto.

Jokaisessa asunnossamme on oma kylpyhuone ja pienkeittiö ja jokainen asiakas sisustaa asuntonsa mieleisekseen. Asiakkaamme vaikuttavat yhteisten tilojen kalustehankintoihin sekä mm. värimaailmaan. Vuodenkierron mukaiset juhlat ja teemat näkyvät yhteisissä tiloissa mm. askarteluiden sekä maalausten myötä.

Koko rakennuksemme on esteetön ja talossamme on myös hissi. Johannisbergissa onkin koteja kolmessa kerroksessa.

Pihallamme on viihtyisä patio, jossa vietämme aikaa erityisesti kesäisin. Reilunkokoinen piha mahdollistaa erilaisten pihapelien pelaamisen ja puutarhan hoidon yhdessä asukkaiden kanssa.

Tervetuloa tutustumaan Johannisbergiin! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.   

Sijaitsemme Vanhan Porvoon tuntumassa osoitteessa Fredrika Runebergin katu 44,
06100 Porvoo

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.