Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Maurinkoti

Tarjoamme yksilöllisiä koteja vanhassa tunnelmallisessa rakennuksessa kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ympäri vuorokauden. Maurinkoti muuttaa Herttoniemeen uusiin tiloihin toukokuussa 2024.

Asiakkaat

Monivammaiset aikuiset kehitysvammaiset henkilöt

Sijainti

Alppikatu 2, rakennus B, 2krs,
00530 Helsinki

Talon tiedot

Sijaitsemme Diakonissalaitoksen historiallisessa ja vanhassa korttelissa, mikä tuo asumiseen oman tunnelmansa. Kotimme sijaitsevat B-rakennuksen toisessa kerroksessa, korttelin junaradan puoleisella reunalla.

Lisätiedot

Olemme erikoistuneet monivammaisten asiakkaiden hyvinvoinnin tukemiseen ja erityiseen hoidolliseen huolenpitoon.

Yhteystiedot

Tervetuloa tutustumaan Rinnekodit Maurinkotiin.

Henkilöstö

Henkilökunnallamme on laaja-alainen osaaminen ja monipuolinen koulutustausta. Meillä on rauhallinen ilmapiiri huumorilla ja naurulla höystettynä.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Maurinkodissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Jokaisen asukkaamme arki on yksiköllistä ja omat mielenkiinnon kohteet huomioivaa. Pystymme vastaamaan monipuolisiin avuntarpeisiin yksilöllisesti myös runsasta apua tarvitseville asukkaille. Monet asukkaamme käyvät arkisin osallisuutta edistävissä toiminnoissa, kuten päivätoiminnassa tai erilaisissa kerhoissa. Asukkaillamme on myös mahdollisuus suorittaa TELMA-opintoja.

Vietämme paljon aikaa yhdessä esimerkiksi ulkoillen. Omat asunnot mahdollistavat tarvittaessa oman rauhan ilman häiritsevää hälinää. Sijaintimme keskellä urbaania Helsinkiä tarjoaa asukkaillemme monipuoliset vaihtoehdot vapaa-ajan viettoon.

Rakennuksen korkeat huoneet sekä kaari-ikkunat tekevät asunnoista valoisia. Jokaisella asukkaallamme on oma asunto omalla kylpyhuoneella. Asuntojen koot vaihtelevat 13-32,5 m2 välillä. Asukkailla on mahdollisuus hankkia kodinkoneita, kalusteita ja sisustaa huoneisto omien toiveidensa mukaisesti.

Yhteisissä tiloissamme on keittiö sekä iso oleskelutila, jossa asukkaat voivat viettää aikaa. Yksikkömme käytävien molemmissa päädyissä on vielä pienemmät oleskelutilat asukkaiden yhteiskäytössä. Niissä on mahdollista ruokailla, kuunnella musiikkia tai viettää HYP-hetkiä.

Asukkaaksemme tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu). 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Maurinkodista ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet, jotka lähtevät aivan korttelin nurkan takaa. Kallion ja Hakaniemen palvelut ovat kävelymatkan päässä. Osoitteemme on Alppikatu 2, 00530 Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.