Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Pellas

Tarjoamme ryhmäkodissamme ympärivuorokautista tukea aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Pellas on koti ympärivuorokautista tukea tarvitseville aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Pellaksessa asuu 15 henkilöä.

Sijainti

Viljatullintie 5
02940 Espoo

Talon tiedot

Asuinhuoneistomme on jaettu kolmeen soluun. Kaikissa soluissa on yhteinen olohuone, jossa asukkaat voivat oleskella ja viettää vapaa-aikaa. Taloamme ympäröi metsä ja kaikki kodit on suunniteltu niin, että luonto avautuu ikkunoista.


Lisätiedot

Asukkaillemme suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jotta jokaisella olisi turvallinen arki ja mielekästä tekemistä normaalien arkiaskareiden lomaan. Esimerkiksi yhdessä ulkoileminen ja liikkuminen ovat tärkeä osa toimintaamme.

Yhteystiedot

Pellaksen terassilla on istumapaikkoja ja kukkia niin amppeleissa kuin ruukuissakin. Terassilta on näkymät luontoon.

Pellas sijaitsee rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella Espoon Myllykylässä, lähellä palveluita ja liikenneyhteyksiä.

Henkilöstö

Meillä Pellaksessa työskentelee joukko joustavia ja sitoutuneita ammattilaisia, joiden erityisosaamista on vaihtoehtoisen kommunikaation tukeminen ja haastavan käyttäytymisen ennaltaehkäiseminen.  Käytämme päivittäin esimerkiksi puhetta tukevia tukiviittomia, sosiaalisia tarinoita sekä kuvia ja esineitä kommunikaation tukena. Aistiyliherkkyyksiä ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita huomioimme myös porrastamalla ja ennakoimalla toimintoja.

Kiinnostaako työ Pellaksessa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Arkisin asukkaamme käyvät päivä- tai työtoiminnassa ja vapaa-aikaa voi viettää monin eri tavoin, esimerkiksi omissa oloissa rentoutuen tai ulkoilemalla yhdessä. Konserteissa ja omissa harrastuksissa käydään myös yksikön ulkopuolella.

Järjestämme yhteisiä retkiä ja juhlia, joihin voi halutessaan osallistua ja kutsua myös omia läheisiään. Yksikkömme kuuluu alansa edelläkävijöihin – moni asukkaamme on muuttanut meille omaan kotiin asuttuaan useita vuosia laitosmaisemmassa ympäristössä.

Lähistöltä löytyvät hyvät ulkoilumahdollisuudet ja kävelymatkan päässä on myös kahvila, lähikauppa ja huoltoasema. Pihallamme on grilli, jonka ääressä vietämme kesäisin aikaa porukalla. Pihalta löytyy myös puutarhakeinu, puistonpenkkejä ja istutuksia, joita hoidamme yhdessä.

Asiakkaidemme asunnot ovat 29-38 m2 kokoisia yksiöitä. Ryhmäkotimme asuinhuoneistot on jaettu kolmeen soluun. Kaikissa soluissa on yhteinen olohuone, jossa asukkaat voivat oleskella ja viettää vapaa-aikaa. Jokaisella asukkaallamme on oma esteetön kylpyhuone ja keittiönurkkaus, johon kuuluu vesipiste ja jääkaappi. Asukkaamme voivat sisustaa oman yksiönsä mieleisekseen. 

Talossamme on yhteisessä käytössä myös sauna- ja kodinhoitotilat, yhteiset oleskelutilat ja monitoimitila. Melkein kaikissa asunnoissa on myös oma terassi.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille Espoon Myllykylään pääset niin omalla autolla kuin julkisillakin! Espoon keskukseen ja Sellon kauppakeskukseen on noin 10 minuutin ajomatka. Pellaksen osoite on Viljatullintie 5, 02490 Espoo.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.