Hyppää sisältöön

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Auroratalo

Tarjoamme Asunto ensin -periaatteen mukaista tuettua asumista pitkäaikaisasunnottomille helsinkiläisille.

Asiakkaat

Auroratalo tarjoaa kodin 123 asunnottomalle helsinkiläiselle. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin kaupungin asumisen tuen kautta.

Sijainti

Helsinginkatu 50 B,
00530 Helsinki

Talon tiedot

Tilat kahdeksassa kerroksessa, miehille, naisille ja pariskunnille. 

Lisätiedot

Auroratalo on toisille loppuelämän koti, toisille ponnahduslauta itsenäisempään arkeen.

Yhteystiedot

Kohdistettu lähikuva Auroratalon pöydältä, jolla on viherkasvi. Taustalla näkyy epäselvästi kahvipiste ja jouluvalot.

Henkilöstö

Auroratalon eri kerroksissa työskentelee kolme eri työryhmää. Työntekijämme ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja tiimi on moniammatillinen. Siihen kuuluu mm. sosionomeja, lähihoitajia, sairaanhoitaja ja toimintaterapeutti.

Iso osa työntekijöistämme on suorittanut mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon. Suosimme koko työryhmää koskevia koulutuksia yksittäisten työntekijöiden koulutusten sijaan. Koko konsernissa on käytössä vieraanvaraisen perehdyttämisen malli, jolla turvataan uuden työntekijän työn aloitusta.

Auroratalossa toimii myös Työtoiminnan tiimi.

Kiinnostaako työ meillä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajiin ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Auroratalo on Asunto ensin -periaatteella toimiva tuetun asumisen yksikkö. Toimintamme tavoitteena on vahvistaa asukkaiden osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta.

Tuetun asumisen vuokra-asunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla asunnottomuus on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä. Asukkailla on tuen tarve, jonka syynä ovat päihde-  ja mielenterveysongelmat sekä asunnottomuuteen liittyvät sosiaaliset ongelmat.

Tavoitteenamme on, että asukas tuntee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää yhteisön jäsenenä. Palvelumme mahdollistavat asukkaalle pysyvän, oman kodin, jossa on turvallista asua. Joillekin asukkaille asumisyksikkömme on loppuelämän koti, toisille mahdollisuus jatkaa myöhemmin itsenäisempään asumiseen.

Tuetussa asumisessa asukas saa vuokra-asunnon lisäksi ohjausta ja tukea elämänsä hallinnassa ja arkipäivän taidoissa. Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja ja yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Autamme asukkaita konkreettisesti esimerkiksi erilaisten lomakkeiden täyttämisessä ja muissa yhteydenotoissa, minkä lisäksi yhdessä voidaan harjoitella kokkaamisen tapaisia arkisia taitoja. Ja ennen muuta asukkaita kuunnellaan, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

Naapurustotyö on osa palveluamme. Sen tavoitteena on tukea asiakkaitamme integroitumaan naapurustoon ja luoda vastakkainasettelua ja häiriöitä purkavia toimintamalleja. Naapurustotyö on osa asiakkaiden psykososiaalista kuntoutusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä sekä osallisuutta.

Tutustu naapurustotyöhömme.

Tilaratkaisujen lähtökohtana on ensisijaisesti asiakkaiden hyvinvointi ja kodikas tunnelma. Olemme suunnitelleet tilat esteettömiksi sekä yhteisöllisyyttä tukeviksi: viihtyisät ja riittävän suuret yhteistilat mahdollistavat monipuolisen harrastetoiminnan toteutumisen ja mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä.

Auroratalo on kahdeksankerroksinen kerrostalo, jossa on 123 asuntoa. Asunnoista kaksi on tarkoitettu pariskunnille. Asukkaiden käytössä olevat asunnot ovat kooltaan 14,5 – 39,5 m2. Asunnoissa on oma WC ja suihku, minikeittiö (jääkaappi, pesuallas sekä sähköliesi), sänky, tyynyt, patja, liina- ja vuodevaatteet, pöytä, kaksi tuolia, lipasto, paloturvalliset verhot ja yöpöytä. Lisäksi Auroratalon jokaisessa kerroksessa on asukkaille yhteiset keittiö- ja ruokailutilat. Yhteisissä tiloissa on myös yhteiskäyttöön tarkoitettu televisio.

Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin kaupungin asumisen tuen kautta.

Osoitteemme on Helsinginkatu 50 B,
00530 Helsinki. Sisäänkäynti Aurorataloon on Alppikorttelin sisäpihalla. Taloon on hyvät kulkuyhteydet, mm. metroasema sekä bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä.

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Rinnekodit Auroratalo omavalvontasuunnitelma

Parasta työssäni ovat asukkaat ja yhteinen aika heidän kanssaan. Töihin on joka päivä kiva tulla.

Ohjaaja Ronja, Auroratalo

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.