Hyppää sisältöön

Hoivakoti

Rinnekodit Scilla

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, hoitoa ja huolenpitoa ikääntyneille asukkaillemme.

Asiakkaat

Tarjoamme kodin 24 ikääntyneelle asukkaalle.

Sijainti

Alppikatu 2
00530 Helsinki

Talon tiedot

Kerrostalon 3. kerros, talossa hissi. 22 tilavaa asuntoa, lasitettu parveke sekä yhteisiä tiloja. 

Lisätiedot

Upea 1800-luvun lopussa rakennettu, entisöity rakennus on kaunis niin sisältä kuin ulkoa. Isoista ikkunoista avautuu näkymä Töölönlahden yli tai Diakonissalaitoksen historialliseen kortteliin.

Yhteystiedot

Kuvassa on toimipisteen ruokasali, jonka takaseinällä on kolme vanhaa kaari-ikkunaa. Leveillä ikkunalaidoilla on viherkasveja, verhot ovat vaaleat. Kahta puista ruokapöytää kiertää tuolit.

Löydät meidät Töölönlahden maisemista läheltä palveluita ja kulttuuritarjontaa. Diakonissalaitoksen kortteli on elämää täynnä. Kesäisin asukkaamme ulkoilevat kauniilla Kesäpihalla ja nauttivat kukista ja yhteislaulutuokioista avaralla parvekkeellamme. Myös upea, Linnunlaulun suuntaan avautuva terassi on ahkerassa käytössä. 

Henkilöstö

Scillassa me kouluttaudumme ahkerasti. Ohjelmaan kuuluu mm. kinestetiikan koulutusta sekä Muistisairaudet, vuorovaikutus ja hoiva (Memocate) -koulutukset.

Olemme läsnä ympäri vuorokauden ja varmistamme asukkaidemme turvallisen arjen. Tuemme hyvää sekä virikkeellistä arkea, jonka avulla ylläpidetään ja parannetaan ikääntyneen asukkaamme omia voimavaroja. .

Työntekijöillämme on vahvaa osaamista kuntouttavassa hoitotyössä ja positiivinen, johdonmukainen sekä kunnioittava asenne vaikeissakin tilanteissa, mikä lisää luottamusta henkilökunnan ja asukkaiden välillä.

Kiinnostaako työ Scillassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, hoitoa ja huolenpitoa ikääntyneille asukkaillemme. Olemme luoneet arkeen rakenteita, jotka tukevat asukkaiden toimijuutta ja yhteisön asioista päätämme aina yhdessä asukkaiden kanssa. 

Meillä jokaisella asukkaalla on oma vastuuhoitaja, joka varmistaa, että asukkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Kuulemme aina asukasta hänen asioistaan päätettäessä ja asukkaan sekä hänen läheisensä toiveet hoidosta on kirjattu myös hoitosuunnitelmaan. 

Tuemme asukkaiden elämänhallintaa sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia yksilöllisesti, asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen mukaan. 

Kannustamme asukkaitamme ruokailemaan yhdessä. Tarjoamme asukkaillemme aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa myös välipaloja. Myös erilaiset arjen juhlaksi tekevät herkkuhetket, kuten syntymäpäivät, kuuluvat ohjelmaamme. 

Kodin ilmoitustaululla on viikkokalenteri, josta on nähtävissä mm. harrastetuokiot ja klubitoiminta. Viikko-ohjelmaan ja klubeihin voi osallistua oman vointinsa mukaan. Meillä vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä ja lisäksi vapaaehtoiset ovat käytettävissä asukkaiden seurana. Omaisille järjestämme oman illan kahdesti vuodessa. 

Tarjoamme kodin 24 asukkaalle. Huoneet ovat kooltaan 17,5-42 m2. Kaksi huoneistoa on tarkoitettu pariskunnille, muut ovat yhden asukkaan koteja.

Huoneet ovat muokattavissa ja kaikkien huoneiden yhteydessä on oma kylpyhuonetila. Kaikissa huoneissa on hoivasänky ja yöpöytä, ja halutessaan asukas voi sisustaa huoneensa juuri niin kuin itse haluaa. 

Olemme huomioineet ikääntyneet ja muistisairaat asukkaat jo tiloja suunniteltaessa. Kaikille tasoille pääsee hissillä. Väri- ja materiaalivalinnoissa on huomioitu tyylinmukaisuuden lisäksi moniaistiongelmaisten käyttäjien tarpeet. Tiloissa on kulunvalvonta, millä varmistamme kaikkien asukkaidemme turvallisuuden.

Meillä on kaksi ruokasalia ja olohuonetta televisioineen. Viistotilassa on erillinen tila, jossa voi viettää isommalla porukalla esimerkiksi merkkipäiviä. Rakennuksessa on lisäksi viihtyisä saunaosasto.

Asukkaaksemme tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on Alppikatu 2, 00530 Helsinki. HSL :n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Rinnekodit Scilla omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Tunnelma hoivakodissa on rauhallinen ja kotoisa. Hoitajien ja asiakkaiden välinen kanssakäyminen on välitöntä ja toista kunnioittavaa.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen auditointiraportti 5/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.