Hyppää sisältöön

Intensiivihoitoyksikkö

Rinnekodit Kuusikko

Tarjoamme ympärivuorokautisia erityistason laitoshoidon palveluita lapsille ja nuorille.

Asiakkaat

Tarjoamme ympärivuorokautisia erityistason laitoshoidon palveluita 13 lapselle ja nuorelle. 

Sijainti

Sylvesterintie 10
00370 Helsinki

Talon tiedot

Kuusikko sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaiden erityistarpeita ajatellen.

Lisätiedot

Intensiivihoito on lastensuojelun sijaishuoltoa. Siihen integroituu lapsen tarpeeseen perustuva lastenpsykiatrinen hoito, mahdollisuus sairaalakouluun sekä työskentely perheen kanssa.

Yhteystiedot

Kuvassa näkyy sinisestä sohvasta selkänojaa ja hieman istuinosaa. Sohvalla mustavalkoinen tyyny ja punainen viltti. Seinällä graafinen teippaus miehestä, joka spreijaa erilaisia kuvia ilmaan, kuten perhonen, koira, riikinkukko ja kala.
Kuusikon henkilökunnalla on kokemusta lastensuojelun ja terveydenhuollon rajapinnassa tapahtuvasta työskentelystä, monikulttuuristen asiakkaiden hoitamisesta sekä nepsy-lasten hoidosta.

Moniammatillisen työskentelyn kautta pyrimme lapsen laaja-alaisen psykiatrisen oirehdinnan tasaantumiseen, oppimiskyvyn ja sosiaalisten taitojen kehittymiseen, vanhemmuuden ja perheen toimintakyvyn vahvistumiseen sekä perheen yhdistymiseen.

Henkilöstö

Kuusikon henkilökunnalla on kokemusta lastensuojelun ja terveydenhuollon rajapinnassa tapahtuvasta työskentelystä, monikulttuuristen asiakkaiden hoitamisesta sekä nepsy-lasten hoidosta.

Moniammatilliseen työryhmään kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia ja palveluyksikön johtaja sekä perheen kanssa työskentelevä ryhmäterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Intensiivihoidolla on myös toimiva yhteistyö Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS:n kanssa). Tiivis yhteistyö sijoittavan sosiaalityöntekijän ja muiden hoitotahojen kanssa tukee lapsen ja perheen tavoitteellista hoito- ja kuntoutusprosessia.

Kiinnostaako työ Kuusikossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Intensiivihoito on lastensuojelun erityisyksiköissä toteutettavaa sijaishuoltoa, johon integroituu lapsen yksilölliseen tarpeeseen perustuva lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoito, koulu sekä moniammatillinen työskentely lapsen ja perheen kanssa. Intensiivihoidon tavoitteena on lapsen ja perheen kuntoutuminen. 

Osastolla jokaisella lapsella ja nuorella on omahoitaja, jonka tehtävä on auttaa lasta kiinnittymään hoitoon ja saada sitä kautta luotua luottamuksellinen ja korjaava ihmissuhde.

Terapeuttinen osastohoito auttaa lasta ja nuorta ratkaisemaan kasvun ja kehityksen esteitä. Hoitavat rakenteet auttavat lasta nuorta rajojen sisäistämisessä. Luomme lapselle turvallisen ympäristön, jossa hänen päivänsä jäsentyvät yhteisöllisiä ja yksilöllisiä menetelmiä käyttäen. Hoidossa olevat lapset oirehtivat psyykkisesti monin eritavoin ja siksi liikunta ja ylipäänsä toiminnallisuus ovat merkittävä osa lapsen hoitoa. Osastolla on viikoittainen yhteinen liikunta-/toiminnallisuusilta sekä ruoanlaittoilta. Tuemme lapsia näiden omiin harrastuksiin kuntoutuksen edetessä. Toiminnallisuusryhmä järjestää alueella muun muassa  kiipeilyä, metsäretkiä, kevätriehan, joulukahvit, puurojuhlan jne. 

Perheen kanssa tehtävän yhteistyön suunnittelemme tarpeenmukaisesti. Perheen kanssa tehtäviä yhteistyömuotoja ovat muun muassa hoitokokoukset, vanhempaintapaamiset sekä perhe- ja sisarusterapia.

Meillä jokaisella lapsella ja nuorella on oma huone, jonka kalustukseen ja sisutukseen hän voi itse mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa. Osastoilla on yhteiset WC- ja suihkutilat ja kiinteistössä on myös saunatilat. 

Kuusikossa on rauhoittumishuone, jota voidaan käyttää lapsen/nuoren fyysiseen rauhoittumiseen tai keskusteluun. Kiinteistöstä löytyy myös kuntosali, bändihuone, liikuntasali, biljardihuone, keittiötilat ja rentoutushuone sekä mahdollisuus yöpymiseen pidemmältä tuleville sukulaisille. Kiinteistössä on käytettävissä myös kaksi muuta rauhoittumistilaa, jotka on suunniteltu juuri lastensuojelun asiakkaille. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Kuusikosta ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Kuusikko sijaitsee Pitäjänmäessä hyvien liikenneyhteyksien alueella. Osoitteemme on Sylvesterintie 10, 00370 Helsinki.

Ketkä kaikki tukevat nuorta ja perhettä Kuusikossa hoidon aikana?
Yksikön työntekijät, lasten- ja nuorisopsykiatri, psykologit, neuropsykologi, perhe- ja ryhmäterapeutti, toimintaterapeutti.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta ja pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.