Hyppää sisältöön

Intensiivihoitoyksikkö

Rinnekodit Paletti

Tarjoamme ympärivuorokautisia erityistason laitoshoitoa seitsemälle lapselle ja nuorelle. Intensiivihoito on lastensuojelun sijaishuoltoa.

Asiakkaat

Tarjoamme ympärivuorokautisia erityistason laitoshoitoa seitsemälle lapselle ja nuorelle. 

Sijainti

Sylvesterintie 10 C
00370 Helsinki

Talon tiedot

Paletti sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaiden erityistarpeita ajatellen.   

Lisätiedot

Intensiivihoito on lastensuojelun sijaishuoltoa. Siihen integroituu lapsen tarpeeseen perustuva lastenpsykiatrinen hoito, sairaalakoulu sekä työskentely perheen kanssa.

Yhteystiedot

Kuvassa on leveä valkoinen lipasto, jonka päällä on viherkasveja. Lipaston vieressä on valkoinen tuoli, jolla on harmaa pehmuste. Seinällä on paperista askarreltuja lumihiutaleita ja musta seinäkello.

Intensiivihoito on nelivaiheinen prosessi. Tutustumisvaiheen aikana lapsi perheineen tutustuvat hoitohenkilökuntaan ja osaston arkeen. Tutkimusvaiheen tavoitteena on lapsen vahvuuksien ja kehitystarpeiden kokonaisvaltainen kartoittaminen ja perheen vuorovaikutussuhteiden ymmärtäminen. Hoidon syventämisen vaiheessa keskeisiä hoidollisia osa-alueita ovat turvallisen ja kannattelevan yhteisön arki ja terapeuttinen omahoitajasuhde. Luottamuksellisessa vuorovaikutussuhteessa voidaan päästä turvallisesti käsittelemään lapsen ja perheen elämässä tapahtuneita vastoinkäymisiä ja tukemaan tervettä kehitystä. Yhteistyötä tehdään lapsen, perheen ja muun lähiverkoston sekä viranomaisverkostojen ja muiden hoitotahojen kanssa. Hoidon päättämisen vaiheessa lasta ja perhettä tuetaan kotiutumisessa,  itsenäiseen asumiseen tai perheen ulkopuoliseen sijoitukseen siirtymisessä. Lapselle järjestetään tarpeen mukaan myös lasten- tai nuorisopsykiatrinen tai muu terveydenhuollon jatkohoitopaikka.

Henkilöstö

Paletin henkilökunnalla on kokemusta lastensuojelun ja terveydenhuollon rajapinnassa tapahtuvasta työskentelystä, monikulttuuristen asiakkaiden hoitamisesta sekä nepsy-lasten hoidosta.

Moniammatilliseen työryhmään kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia ja palveluyksikön johtaja sekä perheen kanssa työskentelevä ryhmäterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Intensiivihoidolla on myös toimiva yhteistyö Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS:n kanssa). Tiivis yhteistyö sijoittavan sosiaalityöntekijän ja muiden hoitotahojen kanssa tukee lapsen ja perheen tavoitteellista hoito- ja kuntoutusprosessia.

Moniammatillisen työskentelyn kautta pyrimme lapsen laaja-alaisen psykiatrisen oirehdinnan tasaantumiseen, oppimiskyvyn ja sosiaalisten taitojen kehittymiseen, vanhemmuuden ja perheen toimintakyvyn vahvistumiseen sekä perheen yhdistymiseen.

Kiinnostaako työ Paletissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Intensiivihoito on lastensuojelun erityisyksiköissä toteutettavaa sijaishuoltoa, johon integroituu lapsen yksilölliseen tarpeeseen perustuva lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoito, koulu sekä moniammatillinen työskentely lapsen ja perheen kanssa. Intensiivihoidon tavoitteena on lapsen ja perheen kuntoutuminen. 

Osastolla jokaisella lapsella ja nuorella on omahoitaja, jonka tehtävä on auttaa lasta kiinnittymään hoitoon ja saada sitä kautta luotua luottamuksellinen ja korjaava ihmissuhde.

Luomme lapselle turvallisen ympäristön, jossa hänen päivänsä jäsentyvät yhteisöllisiä ja yksilöllisiä menetelmiä käyttäen. Hoidossa olevat lapset oirehtivat psyykkisesti monin eritavoin ja siksi liikunta ja ylipäänsä toiminnallisuus ovat merkittävä osa lapsen hoitoa. Osastolla on viikoittainen yhteinen liikunta-/toiminnallisuusilta sekä ruoanlaittoilta. Tuemme lapsia näiden omiin harrastuksiin kuntoutuksen edetessä. Toiminnallisuusryhmä järjestää alueella muun muassa kiipeilyä, metsäretkiä, kevätriehan, joulukahvit, puurojuhlan jne. 

Perheen kanssa tehtävän yhteistyön suunnittelemme tarpeenmukaisesti. Perheen kanssa tehtäviä yhteistyömuotoja ovat muun muassa hoitokokoukset, vanhempaintapaamiset sekä perhe- ja sisarusterapia.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oma huone, jonka kalustukseen ja sisutukseen hän voi itse mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa. Osastoilla on yhteiset WC- ja suihkutilat sekä saunatilat. 

Rauhoittumishuonetta voimme käyttää lapsen fyysiseen rauhoittumiseen tai keskusteluun. Kiinteistössä on käytettävissä myös kaksi muuta rauhoittumistilaa, joissa molemmissa on tarvittaessa mahdollisuus eristämiseen. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaille.

Kiinteistössä on myös kuntosali, bändihuone, liikuntasali, biljardihuone, keittiötilat ja rentoutushuone sekä mahdollisuus yöpymiseen pidemmältä tuleville sukulaisille.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Paletista ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Paletti sijaitsee Pitäjänmäessä hyvien liikenneyhteyksien alueella. Osoitteemme on Sylvesterintie 10 C, 00370 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.