Hyppää sisältöön

Jatkohoitoyksikkö

Rinnekodit Alatalo

Tarjoamme ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltoa lapsille ja nuorille.

Asiakkaat

Tarjoamme ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltoa seitsemälle lapselle ja nuorelle. 

Sijainti

Henrikintie 23
00370 Helsinki

Talon tiedot

Alatalo sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaiden erityistarpeita ajatellen.   

Lisätiedot

Lasten ja nuorten jatkohoito on sijaishuoltoa, joka suunnitellaan lapsen, nuoren ja perheen tarpeiden mukaan. Tarjoamme mahdollisimman kodinomaista ja yhteisöllistä arkea lapsille ja nuorille. Hoidosta vastaa moniammatillinen työryhmä.

Yhteystiedot

huone, jossa on vaalea sohva ja sisustustauluja seinällä.

Jatkohoidon keskeisiä tavoitteita ovat lapsen ja nuoren itsenäistymisen ja sosiaalisten suhteiden tukeminen sekä peruskoulun päättäminen ja jatko-opintoihin kiinnittyminen.

Jatkohoidossa luomme lapsen ja nuoren yksilölliset voimavarat huomioiden kasvuympäristön, joka koostuu arjen turvallisista rakenteista, läsnäolosta sekä yhteisöllisyydestä ja toiminnallisuudesta.

Henkilöstö

Meillä hoito perustuu intensiivihoitomallin mukaisesti eri teoreettisten viitekehysten ja lähestymistapojen sekä menetelmien joustavaan yhdistelyyn ja moniammatilliseen työskentelyyn.

Hoitoa ohjaavaan moniammatilliseen työryhmään kuuluvat osaston työryhmä ja yksikön johtaja sekä perheen kanssa työskentelevät sosiaalityöntekijä ja ryhmäterapeutti.

Kiinnostaako työ Alatalossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Lasten ja nuorten laitoshoito on ympärivuorokautista sijaishuoltoa, joka suunnitellaan lapsen, nuoren ja perheen tarpeiden mukaan. Arjen turvallisten rakenteiden, läsnäolon, yhteisöllisyyden ja toiminnallisuuden kautta luodaan kasvuympäristö, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä huomioiden hänen yksilölliset voimavaransa.

Lapsen ja nuoren hoidossa keskeisimpänä menetelminä ovat omahoitajatyöskentely, yhteisölliset ja toiminnalliset työtavat. Laitoshoidon tarkoituksena on tarjota kodinomainen ja yhteisöllinen arki lapsille ja nuorille. Laitoshoitoa voidaan toteuttaa myös palvelujatkumona intensiivihoidon jatkohoitona, jolloin esimerkiksi intensiivihoidossa alkanut perheen kanssa työskentely ja muut hoitokontaktit voivat jatkua laitoshoidon aikana. Säännölliset vanhempaintapaamiset ovat keskeinen osa perheen kanssa tehtävää yhteistyötä.

Nuoren itsenäistymisvaiheessa voidaan tarjota jälkihuollon tuettua asumista. Jälkihuolto suunnitellaan nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan hänen voimavaransa ja toimintakykynsä huomioiden.

Lähellä olevasta Sylvesterintie 10:stä löytyy myös Alatalon osaston käytössä oleva kuntosali, bändihuone, liikuntasali, biljardihuone, keittiötilat sekä rentoutumishuone. Pidemmältä tulevien sukulaisten on mahdollista yöpyä Sylvesterintiellä. Kiinteistössä on lisäksi käytettävissä kaksi rauhoittumistilaa, joissa molemmissa on tarvittaessa mahdollisuus eristämiseen. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaille.

Alatalo sijaitsee Helsingin Pitäjänmäellä omakotitalossa. Meillä jokaisella lapsella ja nuorella on oma huone, jonka kalustukseen ja sisustukseen lapsi voi itse mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa. Yksikössä on useita yhteisiä WC- ja suihkutiloja sekä saunatilat. Lisäksi Alatalossa on kaksi oleskelutilaa sekä musiikki- ja takkahuone. Suurelle takapihalle pääsee molemmista oleskelutiloista. Kesällä pihalla on hyvät mahdollisuudet keinumiseen, ruokailuun sekä erilaisiin pihapeleihin.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Alatalosta ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Alatalo sijaitsee Pitäjänmäessä hyvien liikenneyhteyksien alueella. Osoitteemme on Sylvesterintie 10, käyntiosoite Henrikintie 23, 00370 Helsinki.

Kohtaamisesta on tullut Alataloon useita hyviä palautteita niin asiakkailta kuin yhteistyökumppaneiltakin.

Omavalvontasuunnitelma 2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.