Hyppää sisältöön

Pienryhmäkoti

Rinnekodit Minea

Tarjoamme kodin kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille.  

Asiakkaat

Erityistarpeiset alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret.

Sijainti

Piikuja 7 
01600 Vantaa

Talon tiedot

Minea sijaitsee rivitalomaisessa rakennuksessa, yhdessä tasossa. 

Lisätiedot

Minea sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä. Mineaan on helppo tulla töihin ja sieltä on helppo lähteä lasten kanssa niin kouluun, harrastuksiin kuin harjoittelemaan asiointia.

Yhteystiedot

Kuvassa on toimmipisteen oleskelutila. Etualalla on puinen pöytä jonka ympärillä on kahdeksan tuolia. Taustalla on musta sohva, seinällä tv ja lattialla kaksi säkkituolia. Takaseinällä on ikkunoita ja ikkunasta näkyy parveke.

Henkilöstö

Mineassa sitoutunut, asiantunteva ja moniammatillinen työryhmämme on paikalla ympäri vuorokauden. Pienryhmäkoti Mineassa on erikoistuttu autismikirjon häiriöiden lisäksi arjen haasteisiin. 

Kiinnostaako työ pienryhmäkoti Mineassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä Mineassa vietetään mahdollisimman normaalia arkea nuorten kanssa. Jokaiselle nuorelle on nimetty kaksi omaohjaajaa ja jokaisella nuorella on käytössään henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma.

Meille on tärkeää, että lapsi tai nuori saa elää turvallista ja itsensä näköistä elämää, jossa hän saa tukea ja ohjausta kasvuunsa. Lasta tai nuorta kannustetaan osallisuuteen ja oman elämän arjen valintoihin. Meillä jokainen lapsi tai nuori saa olla oma itsensä ja tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.

Lasten ja nuorten omat huoneet sisustetaan ja kalustetaan heidän kanssaan yksilöllisesti. Haluamme, että lapsen tai nuoren oma huone kuvastaa heitä yksiköinä sekä tukee heidän toimintakykyään ja hyvinvointiaan.

Mineassa järjestetään säännöllisesti lasten ja nuorten asukaskokouksia, joilla osaltaan tuetaan heidän osallisuuttaan, toimijuuttaan ja yhteisöllisyyttä heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Arki on kodikasta, laitamme ruokaa yhdessä, teemme retkiä ja ulkoilemme, pelaamme ja leikimme, juhlimme syntymäpäiviä ja juhlapyhiä sekä nautimme oman saunamme lempeistä löylyistä.

Tilamme on remontoitu kevään 2022 aikana ja meillä on helppo liikkua myös apuvälineitä käyttäen. Jokaisella nuorella on oma tilava huone, mikä mahdollistaa nuoren yksityisyyden. Nuori saa perheensä kanssa yhdessä sisustaa huoneen haluamallaan tavalla.

Mineassa on avarat ja valoisat yhteistilat, jotka sisustamme yhteisöllisesti lasten ja nuorten kanssa.  Yhteiset tilat, kuten keittiö ja oleskelutilat, mahdollistavat yhteisen tekemisen ja yhteisen ajan viettämisen. Taloomme kuuluu myös aidattu piha-alue, joka mahdollistaa kesäisin esim. yhteisen grillaamisen tai välipalan nauttimisen ulkoilmassa.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Mineasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille pääsee hyvin niin julkisilla kuin omalla autollakin. Osoitteemme on: Piikuja 7 01600 Vantaa.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.