Hyppää sisältöön

Pienryhmäkoti

Rinnekodit Viikari 

Tarjoamme kodin kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille. 

Asiakkaat

Seitsemän 7–17-vuotiasta kehitysvammaista ja autismikirjoin lasta ja nuorta. 

Sijainti

Pyyntitie 5
02230 Espoo

Talon tiedot

Yksikön tilat on remontoitu 2019. Viikari sijaitsee rakennuksen kolmannessa kerroksessa ja tilat ovat esteettömät.

Lisätiedot

Tilapäishoitoa tarjoava Juniori-Viikari toimii samassa kiinteistössä, 0-kerroksessa. 

Yhteystiedot

Toimipisteen oleskelutila. Seinällä on televisio ja sen edustalla on sohva ja lattialla punaisia ja vihreitä Fatboy-säkkituoleja. Sohvalla on värikkäitä tyynyjä ja isoja pehmoleluja. Sohvan taustalla on puinen kaapisto ja ruokapöytä jonka ympärillä on tuoleja.

Henkilöstö

Viikarissa on sitoutunut ja pitkäaikainen henkilökunta. Asiantunteva, moniammatillinen työryhmämme on paikalla ympäri vuorokauden. Pienryhmäkoti Viikarissa on erikoistuttu autismikirjon häiriöiden lisäksi arjen haasteisiin.

Kiinnostaako työ pienryhmäkoti Viikarissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Lapset ja nuoret asuvat Viikarissa ympärivuorokautisesti. Arkemme on nuoren näköistä. Jokaisella nuorella on nimettynä kaksi omaa ohjaajaa ja nuorille on suunniteltu oma henkilökohtainen päiväohjelma. Jokainen nuori pääsee vaikuttamaan omalla tavallaan päivän kulkuun. Torstaisin järjestetään aina asukaskokous nimeltään Viikarin Veijarit.

Arjessa korostuvat myös perhekeskeisyys ja tiivis yhteistyö perheiden kanssa. Lasten perheet ovat aina tervetulleita Viikariin ja mahdollistamme yhteydenpidon vanhempiin myös teknologiaa käyttämällä.

Keskitymme yhdessäoloon: leikimme, ulkoilemme ja leivomme yhdessä, läheisyyttä unohtamatta. Aina on mahdollista päästä aikuisen kainaloon rentoutumaan. Viikarissa arki on hyvin kodinomaista ja nuoret touhuavat kodin askareita yhdessä ohjaajien kanssa. 

Teemme myös retkiä: kahvilareissuja, keilaamista, elokuvissa käymistä tai toivekohteessa, kuten Korkeasaaressa, vierailuja. 

Viikarin tilat ovat esteettömät ja kodikkaat. Jokaisella nuorella on oma huone ja wc pesutiloineen. Nuorella on mahdollisuus sisustaa oma huoneensa mieleisekseen vanhempien tai oman ohjaajan avustamana.

Lisäksi yksikössä on yhteisiä tiloja, kuten keittiö ja oleskelutilat, jotka mahdollistavat yhteisen tekemisen ja yhteisen ajan viettämisen. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Viikarista ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Viikari sijaitsee Espoon Matinkylässä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Iso-Omenan ostoskeskuksesta kävelee Viikariin muutamassa minuutissa. Osoitteemme on Pyyntitie 5, 02230 Espoo.

Näin miten hyvää työtä Viikarissa tehtiin ja kuinka lapset ja nuoret edistyivät ja kasvoivat.

Ohjaaja Sadja Lempiäinen

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.