Hyppää sisältöön

Lyhytaikainen palvelu

Rinnekodit Juniori-Martti

Tarjoamme turvallisen lyhytaikaisen hoitopaikan lapselle, perheen ja vanhempien jaksamisen tueksi.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset, autismikirjon sekä muut erityislapset ja nuoret.

Sijainti

Alppikatu 2B 19 B
00530 Helsinki

Talon tiedot

Sijaitsemme Diakonissalaitoksen historiallisessa ja vanhassa korttelissa, mikä tuo asumiseen oman tunnelmansa. Kotimme sijaitsevat B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, korttelin junaradan puoleisella reunalla.

Lisätiedot

Lyhytaikaisen ympärivuorokautisen palvelun lisäksi on myös intervalli- ja päivähoitopaikkoja.

Yhteystiedot

Ulkokuva yksiköstä. Kuvassa sisäpiha jota reunustaa vanha punatiilinen rakennus, jossa on kaarevat ikkunat.

Henkilöstö

Lapsia on vastassa moniammatillinen, ammattitaitoinen työryhmä. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden ja on erikoistunut työskentelemään erityistarpeisten lasten ja nuorten kanssa. Henkilöstömme on motivoitunutta ja innostunutta työskentelemään perheiden tueksi ja hyväksi.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Juniori-Martissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Lyhytaikaisen hoidon kesto ja sisältö suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Palvelun suunnitteluun osallistuvat perhe, hyvinvointialueen / kunnan edustaja, omahoitaja, palveluyksikön johtaja sekä tarvittaessa lapsen tai nuoren muu verkosto. Näemme tärkeimmäksi tukea lapsen ja vanhempien välistä suhdetta ja taata laadukas tilapäishoito, jossa lapsen on hyvä olla.

Lapsen itsemääräämisoikeutta ja yksilöllisyyttä tuemme esimerkiksi kommunikaatiota tukevien välineiden sekä menetelmien avulla. 

Panostamme mukavaan yhdessäoloon, leikkimiseen, askarteluun, ulkoiluun ja erilaisiin retkiin. Vietämme myös juhlapyhiä sekä asiakkaidemme syntymäpäiviä. Jokainen lapsi ja nuori otetaan mukaan toimintaan. Lasta pidetään paljon sylissä ja annetaan tunne läheisyydestä. Aivan yksikkömme lähellä on lukuisia ulkoilu- ja retkeilykohteita, joita hyödynnämme toiminnassamme päivittäin mm. Töölönlahden ulkoilualue, Linnanmäen huvipuisto, museot ja runsas lastentapahtumatarjonta.

Sijaitsemme rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa ja yksikköön on esteetön sisäänpääsy. Tilamme ovat turvalliset lapsille.

Sisätilat ovat avarat, valoisat ja myös esteettömät. Rakennus on iäkäs ja tilojen arkkitehtuurin ansiosta yksikön korkeat huoneet ja suuret ikkunat antavat paljon luonnonvaloa. Asiakashuoneita Juniori-Martissa on yhteensä 12, ja asiakaspaikkoja 13. Suurimmassa osassa huoneita on oma WC- /suihkutila. Tämän lisäksi meillä on yksi pieni ja toinen isompi WC- /kylpyhuone, jotka ovat yhteiskäytössä. Yhteisistä tiloista löytyy myös suuri keittiö, ruokailuhuone ja olohuone.. 

Käytämme kahdesti viikossa samassa kiinteistössä olevaa saunatilaa. Käytössämme on myös viikonloppuisin liikuntasali, jonne on esteetön kulku. 

Haluamme tehdä tiloista viihtyisät lapsille. Kaikkiin asiakashuoneisiin luommekin oman, lapsille ja nuorille sopivan teeman, joka näkyy huoneiden ovikylteissä, sisustuksessa sekä leluissa.

Asiakkaaksemme tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu).

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Juniori-Martista ja asiakkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet, jotka lähtevät aivan korttelin nurkan takaa. Kallion ja Hakaniemen palvelut ovat kävelymatkan päässä. Osoitteemme on Alppikatu 2, 00530 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.