Hyppää sisältöön

Sijaishuoltoyksikkö

Rinnekodit Kasvunkoti Martti

Tarjoamme pitkäaikaista, ympärivuorokautista sijaishuollon palvelua seitsemälle alle 18-vuotiaalle lapselle ja nuorelle. 

Asiakkaat

Alle 18-vuotiaat, huostaanotetut kehitysvammaiset tai muuten erityistarpeiset lapset ja nuoret.

Sijainti

Alppikatu 2B 19 A,
00530 Helsinki

Talon tiedot

Kasvunkoti Martti sijaitsee Diakonissalaitoksen historiallisessa ja vanhassa korttelissa, mikä tuo asumiseen oman tunnelmansa. Kotimme sijaitsevat B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, korttelin junaradan puoleisella reunalla.

Lisätiedot

Päivittäistä hoito- ja kasvatustyötämme rytmittää strukturoitu arki, jossa korostuu kuntoutuksellinen ja toiminnallinen ote.

Yhteystiedot

Punatiilinen rakennus ja vihreää nurmikkoa.

Henkilöstö

Meillä Kasvunkoti Martissa työskentelee lastensuojelun ja kehitysvammatyön ammattilaisia, joilla on sydän mukana töissä ja halu aidosti kulkea lasten rinnalla.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Kasvunkoti Martissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Lapselle suunnitellaan oma hoitopolku yhteistyössä lapsen, vanhempien ja lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa. Annamme lapselle yksilöllistä apua, ohjausta ja tukea arjen tilanteisiin.

Toimintamme keskiössä ovat tavallisen arjen mahdollistaminen ja toiminnallisuus, kuten koulunkäynnin, vapaa-ajan ja arjen tukeminen turvallisessa kasvuympäristössä. Lasten arkea rytmittää henkilökohtainen, strukturoitu päiväohjelma. Jokaisella lapsella on Kasvunkodissa omahoitaja.

Osan arjen toiminnasta toteutamme pienryhmissä, joissa on 1-2 ohjaajaa. Huomioimme lasten yksilölliset oppimiseen ja ymmärrykseen liittyvät haasteet. Tuemme lapsen kasvua, kehitystä ja psyykkistä hyvinvointia hänen kehitystasolleen ja kommunikaatiokyvylleen sopivin menetelmin.

Kaikissa lapsen arkeen, kasvatukseen, hoitoon ja kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä kuulemme lasta sekä hänen perhettään ja teemme tiivistä yhteistyötä lastensuojelun kanssa. Lapsen ja perheen palvelukokonaisuudessa korostetaan lapsen yksilöllisyyttä ja lapsen osallistumista hänen oman elämänsä suunnitteluun ja hallintaan. Lapsi on aina itse läsnä häntä koskevassa päätöksenteossa ja hänen mielipiteensä selvitetään.

Yksikön tilat ovat esteettömät ja ne soveltuvat hyvin esimerkiksi sellaisille lapsille ja nuorille, joilla on erilaisia liikkumiseen tarkoitettuja apuvälineitä. Yksikössämme on yksi pidempi käytävä, jonka varrella on henkilökunnan toimisto, henkilökunnan wc-tilat, kodinhoitohuone, lasten yhteinen suihkutila, keittiö, lasten huoneet sekä isompi olohuone, jota käytetään myös ruokailuhuoneena. 

Lapsille huoneita on seitsemän, joista kuudessa on oma wc. Yksikön alakerrassa on tila, jota hyödynnämme erilaisiin toimintatuokioihin. Kaikki Kasvunkoti Martin lapset eivät alakertaan pääse, sillä sinne on pääsy ainoastaan rappuja pitkin. 

Kaikilla lapsilla on oma huone, jonka sisustukseen he saavat vaikuttaa ja he saavat tehdä siitä omannäköisensä sekä viihtyisän. Tilamme ja sisustus on suunniteltu kodikkaaksi ja turvalliseksi lapsille. Yksikön seiniä koristaa usein lasten tekemät värikkäät askartelut.

Käytämme viikoittain kerrosta alempana sijaitsevaa saunatilaa, johon pääsee kulkemaan hissillä. Käytössämme on myös viikonloppuisin Diakonissalaitoksen liikuntasali (eri rakennuksessa), johon on myös esteetön kulku.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Kasvunkoti Martista ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet, jotka lähtevät aivan korttelin nurkan takaa. Kallion ja Hakaniemen palvelut ovat kävelymatkan päässä. Osoitteemme on Alppikatu 2, 00530 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.