Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Lakiston työtoiminta

Tarjoamme päiväaikaista osallisuutta ja työllisyyttä tukevaa toimintaa kehitysvammaisille henkilöille.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset henkilöt

Sijainti

Rinnekodintie 14
02980 Espoo 

Talon tiedot

Lakiston työtoiminta toimii seitsemässä eri ryhmässä Espoon Lakistossa.

Toiminta tapahtuu ulkotyötoimintaryhmissä ja sisätyötoimintaryhmissä, sekä Martinpaja- ja Verso -pienryhmissä.

Ulkotyöryhmiä ovat Metsäryhmä, Kierrätys- ja kuljetusryhmä Kie-ku sekä Ympäristöryhmä. Sisätyöryhmiä ovat Tekstiili- ja käsityöpaja Taitoliina, sekä Kulttuuriryhmä.

Lisätiedot

Lakiston työtoiminta on Green Care Finlandin jäsen. Toiminnassa näkyy vastuullisuus luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin edistämisestä sekä lähiluonnon arvostus. Toimipiste sijaitsee Espoossa luonnon ympäröimänä. Lähiympäristöstä löytyvät luontopolut, järvenrannat sekä hyvät ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet.

Yhteystiedot

Henkilöstö

Moniammatillisen työryhmämme jäsenillä on laajaa osaamista kehitysvammatyöstä ja valmiudet toimia myös haastavissa tilanteissa. Työntekijämme on työstään innostunutta ja siihen sitoutunutta. Työskentelymme on asiakaslähtöistä ja yksilön toiveet ja tavoitteet huomioivaa.

Monilla ohjaajillamme on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen lisäksi puutarha-alan koulutus ja Green Care -opintoja. Ohjaajat toimivat Green Care -toiminnan eettisten ohjeiden mukaisesti ja suhtautuvat työhönsä kehittämishaluisesti sekä asiakaslähtöisesti.

Kiinnostaako työ Lakiston työtoiminnassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä mahdollistuu turvallinen ohjattu toiminta, melko vapaa ja itsenäinen liikkuminen sekä suuri omatoimisuus. Asiakkaillamme on mahdollisuus osallistua säännöllisesti liikuntaryhmiin ja alueen kulttuuritapahtumiin, joita myös yhdessä heidän kanssaan järjestetään. Muita valmiuksia voi kehittää mm. matalan kynnyksen työhönvalmennus-, opiskeluvalmennus-, kommunikaatio- ja keskusteluryhmissä. Taitojen, osaamisen ja omatoimisuuden lisäännyttyä ohjaamme asiakkaita hakeutumaan tuetusti työhön tai opiskelemaan.

Lähiympäristön käyttömahdollisuudet tukevat asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, omien vahvuuksien tunnistamista ja kehittämistä, kokemuksellisuutta sekä luontosuhteen vahvistamista. Tekemisessä huomioidaan kestävä kehitys hyödyntämällä luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä.

Lue lisää toiminnastamme Ryhmät-kohdasta.

Kierrätys ja kuljetus

Puhelinnumero: 050 527 9008
Osoite: Lakistonniitty 4, 02980 Espoo

Ryhmämme tehtävien pääpaino on kierrätysmateriaalien keräyksessä ja kuljetuksessa. Työtehtäviä on koko Lakiston alueella, joka tarjoaa asiakkaiden toimintaan luonnonläheisen, rauhallisen ja turvallisen ympäristön.

Tarjoamme tukea ja ohjausta tehtävissä suoriutumiseen ja sosiaalisissa tilanteissa selviytymiseen ja kommunikaatioon. Toiminnan sisällä harjoitellaan mm. ryhmässä toimimista, vuorovaikutusta sekä arkielämän perustaitoja.

Tarjoamme myös yleistä hyvinvointia tukevia toimintoja. Asiakkaat voivat halutessaan osallistua Lakiston yhteisiin tapahtumiin ja uintivuoroon Toimintakeskus Martissa.

Metsäryhmä

Puhelinnumero: 040 567 2575
Osoite: Lakistonniitty 4, 02980 Espoo

Nimensä mukaisesti Metsäryhmälle kuuluu fyysisiä ja metsäisiä tehtäviä, kuten metsäpolkujen kunnossapito, polttopuiden teko sekä kuljetus lähialueille. Hoidamme Rinnekodin joulukuusiviljelmiä sekä myymme ja kuljetamme joulukuusia. Metsäryhmä tekee vuodenajan mukaan vaihtuvia kiinteistönhoidollisia tehtäviä, kuten lumitöitä, haravointia, oksien ja risujen raivaustöitä sekä siivoustöitä Lakiston alueella. Toimintaamme kuuluu myös käytöstä poistettujen huonekalujen purkaminen ja kierrätys sekä verstaalla puutöiden tekeminen.

Metsäryhmässä on ryhmämuotoista toimintaa, jossa harjoitellaan sosiaalisten tilanteiden hoitamista ja vuorovaikutus- ja kommunikointitaitoja. Toiminnassa huomioidaan asiakkaan yksilöllisen tuen tarpeet ja riittävän ohjauksen saaminen tehtävien suorittamiseen.

Liikumme paljon Lakiston alueen lähiluonnossa ja liikuntaa harrastetaan muun muassa jalkapallon ja frisbeegolfin merkeissä ja kaksi kertaa viikossa liikunta- ja kuntosalivuoroilla. Kerran kuukaudessa pidetään asiakaskokous, jossa käsittelemme metsäryhmän ajankohtaisia asioita ja asiakkaat pääsevät vaikuttamaan toiminnan sisältöön omilla toiveillaan. Osallistumme mielellämme myös alueella järjestettäviin yhteisiin tapahtumiin ja juhliin.

Ympäristöryhmä

Puhelinnumero: 040 480 7039
Osoite: Lakistonniitty 4, 02980 Espoo

Ympäristöryhmän toiminta on suunnattu nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille, jotka haluavat liikkua luonnossa ja tehdä erilaisia kädentaidollisia tehtäviä. Ympäristöryhmässä toimiminen vaatii kohtalaista fyysistä kuntoa. Toiminnan ohella harjoitellaan sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista sekä arjen perustaitoja.

Ympäristöryhmän tehtäviin kuuluu yksilöllisten kädentaidollisten tehtävien tekeminen. Keräämme Lakiston luonnosta materiaaleja, joita hyödynnämme tehdessämme tuotteita myyntiin. Valmistamme esimerkiksi linnunpönttöjä, hyönteishotelleja, kynttilöitä ja saippuoita. Toiminnassamme huomioimme kierrätysmateriaalien hyödyntämisen, luontolähtöisyyden ja kestävän kehityksen.

Käymme myös tekemässä pienimuotoisia pihatöitä tilauksesta asiakkaiden pihoilla. Hoidamme Lakiston istutusalueita ja kuusiviljelmiä sekä teemme ja hoidamme alueen kausi-istutuksia.

Asiakkaamme voivat halutessaan osallistua toimintapäivän aikana erilaisiin yhteisiin tapahtumiin, tarpeidensa mukaisiin ryhmiin sekä ohjattuun liikuntaan.

Kulttuuriryhmä

Puhelinnumero: 040 480 7026
Osoite: Rinnekodintie 17 b, 02980 Espoo

Kulttuuriryhmässä teemme kädentaitotöitä, taidetta, näytelmiä, kirjoitetaan ja dokumentoidaan ajatuksia, projekteja sekä ympäristön tapahtumia. 

Suunnittelemme ja toteutamme Rinnekodin omia tapahtumia Lakiston alueella ja osallistumme myös erilaisiin ulkopuolisiin taidetapahtumiin ja kilpailuihin. Meillä tehdään paljon eri projekteja vuodenaikojen mukaan ja opetellaan uusia taitoja. Nautimme ympäröivästä luonnosta ulkoillen, retkeillen ja valokuvaten.

Taitoliina

Puhelinnumero: 040 480 7029
Osoite: Rinnekodintie 14, 02980 Espoo

Meillä harjoitellaan erilaisia käsityötekniikoita ja valmistetaan piensisustustuotteita sosiaali- ja terveysalan sekä käsityöalan ammattilaisten ohjauksessa. Kädentaitopaja Taitoliina onkin tarkoitettu nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kädentaidoista ja haluavat harjoitella työelämätaitoja.

Asiakkaat osallistuvat tuotteiden suunnitteluun sekä valmistusprosessin eri vaiheisiin. Viikko-ohjelmamme muodostuu erilaisista ohjatuista kädentaito-, kuvataide-, kommunikaatio- ja liikuntaryhmistä. Lisäksi pajalla on mahdollista harjoitella yksilöllisesti tehtäviä käsitöitä asiakkaan oman kiinnostuksen sekä toimintakyvyn mukaan. Yksilöllisesti tehtäviä käsitöitä ovat esimerkiksi kangaspuilla kudonta, neulonta, virkkaus, ompelu ompelukoneella, huovutus ja matonkuteiden valmistus. Lisäksi Taitoliinan toimintaan kuuluu erilaiset kulttuuripainotteiset retket, myyntitapahtumat sekä projektit.

Martinpaja ja Verso-valmennus

Puhelinnumero: 040 594 5272
Osoite: Jussilantie 2, 02980 Espoo

Martinpajan ja Verso-valmennuksen toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkaille heidän tavoitteidensa mukaista mielekästä toimintaa. Ryhmissä ulkoilemme päivittäin lenkkien ja erilaisten ulkotöiden merkeissä, harjoitellaan ryhmässä toimimista sekä vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja.

Ryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä Lakiston työtoiminnan muiden ryhmien kanssa ja asiakkailla on mahdollisuus löytää polkunsa myös muihin ryhmiin taitojen kartuttua. Tavoitteena on ylläpitää ja tukea asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lakiston työtoimintayksikön tilat sijaitsevat pääosin Rinnekodintien ja Skogbyntien risteyksen tuntumassa Toimintakeskus Martissa, Muistolassa, Rauhalassa ja Ulkotyökeskuksessa lähellä toisiaan.

Lisäksi Metsäryhmällä, Ympäristöryhmällä ja Kierrätys- ja kuljetusryhmällä on käytössä alueella halkoliitereitä, varastoja ja kellaritiloja. Ryhmät hyödyntävät toiminnassa sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja, Majalammen leirikeskusta sekä ympäröiviä luontopolkuja ja kulkureittejä sekä puisto- ja metsämaastoja ja niiden nuotio- ja taukopaikkoja.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille pääset oman auton lisäksi hyvin myös julkisilla! Rinnekodintielle lähtee Helsingin Rautatieasemalta bussi numero 345. Osoitteemme on Rinnekodintie 14, 02980 Espoo.

Täällä on kivat työkaverit ja hyvä yhteishenki. Autetaan toisia. Me ollaan huumorintajuista sakkia.

Asiakas, Lakiston työtoiminta

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.