Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Meripihka

Tarjoamme päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, joilla on runsaat ja monipuoliset tuentarpeet.

Asiakkaat

Aikuiset kehitysvammaiset ja autismikirjon henkilöt

Sijainti

Hiomotie 30
00380 Helsinki

Talon tiedot

Pitäjänmäellä sijaitseva yksikkö tarjoaa toimintaa 24 asiakkaalle.

Lisätiedot

Asiakkaamme ovat aktiivisia toimijoita ja vaikuttajia – meidän tehtävämme on kannustaa tavoitteiden saavuttamisessa ja iloita yhdessä onnistumisista.  Liikumme, osallistumme ja harjoittelemme arjen taitoja päivittäin.

Yhteystiedot

Toimintakeskus Kipparin leponurkka, jossa on kaksi vihreää Fatboy-säkkituolia lattialla. Valkoisessa seinässä on vihreä puun kuva ja toinen seinä on vaalean vihreä.

Henkilöstö

Työryhmän erityisenä vahvuutena on ammatillinen rohkeus heittäytyä kokeilemaan ja mahdollistaa asiakkaillemme monipuolia kokemuksia ympäröivässä yhteiskunnassa. Ammatillisesti ja tarkkaan mietityt sekä harkitut ”riskit” toimintojen suunnittelussa ja ohjaustyössä tuovat näkyväksi asiakkaiden todellista, usein piilossa olevaa, toimintakykyä. Toimintojen monipuolisuus ja mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita motivoi jatkamaan työssä, jossa jokainen päivä on uusi mahdollisuus sekä asiakkaille että jokaiselle tiimimme jäsenelle. 

Kommunikaation mahdollistaminen ja erityisesti asiakkaiden motivointi omanlaiseensa kommunikaatioon on erittäin tärkeä osa päivittäistä toimintaa Meripihkassa. Työryhmällä on tieto ja ymmärrys palvelunkäyttäjien yksilöllisestä tavasta kommunikoida. Jokainen asiakas on meille tärkeä. 

Meripihkan henkilökunnalla on erityisosaamista autismikirjon henkilöiden erityisistä tarpeista, haastavasta käytöksestä ja sen kohtaamisesta, seksuaalikasvatuksesta ja puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä. Tiiminä olemme erityisen ylpeitä siitä, että asiakkaidemme henkilökohtaiset haasteet eivät ensisijaisesti sulje pois tai tee mahdottomaksi normaali elämään kuuluvaa kokemusta ”yrityksestä ja erehdyksestä”. 

Kiinnostaako työ Meripihkassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Toimintakeskus Meripihkassa toimii eri sisältöisiä toiminnallisia ryhmiä. Jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma. Ohjelma on vahvistettu kaikkien asiakkaiden osalta pcs-kuvin. Asiakaskunnan erityiset haasteet ja vahva tuen tarve näyttäytyvät erityisesti toiminnan sisältöjä suunniteltaessa. Aktiviteettien toiminnalliset sisällöt on suunniteltu siten, että ne tukevat asiakkaiden osallisuuden ja onnistumisen sekä itse tekemisen kokemusta. Asiakkailla on myös oikeus kieltäytyä tarjotuista ja suunnitelluista toiminnoista.

Kaiken toiminnan tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan kokemusta sitä, että ”minä osaan ja pystyn”. Tutut ohjaajat, pysyväksi muodostunut työryhmä sekä rakenteiden ja sisältöjen selkeys ja samalla joustavuus, antavat hyvät mahdollisuuden sekä asiakkaalle että työntekijöille nauttia onnistumisen kokemuksista.

Meripihkan tilat ovat esteettömät ja aistikokemukset on pyritty huomioimaan kaikissa tiloissa. Lisäksi tiloista löytyy kaksi erillistä aistihuonetta. Tiloista löytyy erilaisia pintamateriaaleja ja värejä, jotka stimuloivat tunto- ja näköaisteja, joko kiihdyttäen tai rauhoittaen.

 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Toimintakeskus Meripihkasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Toimintakeskuksen osoite on Hiomotie 30, 00380 Helsinki. Sinne pääsee kätevästi julkisen liikenteen kulkuvälineillä.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.