Hyppää sisältöön

Intensiivihoitoyksikkö

Rinnekodit Nuotti

Nuorten intensiivihoidon yksikkö, jossa tarjoamme ympärivuorokautista erityistason laitoshoitoa. Intensiivihoito on lastensuojelun sijaishuoltoa.

Asiakkaat

Tarjoamme ympärivuorokautista erityistason laitoshoitoa 14 nuorelle. 

Sijainti

Sylvesterintie 10
00370 Helsinki

Talon tiedot

Nuotti sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä. Tilat on suunniteltu lastensuojelun asiakkaiden erityistarpeita ajatellen.

Lisätiedot

Koulunkäynnin tukeminen on olennainen osa työtä.  Samassa pihapiirissä toimii Sophie Mannerheimin sairaalakoulun kuntouttava luokka. 

Yhteystiedot

Lähikuvassa ruokailupöytä, jolla on kaksi hedelmäkoria, toisessa on appelsiineja ja toisessa omenia.

Viime vuosina hoidossa on korostunut monikulttuurisuuden huomioiminen, sillä eri kulttuuritaustasta tulevien lasten, nuorten ja perheiden määrä on  kasvussa.

Henkilöstö

Nuotin henkilökunnalla on kokemusta lastensuojelun ja terveydenhuollon rajapinnassa tapahtuvasta työskentelystä sekä monikulttuuristen asiakkaiden ja psyykkisesti ja neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten hoitamisesta.

Henkilökunta koostuu lähihoitajista, sosionomeista ja sairaanhoitajista. Intensiivihoidon yhteydessä toimii HUS:in LINT-poliklinikka, jossa työskentelevät psykiatri, psykologi, neuropsykologi, sairaanhoitaja ja toimintaterapeutti. Poliklinikan työntekijät palvelevat intensiivihoidon asiakkaita ja näiden perheitä yhdessä intensiivihoidon erityistyöntekijöiden, sosiaalityöntekijän ja perheterapeutin, kanssa. 

Kiinnostaako työ Nuotissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Nuorten intensiivihoito on lastensuojelun erityisyksiköissä toteutettavaa sijaishuoltoa. Intensiivihoitoon integroituu nuoren yksilölliseen tarpeeseen perustuva nuorisopsykiatrinen hoito, koulu sekä moniammatillinen työskentely nuoren ja perheen kanssa. Nuorten intensiivihoidon keskiössä on myös nuoruusiän kehitystehtävien tukeminen.

Intensiivihoidon tavoitteena on nuoren ja perheen kuntoutuminen. Moniammatillisen työskentelyn kautta pyrimme nuoren laaja-alaisen psykiatrisen oirehdinnan tasaantumiseen, oppimiskyvyn ja sosiaalisten taitojen kehittymiseen, vanhemmuuden ja perheen toimintakyvyn vahvistumiseen sekä perheen yhdistymiseen. Moniammatilliseen työryhmään kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia, palveluyksikön johtaja, palvelualuejohtaja, psykologi ja perheterapeutit. Intensiivihoidolla on myös toimiva yhteistyö Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS:n kanssa). Tiivis yhteistyö sijoittavan sosiaalityöntekijän ja muiden hoitotahojen kanssa tukee nuoren ja perheen tavoitteellista hoito- ja kuntoutusprosessia.

Osastolla jokaisella nuorella on oma terapeuttinen omahoitaja. Hänen tehtävänsä on auttaa nuorta kiinnittymään hoitoon ja saada sitä kautta luotua luottamuksellinen ja korjaava ihmissuhde.

Terapeuttinen osastohoito auttaa lasta ja nuorta ratkaisemaan kasvun ja kehityksen esteitä. Luomme nuorelle turvallisen ympäristön, jossa hänen päivänsä jäsentyvät yhteisöllisiä ja yksilöllisiä menetelmiä käyttäen. Hoidossa olevat nuoret oirehtivat psyykkisesti monin eritavoin ja siksi liikunta ja ylipäänsä toiminnallisuus ovat merkittävä osa lapsen hoitoa. Osastolla on viikoittainen yhteinen liikunta-/toiminnallisuusilta sekä ruoanlaittoilta. Tuemme nuoria näiden omiin harrastuksiin kuntoutuksen edetessä. Toiminnallisuusryhmä järjestää alueella muun muassa kiipeilyä, metsäretkiä, kevätriehan, joulukahvit, puurojuhlan jne. 

Perheen kanssa tehtäviä yhteistyömuotoja ovat muun muassa hoitokokoukset, vanhempaintapaamiset sekä perhe- ja sisarusterapia.

Meillä jokaisella nuorella on oma huone, jonka kalustukseen ja sisutukseen hän voi itse mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa. Osastoilla on yhteiset WC- ja suihkutilat ja kiinteistössä on myös saunatilat. 

Nuotissa on rauhoittumishuone, jota voidaan käyttää nuoren fyysiseen rauhoittumiseen tai keskusteluun. Kiinteistöstä löytyy myös kuntosali, bändihuone, liikuntasali, biljardihuone, keittiötilat ja rentoutushuone sekä mahdollisuus yöpymiseen pidemmältä tuleville sukulaisille. Kiinteistössä on käytettävissä myös useampi erillinen neuvotteluhuone ja terapiatila. Tilat on suunniteltu juuri lastensuojelun asiakkaille. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Nuotista ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Kuusikko sijaitsee Pitäjänmäessä hyvien liikenneyhteyksien alueella. Osoitteemme on Sylvesterintie 10, 00370 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Intensiivihoidossa olleiden lasten, nuorten ja vanhempien kokemukset intensiivihoidosta olivat pääosin positiivisia ja he kokivat, että intensiivihoidon aikana saadaan merkittäviä muutoksia aikaan sekä lapsen ja nuoren että perheen tilanteessa.

Ote kirjasta Turvallista liikettä rajapinnoilla

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.