Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Nyytti

Järjestämme päiväaikaista toimintaa vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille.

Asiakkaat

Toimintakeskus Nyytti tarjoaa päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti

Alppikylänkatu 22-24 B 1
00770 Helsinki

Talon tiedot

Sijaitsemme Alppikylän värikkäällä ja uudella alueella yksikerroksisessa rakennuksessa. Samassa rakennuksessa toimii myös asumisyksikkö Nyyttipuisto.

Lisätiedot

Meillä järjestetään niin elämyksellisiä kuin toiminnallisia ryhmiä, joiden sisällöt suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän toiveidensa mukaisesti.

Yhteystiedot

“Täytyy kyllä sanoa, että täällä on tosi kiva olla”. Kurkista toimintakeskus Nyyttipuiston toimintaan.

Henkilöstö

Työyhteisömme on moniammatillinen, moniosaava sekä innovatiivinen. Arvostamme toistemme erilaisuutta sekä erilaisia mielipiteitä sekä kokeilemme rohkeasti uusia ideoita ja toimintatapoja. Heittäydymme rohkeasti uusiin tilanteisiin.

Työyhteisöllämme on laaja kirjo erityisosaamista: kinesteettiset siirrot sekä monipuoliset tiedot ja taidot korvaavasta ja kunnioittavasta kommunikointitavasta. Lisäksi turvallisuus, ergonomia, mielenterveys ja päihde, haastava asiakastyö ja autismiosaaminen, multisensoriikka, toimintaterapia, asentohoidot sekä apuvälineet ovat työyhteisömme erityisosaamista. Lisäksi olemme syventämässä entisestään kinestetiikkaosaamistamme.

Kiinnostaako työ Toimintakeskus Nyytissä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä arki on iloista – juhlimme yhdessä ja täällä on hyvä huumori ja paljon hassuttelua. Teemme asioita yhdessä ja tuemme näin ystävyyssuhteiden luomista ja ylläpitämistä. Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilöllisesti ja henkilökunta on asiakkaan lähellä niin henkisesti kuin fyysisesti – asiakkaita rohkaistaan ja kannustetaan, jotta he saisivat onnistumisen tunteita sekä pääsisivät ylittämään itsensä. 

Asiakkaat nauttivat erityisesti yhdessä vietetystä ajasta ja siitä, että pääsevät itse tekemään ja osallistumaan aktiivisesti toimintaan henkilökunnan avustuksella. Usein viikon kohokohtana asiakkaille on ollut hetki, jolloin vietämme aikaa yhdessä koko porukalla – yhteiset juhlat, elokuvahetki, kahvila tai muu vierailu. Meillä on myös oma pop up -kahvila Nyyttipulla, jonka tuotteet tehdään ja myydään yhdessä asiakkaiden kanssa.

Monipuolisissa aistiryhmissä vain mielikuvitus on rajana – olemme tehneet seikkailuja ympäri maailmaa. Toiminnallisissa ryhmissä harjoitellaan tärkeitä arjen taitoja, kuten omien mielipiteiden ja tunteiden ilmaisua, mielikuvittelua ja heittäytymistä. Monipuolisiin ryhmiinne kuuluvat mm. kahvilaryhmä, tietokonekerho, rennot retkeilijät, minä ja tulevaisuus sekä uutisryhmä. Näissä ryhmissä opetellaan esimerkiksi asioiden hoitamista, kaupassakäyntiä, kierrätystä, oman vuoron odotusta, itsenäisen elämän taitoja sekä tunnetaitoja sekä yhteiskuntaan integroitumista. Käytössämme on monipuolisia menetelmiä vuorovaikutuksen sekä henkilökohtaisen arvioinnin ja tavoitteiden asettamisen tukena.

Huomioimme toiminnassa myös puhevammaiset asiakkaamme ja meillä on käytössä monipuoliset kommunikointivälineet, kuten painikkeet, kyllä/ei -kortit, kuvat, viittomat ja asiakkaiden omat kommunikaatiokansiot. Erityisosaamistamme on myös haptiisit sekä voimauttava vuorovaikutus. 

Toimintakeskuksemme tilat, kuten Mummola, Tivoli, Metsätila ja Laventeli on nimetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Jokaisesta tilasta löytyy kuhunkin teemaan sopiva sisustus ja aistimukset. Esimerkiksi Mummolassa voi nauttia kardemumman tuoksusta, pestä räsymattoa mäntysuovalla ja tunnustella pitsejä.

Esteettömyys on huomioitu yksikössämme aistien näkökulmasta sisustusmaalien ja huonekalujen värivalinnoissa.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Toimintakeskus Nyytistä ja asiakkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Toimintakeskus Nyyttipuistoon pääset kätevästi joko julkisilla yhteyksillä tai omalla autolla. Osoitteemme on Alppikylänkatu 22-24 B 1, 00770 Helsinki.

Täällä saa tehdä asioita, joista pitää!

Asiakas, Toimintakeskus Nyytti

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.