Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Omakoti Sofia

Omakoti Sofia on 22-paikkainen yksikkö, jossa itsenäistä asumista harjoitellaan suunnitellusti ja tavoitteellisesti. 

Asiakkaat

18–29-vuotiaita nuoria, joilla on lievä tai keskivaikea kehitysvamma ja/tai autismikirjon piirteitä. 

Sijainti

Pyyntitie 5
02230 Espoo

Talon tiedot

Tilamme ovat esteettömät ja soveltuvat myös erilaisia liikkumisen apuvälineitä käyttäville lapsille ja nuorille. 

Lisätiedot

Yksikkö toimii myös jälkihuollon yksikkönä 18–25 -vuotiaille nuorille. 

Tervetuloa Rinnekodit Omakoti Sofiaan.

Omakoti Sofian arki pohjautuu jokaisen nuoren yksilöllisen arjen tukemiseen, jossa huomioidaan päivän kulku, kuten esimerkiksi päivätoiminta, koulu, vertaistukiryhmät sekä kotityöt.

Jokaiselle nuorelle tehdään oma yksilöllinen viikko-ohjelma, johon merkitään myös yksikön yhteiset toiminnat kuten saunavuorot, sohvapalaverit ja toiminnalliset tuokiot. Nuorillamme voi olla myös henkilökohtainen avustaja, kaveritoimintaa tai erilaisia jälkihuollon tukitoimia, jotka lisäävät nuoren aktiivisuutta omassa arjessa.

Henkilöstö

Henkilöstömme on moniammatillista, meillä työskentelee pääasiassa lähihoitajia, sairaanhoitaja ja sosionomeja. Osaamista löytyy mm. aikuissosiaalityöstä, lastensuojelu- ja jälkihuoltotyöstä, vammaisalasta sekä mielenterveys- ja päihdetyöstä. Työntekijöillämme on kokemusta myös mm. haastavasta käytöksestä, vaihtoehtoisista kommunikointimenetelmistä ja psykoterapeuttisesta työskentelystä. Lisäksi yksiköstä löytyy ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen omaavaa henkilöstöä.

Kiinnostaako työ Omakoti Sofiassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Omakoti Sofia on 22-paikkainen yksikkö, jossa itsenäistä asumista harjoitellaan suunnitellusti ja tavoitteellisesti.  Asumisharjoittelun suunnittelemme jokaisen asiakkaan yksilöllisen tuen tarpeen pohjalta, yhteistyössä asiakkaan sekä hänen lähiverkostonsa kanssa kunnioittaen nuoren itsemääräämisoikeutta. Yhteistyössä kartoitamme myös tulevaa asumismuotoa ja tuen tarvetta. 

Omakoti Sofiassa asuvilla nuorilla on toiminnallista kykyä, mutta heillä on psyykkisesti haastavaa käyttäytymistä tai autismikirjon haasteita ja siksi he tarvitsevat jokapäiväistä ohjauksellista tukea. Nuoren diagnosointi saattaa myös vielä olla kesken, mutta tuen tarve on tunnistettu ja yksikkö auttaa arvioinnissa yhteistyössä psykiatrian, päihde- ja kehitysvammapoliklinikoiden kanssa. Asiakkaan kommunikointitaidot ovat usein heikentyneet, mutta hän saa viittomien, kuvien ja kommunikaattorin avulla apua viestimiseen.

Huomioimme kalenterivuoden juhlapyhät, esimerkiksi koristelemalla tilat kunkin juhlan mukaan ja valmistamalla perinteisiä ruokia yhdessä nuorten kanssa. Nuoret voivat kutsua omaisia ja läheisiä kyläilemään koska vain, erillisiä vierailuaikoja ei ole.

Jokaisella nuorella on oma asunto ja tilava kylpyhuone. Nuoret saavat sisustaa oman kotinsa haluamallaan tavalla. Yhteiskäytössä on lisäksi mukava olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, oleskelusyvennyksiä sekä lasitettu parveke.

Yksikön omien tilojen lisäksi talon pohjakerroksessa on käytössä runsaat varastotilat ja neljännessä kerroksessa sijaitsevat kaikkien talon toimijoiden yhteiskäytössä olevat saunatilat, kokoustilat ja kattoterassi. Kaikki tilat ovat esteettömiä ja kerrosten välillä pääsee kulkemaan hissillä.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Omakoti Sofiasta ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Löydät meidät Espoon Matinkylästä hyvien kulkuyhteyksien varrelta, lähellä Ison-Omenan ostoskeskusta. Osoitteemme on Pyyntitie 5, 02230 Espoo.

Omakoti Sofiassa on turvallista asua ja ohjaajat ovat mukavia. Parasta ovat yhteiset mökkikeissit ja retket.

Omakoti Sofian nuoret

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.