Hyppää sisältöön

Pienryhmäkoti

Rinnekodit Lyydia

Tarjoamme pitkäaikaisen kodin 6-17-vuotiaille kehitysvammaisille sekä autismin kirjon lapsille ja nuorille. Pienryhmäkoti Lyydiassa on 7 asiakaspaikkaa.

Pienryhmäkoti Lyydia avautuu vuoden 2024 alussa.

Asiakkaat

Palvelumme on tarkoitettu alle 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autisminkirjon lapsille ja nuorille.

Sijainti

Kuninkaantie 40 C
02940 Espoo

Talon tiedot

Tilamme on suunniteltu ja remontoitu lasten ja nuorten tarpeita vastaaviksi, yksikkö on katutasossa. Välittömässä pihapiirissä on lapsille suunniteltu erillinen ulkoilualue ja leikkipaikka.  

Lisätiedot

Olemme erikoistuneet autisminkirjon häiriöihin sekä kehitysvammaisten lasten ja nuorten hoitoon. 

Yhteystiedot

Vaaleanvihreän matalan seinän edustalla vaalea ruokailuryhmä. Pöydällä kukkia maljakossa.

Henkilöstö

Rekrytointi Pienryhmäkoti Lyydiaan on käynnissä. Lyydiaan valitut työntekijät saavat vieraanvaraisen perehdytyksen ja pääsevät mukaan luomaan uutta yksikköä alusta lähtien.

Kiinnostaako työ Rinnekodit Lyydiassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Pienryhmäkoti Lyydiassa etsitään motivoitunutta moniammatillista työryhmää, joka koostuu sairaanhoitajista, sosionomeista sekä lähihoitajista.

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Lyydiassa lasta tai nuorta osallistetaan ja kannustetaan oman elämänsä aktiiviseksi toimijaksi ja annetaan vaikuttaa itseään ja yhteisöä koskeviin asioihin. Meillä järjestetään säännöllisesti lasten ja nuorten asukaskokouksia, joilla osaltaan tuetaan heidän osallisuuttaan, toimijuuttaan ja yhteisöllisyyttä heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti.

Meillä jokainen saa elää oman näköistä elämää ja jokainen tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.

Kunkin asiakkaan yksilölliset kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen tavat, keinot ja apuvälineet määrittelevät asiakkaan kanssa toimimisen tapaa. Tarvittaessa asiakkaan kanssa kokeillaan ja harjoitellaan myös uusia toimintatapoja ja käytäntöjä osana lapsen tai nuoren omaa kuntoutumista. Asiakkaiden näkemyksiä, toiveita ja tarpeita selvitetään huomioimalla heidän tapansa kommunikoida.

Lyydiassa arki on mahdollisimman kodikasta; laitamme ruokaa yhdessä, retkeilemme ja ulkoilemme sekä pelaamme ja leikimme. Lapset ja nuoret käyvät koulua ja tuemme ja kannustamme heitä harrastuksiin myös Lyydian ulkopuolella.

Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme perheiden kanssa ja tavoitteenamme asiakkaidemme kuntoutumisen ohella myös perheiden jaksamisen tukeminen.

Jokaisella nuorella on kaksi nimettyä omaohjaajaa. Nuorilla on käytössä joko päiväohjelma tai viikko-ohjelma, joka luo turvallista struktuuria arkeen.

Pienryhmäkoti Lyydia sijaitsee Espoon Myllykylässä luonnonkauniilla pienkotialueella. Alueella on lisäksi muita Rinnekotien yksiköitä.

Tilamme on suunniteltu ja remontoitu pienryhmäkodin tarpeisiin sopiviksi. Yksikkö on katutasossa. Asuinhuoneissa on omat suihku-/wc-tilat. Yksikössä on käytössä yhteisöllinen ruokatila / olohuone, keittiö sekä erillinen oleskeluhuone (tv/peli). Välittömässä pihapiirissä on lapsille suunniteltu erillinen ulkoilualue ja leikkipaikka. 

Rakennuksessa on lisäksi saunatilat sekä mahdollisuus sisäliikuntaan.

Lapset ja nuoret saavat itse vaikuttaa omien huoneidensa kalustamiseen ja he saavat tehdä omista huoneistaan itselleen viihtyisät.

Maksuton palveluneuvontamme antaa lisätietoja ja auttaa oikean palvelun valinnassa arkisin klo 9–15 palveluneuvonta@rinnekodit.fi, 09 7750 5980.

Tervetuloa tutustumaan Lyydiaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Pienryhmäkoti Lyydia sijaitsee Espoon Myllykylässä, luonnonläheisessä ja turvallisessa ympäristössä. Osoitteemme on Kuninkaantie 40 C, 02940 Espoo.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.