Hyppää sisältöön

Lastensuojelun erityistason yksikkö

Rinnekodit Poppeli

Tarjoamme lastensuojelun sijais-, avo- ja jälkihuollon laitosasumispalveluita neuropsykiatrisesti oireileville sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisille lapsille ja nuorille.

Asiakkaat

Tarjoamme lastensuojelun sijais-, avo- ja jälkihuollon laitosasumispalveluita neuropsykiatrisesti oireileville sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisille lapsille ja nuorille Porissa.

Sijainti

Koekatu 5
28100 Pori

Talon tiedot

Talossa on 12 lastensuojelun sijaishuollon paikkaa ja 2 jälkihuollon paikkaa. 

Poppelin fyysiset puitteet ovat kodinomaiset, ja siksi Poppeli ei ole tarkoitettu vastaamaan erityisen aggressiivisesti käyttäytyvien lasten tarpeisiin. 

Lisätiedot

Poppeli sijaitsee Porin Karjarannassa, rauhallisella asuinalueella Porin keskustan läheisyydessä. Samalla alueella on kouluja, tarvittavat palvelut sekä paljon hyviä ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia.

Yhteystiedot

Kuvassa on viihtyisän näköinen olohuone, jossa on beigen värinen seinä ja harmaat sohva, nojatuoli ja matto. Sohvalla on pastellinvärisiä tyynyjä. Seinällä on suuri kello ja kaksi hyllyä joilla on sisustusesineitä. Nojatuolin vieressä on jalkavalaisin ja toisella puolella pieni pöytä, jonka päällä on viherkasvi. Kuvan reunassa näkyy myös toinen isompi viherkasvi.

Hoidamme ja kuntoutamme lapsia vahvalla tuella, toiminnallisuuden sekä oikein kohdennetun ja ajoitetun menetelmäohjaamisen keinoin. Meillä arki ja ohjaustyö rakentuvat vahvasti yksilöllisyyden ympärille: jokaiselle lapselle mahdollistetaan ihmisarvoinen elämä, ja jokainen lapsi saa itse olla oman hyvän elämänsä määrittelijä.

Henkilöstö

Työntekijämme ovat läsnä lasten elämässä ympäri vuorokauden. Poppelissa on suuri henkilökuntamitoitus, joka mahdollistaa toiminnallisuuden ja kahdenkeskisen ajan antamisen jokaiselle lapselle, jokaisena päivänä. 

Meillä työskentelee moniammatillinen, lastensuojeluun erikoistunut tiimi, jossa on muun muassa lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitajia. Koulutamme henkilökuntaamme säännöllisesti muun muassa hygienian-, turvallisuuden-, lääkehoidon-, kirjaamisen-, itsemääräämisoikeuden tukemisen sekä toimintakyvyn arvioimisen koulutuksissa. Poppelin henkilökunnalla on paljon erikoisosaamista: tiimistä löytyy esimerkiksi kaksi nepsy-valmentajaa, seksuaalineuvoja, mapa-kouluttaja, päihdetyön ammattitutkinnon suorittanut ohjaaja ja ART-ohjaajia. Lisäksi koko henkilökunta on suorittanut osan mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnosta sekä lastensuojeluun räätälöidyn nepsy-koulutuksen.

Kiinnostaako työ Poppelissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuollon palvelua neuropsykiatrisesti oireileville ja mielenterveys- ja päihdeongelmaisille 12–17-vuotiaille lapsille. Lisäksi yksikössä on kaksi itsenäistymisasuntoa jälkihuollon nuorille. Poppelin itsenäistymismalli on suunnattu erityisyksiköistä itsenäistyville, vahvaa tukea tarvitseville nuorille aikuisille.

Toimintamme lähtökohta on moniammatillinen, paikallisesti verkostoitunut ja vahvaan alueelliseen yhteistyöhön perustuva sijaishuollon lasten hoito, kasvatus ja kuntoutus. Poppelissa käytämme ohjaustyön laadun varmistamiseksi omaa asiantuntijaryhmää (lääkäri, psykologi ja sosiaalityöntekijä) työnohjaustyyppisenä toimintana.

Poppelissa jokaisella lapsella on oma huone, jossa on wc ja suihku. Huoneet ovat peruskalustettuja ja meille muuttaessaan lapsi saa vaikuttaa huoneen sisustukseen esimerkiksi valitsemalla mieleisensä verhot, maton ja tauluja tms. koriste-esineitä. Lasten huoneet ovat äänieristettyjä, ja aistiesteettömyys on otettu huomioon myös yksikön värimaailmassa ja lattiamateriaaleissa.

Poppeli koostuu kahdesta kuuden lapsen yksiköstä, Nupusta ja Nuutista. Kummassakin yksikössä on oma oleskelutila, keittiö ja ruokailutila. Kummassakin yksikössä on myös yhteinen hiljainen huone toiminnallisuuteen: nepsy-yksikkö Nupussa tämä tila on aistihuone, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten nuorten yksikössä Nuutissa huone on rentoutumistila.

Käytettävissämme on myös saunatila ja saunavuoro on kaksi kertaa viikossa.

Kummallakin yksiköllä on oma terassi ja pihassa on yhteinen grillikatos. Pihaan on suunnitteilla myös koripallokenttä ja viheralueita.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Poppelista ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Sijaitsemme lähellä Porin keskustaa, osoitteemme on Koekatu 5, 28100 Pori.

Mottomme on: kaikella rakkaudella etiäpäin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.