Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Saunalahti

Tarjoamme tehostettua palveluasumista ja tukiasumista aikuisille autistisille ja lievästi kehitysvammaisille henkilöille.

Asiakkaat

Aikuiset autistiset ja lievästi kehitysvammaiset henkilöt

Sijainti

Itäviitta 5 A ja C
02330 Espoo

Talon tiedot

Saunalahti sijaitsee kahdessa eri kerrostalossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoonlahdessa. Alueelta löytyy mm. kauppa, kirjasto ja nuorisotila.

Lisätiedot

Kaikki tilamme ovat esteettömiä ja niissä on otettu huomioon näkö- ja hahmottamiskykyyn liittyviä erityisratkaisuja.

Yhteystiedot

Lähikuva Saunalahden yhteistilan seinästä. Sivupöydällä on viherkasvi ja ruusuja. Seinällä on kaksi naulakkoa, joista roikkuu erilaisia mukeja. Naulakoiden yllä on suuri kello.

Henkilöstö

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, sosionomeja ja lähihoitajia. Työntekijämme ovat perehtyneet autismikirjon henkilöiden kanssa työskentelyyn. Työntekijöillämme on myös osaamista itsenäistyvien nuorten aikuisten tukemisessa.

Kiinnostaako työ Saunalahdessa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tuemme asukkaitamme mahdollisimman hyvään, turvalliseen ja omannäköiseen elämään. Lähes jokainen asukkaamme lähtee aamulla töihin tai erilaisiin toimintoihin. Iltaisin asukkaamme käyvät harrastuksissa tai viettävät vapaa-aikaa kotona. Ohjaajamme auttavat kodinhoidollisissa tehtävissä, asioiden hoitamisessa ja ruuanvalmistuksessa jokaisen asukkaan omien toiveiden mukaisesti.

Käytämme vuorovaikutuksen tukena puhetta tukevia tukiviittomia, sosiaalisia tarinoita sekä kuva- ja esinekommunikaatiota.

Teemme aktiivisesti töitä yhdessä asukkaiden läheisten, sosiaalityöntekijöiden ja terveydenhuollon kanssa. Yhteisistä asioista ja tekemisestä sovimme säännöllisissä asukaskokouksissa. Järjestämme yhteisiä retkiä ja juhlia, joihin voi kutsua myös läheisiä.

Meillä on kaksi ryhmäkotia, joiden asuinhuoneistot ovat kooltaan 17–19 m2. Jokaisen huoneiston yhteydessä on oma kylpyhuone. Asukkaillamme on yhteisessä käytössä keittiö, ruokailutila, olohuone, aisti- ja kerhotilat, kuntosali ja sauna.

Isomman ryhmäkodin yhteydessä on myös kahdeksan yksiötä itsenäisempään asumiseen. Myös yksiöiden asukkaille on tarjolla tukea ja ohjausta omien tarpeiden mukaan. Erilliset yksiöt ovat kooltaan 28–36,5 m2 ja niissä on oma lasitettu parveke.

Saunalahden palvelun piiriin kuuluu lisäksi viisi erillistä Satelliittiasuntoa, joissa asuvat saavat apua ja tukea omien yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Asukkaaksemme tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu). 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Saunalahdesta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Saunalahti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoonlahdessa.

Sijaitsemme kahdessa eri Itäviitta 5:sen kerrostalossa, Itäviitta 5 A ja Itäviitta 5 C:ssä.

On kiva kun meri on lähellä.

Ryhmäkodissa asuva Juha

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.