Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Sointu

Tarjoamme tehostettua palveluasumista ikääntyneille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Yhteensä 19 Ikääntynyttä kehitysvammaista tai autismikirjon henkilöä.

Sijainti

Lukiotie 2
02710 Espoo

Talon tiedot

Sointu on kaunis ja esteetön koti, jonka yhteistilojen toteutuksessa on otettu huomioon asiakkaidemme erityistarpeet.

Lisätiedot

Sointu sijaitsee Viherlaaksossa, rauhallisella pientaloalueella. Alueella on hyvät lähipalvelut ja kulkuyhteydet. Soinnun sisustuksessa luodaan asiakkaille myös mahdollisuuksia multisensorisiin aistielämyksiin.

Yhteystiedot

Ulkokuva Soinnusta. Rakennus on kaksikerroksinen ja valkoista tiiltä. Pihalla on pöytäryhmä ja alueen reunalta alkaa metsä.

Kiinnostaako työ Soinnussa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta ja meillä tehdään tavoitteellista työtä asiakaslähtöisesti ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. 

Asukkaidemme tuen tarpeet ovat yksilöllisiä ja ne suunnitellaan asukaskohtaisesti. Soinnun asiakkaat ovat ikääntyneitä kehitysvammaisia henkilöitä ja arki rauhallista. Vapaa-aikaa vietetään mielenkiinnon kohteista vaihdellen kotona tai kodin ulkopuolella harrastaen ja omaisten luona kyläillen. 

Sointu toimii kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Toiseen kerrokseen avautui joulukuussa 2021 aikuisten asumisen tuen yksikkö Säde. Rakennus on uusi ja suunniteltu sekä rakennettu esteettömyys huomioiden.  

Asiakkaiden asunnot käsittävät eteisen, huoneen ja kylpyhuoneen ja kuudessa asunnossa on lisäksi pienkeittiö. Asiakkaat sisustavat omat asuntonsa mieluisikseen ja omaksi kodikseen, tarvittaessa henkilökunnan avulla ja tuella. 

Asiakkaiden käytössä on myös Soinnun viihtyisät yhteistilat, joissa on yhteinen ruokailutila, pienkeittiö ja olohuone. Soinnun ja naapuriyksikkö Säteen asiakkaiden yhteisessä käytössä on rakennuksen saunatilat ja aistihuone. Saunatilat sijaitsevat Soinnun tilojen yhteydessä ja aistihuone Säteen tiloissa. 

Kiinteistön piha on Soinnun ja Säteen yhteiskäytössä. Pihan ratkaisuissa on huomioitu esteettömyys ja mahdollisuus toteuttaa esim. hyötypuutarha asiakkaiden kanssa. Lisäksi pihassa on erilaisia keinuja, joten esimerkiksi kesäpäiviä kelpaa viettää omalla pihalla.

Asiakkaaksemme tullaan oman hyvinvointialueen sosiaalityön kautta (vammaispalvelu). Palvelu käynnistetään asiakkaan ja/tai läheisen ja kunnan sekä Rinnekotien asiakkuussuunnittelun yhteistyöllä. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Sointu sijaitsee Espoon Viherlaaksossa, jonne on hyvät julkiset yhteydet bussilla muun muassa Leppävaaran suuntaan ja Jorviin. Osoite on Lukiotie 2, 02710 Espoo.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.