Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Heikkilä

Tarjoamme päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset ja autismikirjon henkilöt. 

Sijainti

Heikkiläntori 3
02400 Kirkkonummi

Talon tiedot

Toimintakeskus Heikkilä sijaitsee noin kilometrin päässä Kirkkonummen keskustasta, Heikkilän kunnanosassa. Tarjoamme palvelua 25:lle henkilölle.

Lisätiedot

Meillä palvelu kohtaa asiakkaan tarpeen – hänen omat voimavaransa, tahtonsa ja tavoitteensa ovat aina toiminnan suunnittelun ja toteuttamisen lähtökohtana. 

Yhteystiedot

Kaksi henkilöä istuu pöydän eri puolilla, heistä näkyy vain osa. Pöydällä on värikkäitä kuvia ja värikäs esine.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen henkilökuntamme kuuntelee aidosti ja rohkeasti asiakkaidemme tahtoa sekä kunnioittaa erilaisuutta. Työssämme korostuu autismin ja psykiatrian osaamisala sekä haastavan käyttäytymisen ennakointi ja kohtaamisen taidot. Yksikössämme työskentelee lähihoitajia, sosionomeja sekä nuoriso- ja yhteisöohjaaja.

Työntekijöillämme on myös kiinnostusta ja taitoja ohjata sekä mukauttaa toimintaa mm. eri liikuntamuotojen, kädentaitojen, ruoanlaiton ja leivonnan, luovien menetelmien, kommunikoinnin, musiikin ja elämisen taitojen osa-alueilla.

Kiinnostaako työ Heikkilässä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Heikkilässä on paljon yksilöllistä ohjausta tarvitsevia asiakkaita ja ryhmätoiminta tapahtuu pienryhmissä. Toiminnat liittyvät muun muassa vuorovaikutukseen, keskusteluun, leipomiseen, pelaamiseen, käden taitojen harjoituksiin, asiointeihin, oman elämän hallintaan ja liikuntaan. Asiakkaillemme tarjotaan eri aisteille suunnattuja kokemuksia, joissa esimerkiksi katsellaan, haistellaan, kuunnellaan, tunnustellaan ja tasapainoillaan. 

Omiin toiveisiin liittyvistä keskusteluista tehdään mm. unelmakarttoja ja käsitellään Kvankin laatukriteereitä asiakkaiden näkökulmasta. Asiakkaiden tunteiden käsittelyn apuna käytämme muun muassa tunnekortteja, ensin-sitten-menetelmää sekä pikapiirtämistä.

Hyödynnämme Heikkilässä myös musiikin eri muotoja sekä yhteisen rytmin ja äänen vuorovaikutuksellista voimaa, kuten esimerkiksi arjen loruja, yhdessä laulelua, ääntelyä, matkimista, rytmiä ja taputtamista.

Kokemuksemme mukaan ulkoilu rauhoittaa levotonta, virkistää uneliasta ja antaa päivälle luonnollisen rytmin. Kaikilla asiakkaillamme on mahdollisuus ulkoilla päivittäin.

Toimitilamme sijaitsee asuinkerrostalon katutasossa. Tilamme on remontoitu toiminnan tarpeisiin vuoden 2018 lopussa. Heikkilää ei ole suunniteltu liikuntavammaisille henkilöille. 

Varsinaisia toimintahuoneita yksikössä on yhdeksän sekä kaksi keittiöitä. Toimintahuoneet ovat eri kokoisia ja mahdollistavat asiakastarpeen mukaisen yksilöohjauksen tai toiminnan pienryhmissä.

Tervetuloa tutustumaan Heikkilään! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Osoitteemme on Heikkiläntori 3, Kirkkonummi. 

Asiakasta ja hänen toiveitaan kuunnellaan siitä lähtien, kun hän saapuu toimintakeskukselle aamulla ja aina kunnes hän lähtee iltapäivällä kotiin. Jokaisen päivä alkaa yksilöllisellä aamuinfolla, jossa asiakkaat tekevät valintoja päiväohjelmaan, mutta päivän aikana kuuntelemme tarkkaan fiiliksiä ja tarvittaessa muokkaamme toiminnan sisältöjä.” 

Ohjaaja Mia Ekström, Toimintakeskus Heikkilä

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.